Iraha Ngamimitian Siki Di Dalam Ruangan (Pedoman Sampurna)

 Iraha Ngamimitian Siki Di Dalam Ruangan (Pedoman Sampurna)

Timothy Ramirez

Pikirkeun iraha ngamimitian siki di jero rohangan sesah, khususna nalika anjeun tukang kebon anyar. Dina postingan ieu kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha leres-leres terang iraha ngamimitian, sareng ogé ngabantosan anjeun nyiptakeun jadwal penanaman siki pribadi anjeun sorangan.

Iraha anjeun kedah ngamimitian siki di jero rohangan? Ieu mangrupikeun salah sahiji patarosan anu paling umum anu kuring kéngingkeun ti para pekebun énggal.

Aya seueur petunjuk anu tiasa dianggo pikeun penanaman bibit. Tapi, aya seueur faktor anu kalebet, janten langkung saé ngadamel jadwal pribadi anjeun nyalira.

Tong hariwang, éta henteu sesah dilakukeun, sareng kuring bakal ngajalanan anjeun sadayana léngkah-léngkah. Sakali anjeun diajar persis iraha ngamimitian melak siki di jero rohangan, waktosna bakal janten hal anu kadua pikeun anjeun!

Naha Urang Peryogikeun Jadwal Mimitian Siki?

Waktos penting pisan nalika ngamimitian penanaman di jero rohangan. Éta sabab upami anjeun ngalakukeun éta awal teuing, anjeun tiasa nampi bibit anu lemah sareng suku anu moal salamet nalika transisi ka kebon.

Tapi upami anjeun telat ngamimitian, aranjeunna moal cukup dewasa pikeun cangkok ka kebon ku cinyusu.

Perlu latihan sakedik, tapi dina waktosna anjeun bakal tiasa nyiptakeun jadwal penanaman bibit anjeun nyalira supados anjeun terang persis. Hayu urang lengkah babarengan…

Siapkeun baki kuring pikeun penanamansiki di jero rohangan

Nangtukeun Iraha Ngamimitian Siki Di Dalam Ruangan

Masalah anu paling ageung pikeun terang naon anu kedah dipelakan nyaéta unggal siki béda-béda.

Sababaraha anu ngembang gancang, sareng ngan ukur peryogi sababaraha minggu dugi ka cukup ageung pikeun ditanam di kebon. Tapi anu sanésna lambat pisan berkecambah, sareng peryogi langkung lami dugi ka dewasa.

Tambihna, unggal zona tumuwuh gaduh tanggal penanaman anu béda. Henteu aya anu sapertos "hiji ukuran cocog pikeun sadayana" bagan awal siki.

Jadi kumaha anjeun tiasa terang tanggal penanaman anu pangsaéna pikeun bibit anjeun?

Milarian Tanggal Penanaman Dalam Ruangan Terbaik Anjeun

Kusabab unggal siki béda-béda, sareng sababaraha gaduh petunjuk penanaman khusus, urang kedah ngandelkeun pakét-pakét pikeun pitulung.<7,66 super bangor.

Tapi tong hariwang, kuring geus katutupan. Upami anjeun nembé ngamimitian, anjeun tiasa nuturkeun tungtunan saderhana ieu pikeun ngémutan jadwal dasar…

Pikirkeun iraha ngamimitian bibit di jero ruangan

Lengkah 1: Teangan tanggal dina pakét - Kahiji, baca parentah dina unggal pakét. Kaseueuran bakal masihan anjeun tanggal penanaman anu disarankeun nalika ngamimitian siki di jero ruangan.

Sacara umum, éta bakal sapertos "4 dugi ka 6 minggu sateuacan rata-rata ibun terakhir", atanapi "6 dugi ka 8 minggu…siki

Lengkah 2: Urutkeun pakét anjeun dumasar kana tanggal penanaman anu pangsaéna – Candak sadayana anu anjeun rencanakeun pikeun ngamimitian di jero ruangan, teras urutkeun dumasar kana tanggal penanaman anu disarankeun anu dipidangkeun dina pakét.

Lengkah 3: Simpen dumasar tanggal - Saatos sadayana diurutkeun kana tumpukan, simpen sapertos kitu. Ku cara éta, anjeun bakal salawasna terang mana anu bakal dipelakan dina waktos anu sami.

Tempo_ogé: Kumaha Ngabekukeun Kacang Kacang Ku Jalan Anu Katuhu

Tapi antosan… kumaha upami pakét siki anjeun henteu gaduh tanggal penanaman anu disarankeun dina éta?

