Fakta Ngeunaan Sireum Dina Taman & amp; Tips kontrol organik

 Fakta Ngeunaan Sireum Dina Taman & amp; Tips kontrol organik

Timothy Ramirez

Sireum di kebon biasana teu jadi perhatian, tapi kadang bisa jadi gangguan utama, atawa tanda masalah nu leuwih gede. Dina artikel ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan pro jeung kontra, naha atawa henteu eta bakal ngarugikeun pepelakan Anjeun, sarta méré Anjeun tips kumaha carana maéhan sireum di kebon lamun eta jadi masalah. Tapi kadang-kadang populasina bisa jadi loba pisan, nepi ka jadi perhatian para pekebun anyar.

Sanaos seueur spésiés anu ngaganggu, sapertos sireum seuneu atanapi motong daun, seueur deui anu henteu ngabahayakeun, bahkan tiasa ngabantosan.

Sireum tiasa ngagaduhan seueur fungsi anu mangpaat, ti mimiti nyerbukkeun kana taneuh. Tapi populasi anu ageung tiasa janten indikator pikeun masalah anu sanés.

Dina pituduh anu lengkep ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara meunteun sireum di kebon anjeun pikeun nangtukeun naha éta babaturan atanapi musuh.

Kuring ogé bakal nyarioskeun sadaya masalah umum sareng koloni anu ageung, sareng nunjukkeun anjeun kumaha ngatur jumlahna upami diperyogikeun.

Naha Sireum Hadé atanapi Buruk Pikeun Kebon.

Sireum umumna dianggap salah sahiji kutu anu alus, tapi putusan pikeun sababaraha tukang kebon masih kaluar.

Makluk leutik anu umum ieu biasana henteu ngabalukarkeun masalah sorangan, sareng kalolobaan spésiés henteu ngahakan atanapi ngabahayakeun pepelakan anjeun.

Tapi kadang-kadang tiasa janten gangguan. Janten, di handap ieu kuring bakal ngabahasboh kauntungan sareng karugian gaduh sireum di kebon.

Mangpaat Mibanda Sireum Di Kebon

Sedengkeun réaksi awal anjeun ningali sireum di kebon anjeun tiasa "ick" atanapi "oh henteu!", aranjeunna henteu sadayana goréng.

Éta mangrupikeun bagian integral tina sagala ékosistem anu fungsina, sareng leres-leres tiasa ngabantosan pepelakan anjeun! Mangpaat sireum di kebon:

  • Pollinator: Seueur jinis sireum ngaraksa kembang nalika aranjeunna nuju ngumpulkeun tuangeun, sapertos nyiruan sareng kukupu.
  • Prédator hama: Variétas sireum sareng grub anu ngabahayakeun bakal ngahakan sireum anu ngabahayakeun. Ku kituna, kawas kepik, Anjeun meureun hoyong ajak aranjeunna tetep di sabudeureun.
  • Aérasi taneuh: torowongan maranéhna ngabantuan aerate taneuh, ngamungkinkeun oksigén nepi ka akar, sarta mempermudah tutuwuhan pikeun ngirimkeun anyar lembut.
  • Magus fun ngadahar taneuh. Ngabeungharan spésiés. Salaku bahan organik aranjeunna "peternakan" ngarecah, éta ngaleupaskeun gizi kana taneuh.

Sireum di jero kembang

Karugian Sireum Taman

Sanaos lolobana sireum moal jadi masalah, sababaraha spésiés bisa langsung atawa henteu langsung ngarugikeun tutuwuhan. Ieu sababaraha kakurangan sireum di kebon:

  • Tanam geutah: Sireum bisa mawa kutu putih, kutu daun, jeung serangga nyeuseup geutah séjénna ka tutuwuhan, sarta ngajagana tina prédator. Sireum gépakan tina dua produk amis anu dihasilkeun nalika serangga hama dahar.
  • Tunneling: Lamun koloni sireum jadi badag pisan, torowongan maranéhanana bisa ngaruksak atawa ngaleuleuskeun sistim akar.
  • Sireum seuneu: Salah sahiji hiji-hijina spésiés sireum pikeun manusa. Sireum seuneu bisa jadi gangguan utama pikeun kebon, sarta bites maranéhanana rada nyeri.
  • Sireum motong daun: Untungna pikeun kuring, ieu teu cicing di iklim kuring, tapi di tempat warmer bisa ngabalukarkeun loba karuksakan. Tukang kebon anu nyanghareupan infestasi pemotong daun pasti kedah gancang-gancang pikeun nyingkirkeunana.
  • Bukit sireum: Masalah anu paling ageung sareng sireum di kebon kuring nyaéta pasir anu muncul di antara pavers hiasan kuring. Biasana ngan ukur ngaganggu ningalina, tapi populasi anu ageung tiasa nyababkeun karusakan ku cara ngagusur atanapi ngubur batu sareng pavers.

