A Murah & amp; Kotak rambatan Gampang Pikeun Rooting Cuttings

 A Murah & amp; Kotak rambatan Gampang Pikeun Rooting Cuttings

Timothy Ramirez

Kotak rambatan, kamar rambatan atawa propagator, nyaéta hiji hal anu bisa dipaké pikeun rooting cuttings tutuwuhan. Gawéna kawas rumah kaca mini anu bakal ngajaga cuttings tutuwuhan jeung mere eta cukup Uap ambéh maranéhanana bisa salamet nepi ka tumuwuh akar. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara ngadamel propagator homemade, sareng kumaha ogé cara ngagunakeunana pikeun tumbuh tina keratan.

Tempo_ogé: Kumaha tumuwuh & amp; Perawatan Tutuwuhan Lidah Buaya

Sababaraha pepelakan gampang dirambat ku ngan saukur nempatkeun batang dina cai. Tapi sababaraha jenis cuttings ngan bakal rot lamun nyoba rooting eta dina cai sabab merlukeun lingkungan leuwih dikawasa.

Di dinya kotak rambatan asalna gunana, sarta ngajadikeun rooting cuttings leuwih gampang! Aya seueur jinis sareng gaya kotak rambatan. Sababaraha pisan fancy (jeung mahal) jeung nu lianna teu jadi fancy, tapi mirah (atawa haratis!).

Kuring nyieun sorangan kotak propagasi tutuwuhan DIY kalayan bahan anu kuring meunang haratis, sarta gawéna hébat.

Cara Ngadamel Kotak rambatan

Siga sigana bakal pajeulit, tapi nyieun chamber propagasi pikeun cuttings sabenerna gampang. Anjeun ngan ukur peryogi sababaraha suplai, sareng anjeun tiasa gaduh sadayana anu anjeun peryogikeun!

Kieu anu anjeun peryogikeun, sareng léngkah-léngkah kumaha cara ngadamel propagator pikeun keratan…

Peryogikeun:

  • Medium rooting pikeun keratan (campuran awal siki tiasa dianggo saé.teuing)
  • Cai
  • Bor (upami diperlukeun pikeun nyieun liang dina tutupna)

Lengkah 1: Nyiapkeun kotak rambatan - Teangan atawa meuli wadah panyimpen plastik bening jeung tutup, jeung ngumbah eta ku sabun jeung cai.

Penting yén lampu bisa nepi ka bening. Ukuran kotakna teu jadi masalah, tapi pastikeun pikeun meunangkeun nu cukup badag pikeun pamakéan Anjeun.

Pikirkeun jenis cuttings naon rencana Anjeun ngagunakeun eta, sarta meunangkeun kotak nu cukup jangkung keur maranehna.

Lengkah 2: Tambahkeun media rooting - Tambahkeun 3-4 inci tina lapisan tengahna

Anjeun bisa nyieun eta dina lapisan sedeng DIY anjeun sorangan, jeung 3-4 inchi anjeun bisa nyebarkeun eta dina dasar sedeng, sarta bisa nyebarkeun eta dina dasar wadahna DIY, sarta 3-4 inci anjeun bisa nyebarkeun eta dina medium sedeng, sarta di handap 4 bisa nyebarkeun eta dina dasar wadahna DIY, sarta anjeun bisa nyebarkeun eta dina dasarna sedeng, jeung 3-4 inci tina lapisan handap. lukut gambut atawa sabut koko, perlit atawa pumice, jeung vermiculite. Upami Anjeun hoyong campuran rooting siap-dijieun pikeun cuttings, taneuh mimiti siki hade oge.

Tong make taneuh pot biasa sanajan. Biasana beurat teuing pikeun dipaké dina kotak rambatan, sarta bisa ngabalukarkeun cuttings Anjeun jadi ruksak.

Lengkah 3: Tambahkeun cai - baseuh campuran rooting ku aliran cai lampu. Ulah tuang atawa nyemprot gancang teuing, atawa sedeng bisa nyieun kacau.

Anjeun hoyong campuran rooting jadi beueus, tapi teu baseuh. Upami anjeun nambihan seueur teuing cai kana kotak rambatan anjeun, anjeun tiasa ngantepkeun tutupna tina kotak salami sadinten atanapi dua dinten supados kaleuwihan cai nguap sateuacan nambihan potongan naon waé.

Medium rooting pikeun keratan.di jero kamar panyebaran

Kumaha Nganggo Propagator Pikeun Keratan

Ayeuna anjeun gaduh kotak rambatan DIY anjeun sadayana siap sareng siap angkat, waktosna pikeun nambihan sababaraha potongan pepelakan! Ieu léngkah-léngkah anu anjeun kedah laksanakeun pikeun mastikeun kasuksésan rooting naon waé jinis motong anu anjeun hoyong rambatkeun!