Nyortir pakét bibit dumasar kana dinten penanaman anu pangsaéna

Pedoman Umum Nalika Melak Siki Di Dalam Ruangan

Hanjakalna, anjeun ogé tiasa ngémutan pakét bibit dina waktos anu sami. ing?).

Janten upami anjeun teu gaduh tanggal penanaman anu disarankeun, ieu mangrupikeun sababaraha pedoman dasar anu anjeun tiasa tuturkeun pikeun terang éta.

Sacara umum, anjeun kedah ngamimitian siki di jero rohangan 6 dugi ka 8 minggu sateuacan rata-rata tanggal ibun terakhir di daérah anjeun.

Contona, rata-rata tanggal ibun panungtungan kami di dieu, MN7,4, MN. diitung mundur 6 nepi ka 8 minggu (anu bakal 20 Maret - 3 April), sarta éta nalika kuring bakal ngamimitian melak siki di jero rohangan.

Tanggal ibun panungtungan rata-rata béda pikeun tiap zone tumuwuh. Upami anjeun henteu terang naon milik anjeun, tanyakeun ka pusat kebon lokal, atanapi tingali sacara online.

Mimitian siki kuring di jero rohangan awal

Kumaha CaranaJieun Jadwal Penanaman Bibit Anjeun sorangan

Sawaktos Anjeun terang iraha bade ngamimitian unggal jenis siki di jero rohangan, teras anjeun tiasa damel ngadamel jadwal penanaman sorangan pikeun dianggo unggal taun.

Tempo_ogé: Kumaha miara Tutuwuhan Pothos (Ivy Sétan)

Lacak tanggal anu anjeun melak unggal jinis, sareng catet iraha aranjeunna mimiti berkecambah. Anjeun oge kedah nyimpen catetan ngeunaan kinerja unggal variétas.

Naha bibitna tumuwuh panjang tur leg samemeh bisa dipindahkeun ka luar? Naha aranjeunna gancang teuing ngagedekeun wadahna? Atawa meureun éta leutik teuing pikeun melak kebon di cinyusu.

Tulis sadayana.

> 6> Bibit anu tumuwuh di jero rohangan dina baki starter

Ieu bakal masihan anjeun awal anu saé dina jadwal penanaman khusus anjeun. Teras taun payun anjeun tiasa ngadamel panyesuaian anu diperyogikeun.

Upami aya di antarana anu ageung teuing atanapi janten lega teuing sateuacan anjeun tiasa ngalihkeunana ka luar, anjeun kedah ngamimitianana di jero ruangan saminggu atanapi dua minggu payun taun payun.

Sabalikna, bibit anu alit teuing pikeun dicangkokkeun ka kebon kedah dimimitian sababaraha minggu sateuacanna taun payun.

Ceritaan penanaman anjeun sorangan

melak siki di jero rohangan, anjeun bakal gaduh jadwal penanaman anu disaluyukeun unggal taun.

Oge, anjeun bakal mimiti ningali pola pikeun sababaraha jinis sayuran sareng kembang, sareng terang anu mana anu kedah ditanam dina waktos anu sami. Ieu bakal nyieun malah leuwih gampangpikeun anjeun.

Postingan Terkait: Tip Pikeun Ngamimitian Bibit Di Dalam Ruangan Pikeun Pemula

Mindahkeun bibit jero ruangan kuring ka luar

Nangtukeun persis iraha ngamimitian bibit di jero rohangan hésé pikeun pemula. Nuturkeun léngkah-léngkah di luhur bakal ngabantosan anjeun leres unggal waktos, sareng gaduh jadwal penanaman siki jero ruangan pribadi anu tiasa anjeun anggo unggal taun.

Upami anjeun peryogi langkung seueur, sareng anjeun hoyong diajar sadaya anu anjeun kedah terang ngeunaan gampang ngembang sadaya siki anjeun nyalira, maka Kursus Memulai Siki online abdi mangrupikeun anu anjeun peryogikeun! Kursus online anu mandiri sareng komprehensif ieu bakal ngajalanan anjeun dina unggal jéntré, léngkah-léngkah. Ngadaptarkeun sareng ngamimitian ayeuna!

Lamun kitu, upami anjeun hoyong nyegerkeun deui ngeunaan cara ngamimitian, maka eBook Starting Seeds Indoors mah bakal sampurna! Ieu mangrupikeun pituduh anu gancang anu bakal ngajantenkeun anjeun tiasa dianggo dina waktos anu lami.

Inpormasi Selengkapnya Ngeunaan Ngembangkeun Siki

    Bagikeun pangalaman sareng tip anjeun pikeun iraha ngamimitian siki di jero ruangan dina bagian koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.