Naon anu kudu dilakukeun sareng amaryllis saatos mekar

 Naon anu kudu dilakukeun sareng amaryllis saatos mekar

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Nyaho kumaha carana ngubaran amaryllis sanggeus kembangan penting, sarta bakal ngidinan Anjeun pikeun ngarasakeun aranjeunna salila sababaraha taun ka hareup. Dina tulisan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun sadaya anu anjeun kedah terang pikeun ngajaga aranjeunna saatos mekar, sareng masihan anjeun seueur tip perawatan.

Kembang usum tiris anu ageung tina amaryllis ngajantenkeun kado liburan anu populer, tapi naon anu anjeun laksanakeun saatos kembangna layu?

Tips dina pituduh ieu bakal ngabantosan anjeun diajar naon anu kudu dilakukeun saatosna:

amaryllis. 3> Sadayana ngeunaan perawatan saatosna kalebet di dieu, ti mimiti ngabunuh kembang, kumaha cara tuang sareng cai anu leres, sareng seueur deui.

Naha anjeun tiasa ngajaga Amaryllis saatos kembangan?

Leres anjeun tiasa ngajaga amaryllis saatos kembangan. Gantina ngalungkeun, anjeun tiasa nyimpen bohlam saatos kembangan layu, bahkan anu ditutupan ku lilin.

Dina nyanghareupan, ku ngalaksanakeun léngkah-léngkah anu leres pikeun miara éta, anjeun tiasa ngaraosan kembangna deui unggal taun.

Tempo_ogé: Persiapan Usum Usum Kebon Sayuran - Panungtun Lengkep

Naon anu anjeun laksanakeun sareng bulbs Amaryllis saatos mekar?

Naon anu anjeun lakukeun ku bohlam amaryllis saatos kembangna layu gumantung kana kumaha anjeun nampi atanapi ngagaleuhna.

Upami éta aya dina taneuh, anjeun tiasa tetep sapertos kitu. Upami teu kitu, upami éta ditutupan ku lilin, kantun cabut palapis sareng tutup kana pot.

Saatos éta, anjeun tiasa ngarawat bohlam sareng daun dua jinis ku cara anu sami nganggo tip kuring di handap.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Hydrangea: Pitunjuk Perawatan Lengkep Paeh sarengKembang amaryllis luntur

Kumaha Ngajaga Bulbs Amaryllis Saatos Kembangan

Anjeun tiasa diajar sadayana rinci ngeunaan perawatanna di dieu, tapi anjeun bakal mendakan léngkah-léngkah khusus di handap ieu anu bakal ngabantosan anjeun condong kana amaryllis dina periode saatos mekar.

1. Ngidinan Mekar Ka Diudar

Nalika amarilis anjeun mimiti mekarkeunana

Nalika fase kembangan anjeun bakal caket. Bakal ningali discolored, drooping, petals limp, sarta ahirna stalk kembang bakal mimiti ngahurungkeun konéng sarta shrivel. Ieu normal pisan, sareng teu aya anu kedah hariwang.

Kembang amaryllis beureum mimiti layu

2. Potong Kembang Paeh

Sawaktos masing-masing maot, maotna kembang individu ku cara motongna nganggo pruner presisi anu seukeut sareng steril, tapi tetep batangna tetep gembleng.

Ngahapus sareng nyéépkeun kembangan anu paéh ogé bakal nyéépkeun kembangan anu paéh. formasi.

Salami éta héjo, batang utama bakal terus nyerep cahaya jeung nyadiakeun gizi ka bohlam. Sanggeus konéng, potong ½ nepi ka 1 inci luhureun luhureun bohlam.

Kembang amaryllis deadheading sanggeus aranjeunna maot

3. Tetep Daun on

Éta ogé penting pikeun ngajaga daun dina tutuwuhan. Éta dipikabutuh pikeun bohlam pikeun mulangkeun énergi anu cekap pikeun salamet sataun deui.

Janten ati-ati supados henteu ngaruksak atanapi ngaleungitkeun daun nalika anjeun motong.mulangkeun paku kembang anu paéh.

Pemotongan deui batang amaryllis sanggeus kembangan

4. Pasihan Cahaya Anu Seueur

Saparantos mekar, pindahkeun amaryllis anu henteu kembangan anjeun ka jandela anu cerah anu bakal nyayogikeun 6 jam atanapi langkung cahaya per dinten. Beuki caang éta, leuwih hadé.

Tambahkeun lampu tumuwuh pikeun suplement lamun anjeun kasulitan manggihan tempat katuhu, atawa lamun imah anjeun poék teuing.

Amaryllis tutuwuhan dina jandela cerah sanggeus mekar

5. Cai Konsisten

Periode halodo berkepanjangan bakal ngabalukarkeun dormancy.

Melak Amaryllis dina jandela cerah sanggeus mekar

5. Cai Konsisten

Periode halodo berkepanjangan bakal ngabalukarkeun dormancy.

Melak Amaryllis dina jandela cerah sanggeus mekar

5. Cai Konsisten

Periode halodo berkepanjangan bakal ngabalukarkeun dormancy.

Kudu ati-ati pikeun cai eta, tapi kudu ati-ati. bisa gampang ngabalukarkeun rot. Jadi antosan nepi ka taneuh karasaeun garing 1-2 "jero saméméh masihan eta inuman sejen.

A gauge Uap bisa jadi alat pisan gunana nu bakal mantuan Anjeun ngajaga eta dina tingkat sampurna.

6. Gebang Ieu

Dina ahir usum atawa awal musim semi, mimitian nerapkeun pupuk cair tinggi-fosfor unggal 2 minggu. Anjeun oge bisa make granules slow-release sabulan sakali.

Makanan rutin penting pisan pikeun mantuan amaryllis mulangkeun gizi sanggeus mekar. Upami anjeun hoyong kembangan deui taun hareup, tuturkeun lengkah reblooming ditangtoskeun di dieu.

FAQs

Di dieu kuring geus ngajawab sababaraha patarosan paling ilahar ditanyakeun ngeunaan amaryllis carjer. Upami milik anjeun teu aya dina daptar, mangga tambahkeun kana bagian koméntar di handap.

Naha kuring kedah motong.Amaryllis deui saatos kembangan?

Leres, anjeun kedah motong deui amaryllis saatos kembangan, tapi ngan ukur kembangna. Paehkeun upami aranjeunna parantos luntur, sareng antosan dugi batangna janten koneng sareng maot sateuacan dicabut.

Naha kuring kedah motong kembang amaryllis anu paéh?

Sumuhun, Anjeun kedah motong kembang amaryllis paéh pikeun nyegah kembangan tina bibit. Ieu bakal ngabantosan bohlam nahan énergi anu bakal diusir salami prosés éta.

Naha kuring kedah motong daun amaryllis kuring nalika parantos mekar?

Henteu, ulah motong daun amaryllis anjeun nalika parantos mekar. Penting pisan pikeun ngajaga dedaunan gembleng supados bohlam tiasa nyerep tanaga, sareng ngeusian deui gizi anu leungit nalika kembangan.

Ayeuna anjeun terang léngkah-léngkah khusus anu kedah dilakukeun saatos amaryllis anjeun parantos mekar, anjeun bakal tiasa ngajaga éta tibatan buang.

Upami anjeun hoyong diajar sagala rupa tatangkalan di jero ruangan kuring, anjeun kedah terang ngeunaan miara pepelakan jero ruangan kuring. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Langkung seueur Ngeunaan Perawatan Houseplant

Bagikeun tip anjeun ngeunaan naon anu kudu dilakukeun sareng amaryllis saatos mekar dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.