Bukit sireum dina pavers abdi

Naha Sireum Nganyenyeri Tatangkalan Abdi?

Aya rébuan spésiés béda di dunya. Jeung sabagéan ageung, sireum kebon moal ngaganggu atanapi nganyenyerikeun pepelakan anjeun (atanapi anjeun!).

Tapi upami anjeun seueur sireum amis atanapi hideung ngarayap di sabudeureun, pastikeun pepelakan anu sering didatanganana henteu kaserang kutu anu nyeuseup geutah.

Tempo_ogé: Panén Brussel Sprouts - Sadayana Anu Anjeun Kedah Nyaho

Sabalikna, upami anjeun gaduh pamotongan daun, éta tiasa nyababkeun seueur karusakan. Nalika aranjeunna motong sareng cabut potongan daun, aranjeunna henteu ngan ukurnyieun tatangkalan katémbong goréng, nepi ka nyésakeun tatu gedé.

Sakur potong téh tempat asupna sagala rupa panyakit jeung hama séjénna. Tutuwuhan anu ruksak daunna utamana rawan jamur jeung panyakit séjénna anu bisa maéhanana.

Sireum kebon ngarayap dina daun hosta

Cara Nyingkirkeun Sireum Dina Amparan Kebon

Kuring henteu maehan sireum di kebon kuring, sabab henteu ngabalukarkeun masalah. Nanging, upami anjeun gaduh infestasi ageung, atanapi spésiés sireum anu ngabahayakeun, anjeun panginten hoyong nyingkirkeunana.

Di handap ieu kuring bakal masihan anjeun sababaraha tip ngeunaan kumaha carana nyingkirkeun sireum di kebon, upami aranjeunna tungtungna janten gangguan pikeun anjeun.

Pos Terkait: Kebon Alami Hosw. taman mulch

Métode Kontrol Organik

Kuring bakal salawasna ngajengkeun métode alam jeung organik kontrol hama. Henteu ngan éta healthier pikeun urang, éta hadé pikeun kebon Anjeun, tur jadi leuwih éféktif dina jangka panjang! Ieu di handap aya sababaraha cara alami pikeun nyingkirkeun sireum di kebon.

Diatomaceous Earth (DE)

Diatomaceous earth dijieun tina cangkang mahluk mikroskopis nu digiling. Lamun sireum nepi ka kontak jeung bubuk halus, sireum asup kana cangkang teuas maranéhanana, sarta motong nepi awak lemes maranéhanana.

DE jalan pangalusna lamun ditaburkeun katuhu dina sireum, tinimbang ngan nyebarkeun eta sabudeureun. aplikasi langsung ogé bakal mantuan pikeun nyegah ngarugikeun kaserangga mangpaat.

Semprotan Sabun Inséktisida

Sabun inséktisida organik ogé saé pikeun ngaleungitkeun serangga anu dituju. Lamun disemprot langsung kana sireum, larutan sabun bisa maéhan sireum, atawa ngajempolan jeung ngabingungkeun maranéhna.

Menyemprot hampang atawa ngusap tutuwuhan ku sabun inséktisida ogé bakal ngaleungitkeun hama nu leuwih ngabahayakeun nu narik sireum.

Anjeun bisa nyieun semprot sorangan tina 1 sdm sabun cair hampang 1 liter cai. Ngan pastikeun pikeun nguji campuran anjeun dina daun tunggal saméméh dilarapkeun ka sakabeh tutuwuhan.

Sireum diuk deukeut sababaraha aphids

Nematodes Mangpaat

Lamun anjeun boga masalah sireum kronis di kebon atawa wadahna, nematodes mangpaat bisa jadi pilihan katuhu pikeun anjeun. Éta organisme mikroskopis nu maéhan tahap larva.

Metoda ieu merlukeun sababaraha tata hareup, sarta bisa butuh sababaraha taun saméméh populasi sireum aya dina kontrol.

Ngan inget pikeun nerapkeun nematoda kana pot anjeun tutuwuhan ogé sésana pakarangan. Diajar kumaha ngagunakeun nematoda anu mangpaat di dieu.

Boraks

Sanaos biasa dijual minangka produk beberesih rumah tangga, boraks mangrupikeun uyah boron alami, sanés bahan kimia sintétis. Éta racun pikeun sireum nalika didahar, sareng tiasa ngabasmi koloni.