Lengkah 1: Tambihkeun potongan pepelakan - Celkeun batang tina potongan kana hormon rooting sateuacan nempatkeun kana kotak.

Hormon rooting ngabantosan keratan tumbuh langkung gancang sareng langkung dipercaya. Jieun liang dina médium ku ramo Anjeun (supaya hormon rooting teu rub off) jeung nempelkeun motong kana liang.

Tekenan enteng medium sabudeureun dasar motong pikeun mastikeun eta noél batang, sarta yén motong tetep dina tempatna.

Rooting cuttings dina propagator DIY abdi

Lamun panyimpen dina rencana DIY Anjeun

Lamun 2: Lengkah 2: Put 0. Propagator tutuwuhan kedap hawa, tambahkeun sababaraha liang ventilasi dina tutup pikeun mantuan nyegah tumuwuhna mildew.

Ulah bor loba pisan liang sanajan. Upami teu kitu, kotak rambatan Anjeun tiasa garing teuing gancang, sarta cuttings Anjeun bisa jadi teu akar.

Anjeun bisa jadi hoyong antosan pikeun nambahkeun liang ventilasi nepi ka anjeun geus dipaké cuttings kotak sababaraha kali pikeun nempo kumaha ogé eta nahan Uap.

Lengkah 3: Pasihan cahayana – Teundeun propagator DIY Anjeun di tempat nu loba cahya panonpoé, <3 tapi tetep di tempat nu loba cahya panonpoé, tapi bakal meunang jauh tina cahya panonpoé.

aréa deukeut jandela cerah mangrupakeun titik sampurna di jero imah. Di luar kudu disimpen di tempat teduh. Upami anjeun teu gaduh seueur lampu di bumi anjeun, gantungkeun lampu tumbuh dina luhureun kotak.

Kuring nganggo lampu toko anu aya bohlam pepelakan di jerona, tapi anjeun tiasa nganggo sistem lampu tumbuh supados langkung gampang. Colokkeun kana timer stop kontak pikeun ngagampangkeun pikeun masihan pamotongan anjeun jumlah cahaya anu sampurna unggal dinten.

Lengkah 4: Tambihkeun panas handap - Meunangkeun térmométer taneuh pikeun ngawas suhu médium mangrupikeun ide anu saé. Loba jenis cuttings moal akar eta tiis teuing.

Lamun éta masalahna, mangka anjeun kudu nambahan panas handap pikeun rooting cuttings. Panas handap bener-bener nyepetkeun prosés rooting.

Pikeun nyieun propagator dipanaskeun DIY sorangan, Anjeun bisa nempatkeun kotak dina mat panas atawa deukeut ventilasi panas dina usum tiis (hati-hati lamun éta deukeut curhat, sabab panas bakal ngabalukarkeun taneuh dina kotak rambatan Anjeun garing leuwih gancang).

Coleus tutuwuhan akar di jero unggal 3 poé motong. aya akar tutuwuhan anyar, sarta pikeun ngawas Uap tina medium.

Medium rooting teu kudu jadi beueus atawa sagemblengna garing kaluar. Hadé pisan mun éta ngajaga médium konsistén beueus.

Abdi nyarankeun mésér alat ukur kelembaban taneuh anu murah pikeun ngabantosan anjeun ngawas kalembaban médium. Anjeun tiasatambahkeun cai ku cara tuang lalaunan kana jero kotak, atanapi halimun nganggo botol semprot.

Postingan Terkait: Cara Nyebarkeun Tutuwuhan Lancah

Tutuwuhan Mana Anu Anjeun Bisa Akar Dina Propagator Homemade Anjeun

Aya seueur jinis pepelakan anu gampang dicakar nganggo rambatan buatan bumi. Kuring utamana ngagunakeun tambang pikeun rambatan houseplants, tapi anjeun bisa make eta pikeun rooting perennials, bumbu atawa cuttings taunan ogé.

Kuring make kotak rambatan kuring keur sagalana iwal succulents. Kotakna beueus teuing pikeun aranjeunna, sareng aranjeunna ngan ukur rot. Diajar kumaha nyebarkeun succulents di dieu.

Sistem Perbanyakan Tutuwuhan Buatanku

Upami anjeun leres-leres serius pikeun motong rambatan, maka anjeun tiasa resep ngawangun sistem anu langkung ageung sapertos kuring. Mimitina kuring ngawangun sababaraha propagators homemade dipanaskeun, lajeng nempatkeun kana rumah kaca mini abdi.

Rumah kaca rambatan leutik abdi diatur deukeut jandela nyanghareup kidul di pangkeng cadang. Ieu setelan sampurna pikeun tumuwuh saloba cuttings sakumaha Abdi hoyong, sarta éta fun ékspérimén kalawan rupa-rupa tutuwuhan.

