Kumaha Ngajagi Tutuwuhan Ti Karuksakan Ibun

 Kumaha Ngajagi Tutuwuhan Ti Karuksakan Ibun

Timothy Ramirez

Ngajagi pepelakan tina ibun mangrupikeun cara anu saé pikeun manjangkeun usum ngebon anjeun sababaraha minggu. Dina tulisan ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan pepelakan mana anu kedah dijagi, cara anu béda pikeun ngajagi pepelakan tina ibun, sareng naon anu dianggo pikeun nutupanana. Teras kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha cara ngalakukeunana, léngkah-léngkah.

Pikeun para pekebun anu biasa tumbuh di iklim tiis, ibun mangrupikeun hal anu urang terang yén urang kedah diurus unggal taun. Tapi pikeun tukang kebon anyar, éta tiasa janten topik anu matak ngabingungkeun.

Naha anjeun kedah hariwang ngeunaan pepelakan anu tahan ibun? Naon ibun pikeun pepelakan? Sabaraha lami kedahna pikeun ibun? Kumaha anjeun nutupan pepelakan pikeun ngajaga tina ibun? Sareng kumaha anjeun terang pepelakan naon anu kedah ditutupan pikeun ibun?

Tong hariwang, kuring parantos nutupan anjeun! Kuring bakal ngajawab sadaya patarosan ieu, sareng masihan anjeun langkung seueur rinci ngeunaan ngajagaan pepelakan tina ibun di handap. Ku kituna hayu urang ngamimitian. Urang mimitian ku ngawangkong ngeunaan naon pangaruh ibun ka tutuwuhan.

Kumaha Ibun Mangaruhan Tatangkalan?

Naon atuh ibun ka pepelakan? Sanaos ibun biasana henteu maéhan aranjeunna, pepelakan anu kapangaruhan ku ibun tiasa ngarusak sakedik dugi ka parah, gumantung kana pepelakan sareng kumaha sesah ibunna.

Karusakan pepelakan tiasa sakedik sapertos ujung daun coklat sareng kembang layu anu ngan ukur ngajantenkeun pepelakan katingalina awon. Tapi karuksakan ibun bisa leuwih parna ti éta.

Karuksakan parnatiasa ngarusak pepelakan anjeun, janten bubur sareng janten teu tiasa didahar. Éta ogé tiasa ngahalangan sayuran sareng kembang anu sénsitip, hartosna pepelakan bakal lirén pikeun usumna.

Sababaraha ibun anu munggaran biasana henteu maéhan ibun, tapi bahkan ibun anu hampang cukup pikeun ngarusak kembang sénsitip sareng pepelakan sayur. Nyokot waktu pikeun ngajaga pepelakan tina karuksakan ibun bakal manjangkeun usum tumuwuh anjeun, sakapeung sababaraha minggu.

Tutuwuhan sénsitip, kawas marigolds, perlu panangtayungan ti ibun

Sabaraha Tiis Dupi Ieu kudu ibun?

Seueur jalma anu heran dina suhu naon pikeun nutupan pepelakan. Ibun bisa lumangsung iraha waé suhu turun di handap 40F derajat dina wengi anu cerah sareng teu aya angin.

Tapi, teu aya suhu ibun anu khusus, éta gumantung kana kaayaan. Ngan kusabab éta handap 40F henteu hartosna ibun teu bisa dilawan. Éta moal ibun upami angin atanapi mendung, atanapi nalika hujan di luar.

Upami ramalan ngaramalkeun suhu sapeuting di handap 45F, éta nalika kuring mimiti gugup, sareng langkung merhatikeun kaayaan cuaca.

Upami sigana kaayaanna pas pikeun ibun, sareng éta tiasa nyusut sahandapeun 40F

éta mangrupikeun ideu anu langkung saé tibatan ibun. Tutuwuhan peryogi panyalindungan tina ibun?

Henteu sadayana pepelakan peryogi panyalindungan tina ibun. Tutuwuhan taman cuaca tiis, kawas perennials, tangkal jeungshrubs anu hardy di zone tumuwuh anjeun sadaya pepelakan anu tahan ibun.

Seueur jinis kembang taunan, bumbu sareng sayuran ogé pepelakan hawa tiis anu tahan ibun tanpa karusakan nanaon.

Tutuwuhan anu paling penting pikeun ngajagaan nyaéta pepelakan anu sénsitip ibun sapertos tropis, pepelakan pot lembut, pepelakan jero ruangan, sababaraha jinis kembang taunan, sareng sénsitip sayur-sayuran. Pikeun ditangtayungan tina ibun kaasup tutuwuhan kawas tomat, buncis, cabé, térong, melon, squash, tomatillos, okra jeung bonténg.