Gabungkeun boraks sareng gula sareng cai janten némpelkeun. Anjeun tiasa nyieun bubu bait sorangan ku smearing lapisan ipis dina atutup plastik leutik. Tempatkeun umpan ieu di deukeut jalur anu dijalanan ku sireum, atanapi di gigireun sayangna.

Sanaos alami, boraks tiasa ngabahayakeun pikeun piaraan sareng jalma. Janten tong dianggo upami aya sato atanapi murangkalih anu lumpat ngurilingan pakarangan.

Pelet Non-Toxic

Cara organik anu sanés pikeun nyingkirkeun sireum di kebon atanapi kebon nyaéta ngagunakeun pelet anu henteu beracun (kata produk ieu pikeun keong, tapi ogé dianggo pikeun maéhan sireum sareng hama sanésna). Maranehna bakal ngahakan pelet, tuluy paeh sababaraha poe ti harita.

Beltol teh bisa ditaburkeun di sabudeureun sarang, atawa dina taneuh di jalanna. Baseuh pélét pikeun ngaktifkeunana, sarta dilarapkeun deui sanggeus hujan gedé.

Sireum hideung ngarayap dina kembang

Cara Ngeureunkeun Sireum Nyarang Dina Pot Tutuwuhan

Sireum resep nyarang di tempat anu garing, sarta gampang di torowongan. Taneuh beueus dina wadah luar mangrupikeun udagan utama.

Nalika kokotor kaluar tina liang solokan tina pot garing, éta nyayogikeun daérah anu sampurna pikeun koloni pikeun ngamimitian ngawangun sayang.

Cara pangbasajanna pikeun nyegah sireum teu nyarang dina pepelakan pot nyaéta ngajaga taneuh beueus. Lamun geus garing pisan, Anjeun bisa soak sakabeh pot dina cai, sarta ngantep eta solokan.

Pilihan séjén nyaéta pikeun ngirining dasar wadahna ku garis ipis bumi diatomaceous, atawa coba sprinkled lapisan alus dina luhureun taneuh.

Anjeun oge bisa nyobaan nempatkeun perangkap sireum borax DIY Anjeun gigireun atawa katuhu jero.pepelakan pot anjeun pikeun ngaleungitkeun sireum.

Sapasang sireum dina pepelakan pot abdi

Tanya Jawab Ngeunaan Sireum Dina Kebon

Masih gaduh patarosan ngeunaan sireum di kebon? Ieu mangrupikeun jawaban kana sababaraha anu paling umum. Upami anjeun henteu mendakan jawaban kana patarosan anjeun di dieu, tanyakeun dina koméntar di handap ieu.

Naha di kebon kuring seueur sireum?

Sanaos biasana aya sireum di kebon, sakapeung éta tiasa janten tanda masalah anu langkung ageung. Sireum katarik ku geutah amis anu diusir tina pepelakan nalika hama sapertos kutu daun ngadahar aranjeunna.

Jadi, upami anjeun gaduh jumlah sireum anu teu normal dina ranjang atanapi pot anjeun, anjeun panginten hoyong nuturkeun aranjeunna pikeun ningali dimana aranjeunna nuju. Anjeun tiasa mendakan yén aranjeunna katarik ku serangan hama anu ngabahayakeun.

Tempo_ogé: Houseplant hama Control eBook

Naha sireum ngahakan akar pepelakan?

Henteu, sireum kebon henteu ngadahar akar pepelakan. Seringna torowongan atawa nyieun sarangna di jero akar jeung di sabudeureun akar sabab taneuhna di dinya umumna leubeut, tapi teu didahar.

Naha sireum ngahakan tatangkalan?

Sanaos sabagéan ageung sireum kebon moal ngahakan pepelakan anjeun, sakapeung aranjeunna bakal, gumantung kana spésiésna. Kalolobaan waktu, anu nyangkaruk dina daun téh nyoco kana geutah amis dihasilkeun ku karuksakan hama lianna.

Sireum motong daun mangrupakeun salah sahiji ti saeutik variétas anu langsung ngarugikeun pepelakan Anjeun. Lamun nyanghareupan hiji infestasi, éta pangalusna pikeun gancang ngadalikeun populasi saméméh karuksakan meunang teuinggoréng.

Sedengkeun gangguan, sarta kadangkala kotor, sireum di kebon lolobana mangpaat atawa teu bahaya. Salami populasi hama sadayana dijaga, sareng anjeun henteu gaduh pamotongan daun atanapi sireum seuneu, teu aya alesan pikeun hariwang ngeunaan sababaraha sireum anu ngarayap di sabudeureun.

Selengkapnya Tentang Pengendalian Hama Kebon

    Bagikeun tip anjeun ngeunaan sireum di kebon dina koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.