Iraha kuring prune tutuwuhan atawa sapotong megatkeun kaluar, abdi bakal nempatkeun cuttings kana salah sahiji kotak rambatan abdi. Kuring pariksa kotak unggal sababaraha dinten pikeun ningali naha aya akar anyar, sareng ngawas tingkat kalembaban medium.

Postingan Patali: Panduan Pemula Pikeun Ngebon Dina Anggaran (19 DIY Murah.Tips)

Sistem propagasi tutuwuhan homemade kuring

Dimana Teangan Kamar Propagasi Pikeun Dijual

Panginten ieu sadayana sigana seueur teuing kasulitan pikeun anjeun, sareng anjeun ngan ukur hoyong mésér sistem anu siap-siap.

Muhun anjeun untung, sabab aya seueur pilihan di dinya. Baki rambatan pepelakan atanapi rumah susun biasana tiasa dipendakan di pusat kebon mana waé di bagian anu sami dimana aranjeunna ngical paralatan ngamimitian bibit.

Tapi anjeun bakal mendakan langkung seueur variasi, bahkan sababaraha pilihan kit rambatan pepelakan anu rumit sacara online. Anjeun tiasa ngagaleuh kubah rambatan saderhana upami éta waé anu anjeun peryogikeun.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Kohlrabi Di Imah

Atawa anjeun tiasa kéngingkeun sistem anu lengkep, sapertos kit propagator anu dipanaskeun ageung ieu, atanapi baki rambatan anu dipanaskeun kalayan lampu tumuwuh.

Upami anjeun serius ngeunaan tumuwuh tina keratan, maka anjeun pasti peryogi kotak rambatan. Gampang pisan nyieun propagator sorangan, atawa Anjeun bisa meuli hiji gantina.

Naon waé, éta senang pikeun ékspérimén rooting sakabéh pepelakan favorit anjeun ningali sabaraha anjeun bisa tumuwuh tina cuttings.

Hoyong diajar kumaha propagate sakabéh pepelakan favorit anjeun? Teras anjeun bakal resep eBook Propagasi Tutuwuhan kuring! Éta gaduh sadayana anu anjeun kedah terang pikeun ngamimitian nyebarkeun pepelakan anu anjeun pikahoyong. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Inpormasi Selengkapnya Ngeunaan Rambatan Tutuwuhan

Bagikeun rencana ruang rambatan DIY anjeun, atanapi tambahkeun tip anjeun pikeun ngagunakeun kotak rambatan dina koméntar.bagian handap.

Nyitak Parentah Ieu

Ngahasilkeun: 1 kotak rambatan

Cara Nyieun Kotak rambatan DIY

Kotak rambatan DIY ieu gampang dijieun kalawan ngan sababaraha suplai. Anjeun bisa make eta deui-deui pikeun rooting saloba cuttings nu Anjeun hoyongkeun.

Bahan

  • Tong plastik bening jeung tutup
  • rooting sedeng
  • Cai

Alat

  • Bor (upami diperlukeun pikeun nyieun liang)><2 di

    Bor (lamun diperlukeun pikeun nyieun liang)> 5>

  • Siapkeun kotakna – Cuci wadah plastik bening jeung tutupna ku sabun jeung cai, tuluy usap nepi ka garing.
  • Tambahkeun medium rooting – Tambahkeun lapisan sedeng 3-4 inci, terus rata di handapeun wadahna. Anjeun tiasa ngadamel medium anjeun nyalira nganggo lumut gambut atanapi sabut kalapa, perlit atanapi pumice, sareng vermiculite. Upami anjeun hoyong campuran anu siap-dijieun, taneuh awal bibit tiasa dianggo saé. Ulah make taneuh pot biasa, beurat teuing pikeun pamakéan dina chamber rambatan, sarta bisa ngabalukarkeun cuttings Anjeun jadi rot.
  • Siram sedeng - Baseuh campuran rooting ku aliran cai hampang. Entong tuang atanapi nyemprot gancang teuing, atanapi éta tiasa ngaganggu. Médiumna kedah beueus, tapi henteu baseuh. Upami anjeun nambihan seueur teuing cai, tinggalkeun tutupna tina kotak salami sadinten atanapi dua dinten supados kaleuwihan nguap sateuacan nambihan potongan naon waé.
  • Catetan

    Kamar rambatan DIY anjeun tiasa langsung dianggo. Sanggeusnambahkeun potongan anjeun, nempatkeun kotak di tempat haneut, caang pikeun hasil nu pangsaena.

    © Gardening® Tipe Proyék: Rambatan Tutuwuhan / Kategori: Téhnik Ngebon

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.