Sayuran tahan tiis kawas kacang polong, apu, bayem jeung salad greens séjén, wortel, brokoli, kembang engkol, kol, kale jeung sprouts lighted Brussels ieu. sabenerna karasa leuwih alus sanggeus keuna ku ibun dina usum gugur.

Tutuwuhan tahan tiis, kawas brokoli, teu merlukeun panyalindungan ibun

Cara Nyegah Frost Dina Tutuwuhan

Aya sababaraha hal nu bisa Anjeun pigawé pikeun nyegah karuksakan ibun dina tutuwuhan. Kahiji, lamun kaayaan sapeuting bakal nguntungkeun pikeun ibun, cai pepelakan Anjeun ogé isuk-isuk.

Cai dina taneuh bakal panas di panonpoé beurang, nu mantuan ngajaga tutuwuhan haneut sapeuting, sarta salajengna ngajaga tutuwuhan tina ibun.

Tempo_ogé: Sehat Veggie Dip Resep

Mangka anjeun bakal kudu nyadiakeun sababaraha jenis panyalindungan ibun pikeuntutuwuhan sapeuting pikeun nyegah karuksakan. Aya sababaraha téknik anu anjeun tiasa dianggo, gumantung kana naha anjeun ngajagi pepelakan di kebon, atanapi pepelakan pot…

Kumaha Ngajagi Kebon anjeun Ti Frost

Cara anu pangsaéna pikeun ngajaga pepelakan tina ibun di kebon anjeun nyaéta nutupanana ku sababaraha jinis bahan panutup pepelakan.

Tutuwuhan panutup pikeun panangtayungan ibun kalebet hal-hal sapertos tangkal ibun, panutup ibun komérsial, atanapi panutup ibun anu dirancang khusus pikeun lawon. panutup pikeun pepelakan.

Tempo_ogé: Kumaha tumuwuh & amp; Perawatan Tutuwuhan Waru

Cara Ngajagi Tutuwuhan Pot Ti Ibun

Anjeun tiasa nganggo jinis panutup pepelakan luar anu sami anu anjeun anggo di kebon anjeun pikeun ngajagi pepelakan pot tina ibun.

Tapi, anjeun tiasa mendakan yén nutupan pepelakan pot anjeun langkung padamelan tibatan ngan ukur mindahkeun ka jero. Upami éta cukup hampang, anjeun ngan saukur tiasa mindahkeun pepelakan pot ka emper, gudang atanapi garasi sapeuting.

Sabalikna, upami anjeun gaduh seueur wadah sapertos kuring, teras ngangkut sadayana ka jero wengi teras balik ka luar isuk-isuk mangrupikeun tugas anu ageung.

Jadi, nganggo panutup pepelakan kebon pikeun panyalindungan ibun tiasa janten pilihan anu pangsaéna. Pikeun ngagampangkeun, anjeun tiasa ngahijikeun pot pikeun nutupan sadayana sakaligus.

Kembang sareng pepelakan hawa tiis, sapertos ajuga, henteu peryogi panyalindungan ibun

Naon anu dianggo pikeun nutupan pepelakan tina ibun

Tutuwuhan anu sénsitip tiasa ditangtayungan tina ibun.nutupan aranjeunna kalayan sababaraha jinis lawon ibun pikeun pepelakan. Hadé pisan mun éta ngagunakeun lawon panutup taman lightweight jadi teu beuratna handap tutuwuhan. Abdi langkung resep nutupan pepelakan ku lambar atanapi simbut lawon anu hampang.

Tapi, seprei tiasa mahal kanggo mésér, sareng anjeun tiasa ngawarnaan atanapi nyéépkeunana nalika dianggo salaku simbut kebon pikeun pepelakan.

Kaén ibun komérsial murah pisan, sareng didamel khusus pikeun ngajagi pepelakan tina ibun. Janten anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan ngarusak sepré cadang anjeun.

Nalika melak lawon panyalindungan ibun, anjeun gaduh seueur pilihan! Panutup pabrik goni, terpal pabrik komersil, gulung lawon ibun taman, panutup ibun taman gaya tenda, simbut ibun pikeun pepelakan sareng panutup baris ngambang sadayana nawiskeun panyalindungan anu saé tina karusakan ibun.

Ngajagi pepelakan tina ibun nganggo sprei anu lami

Naha anjeun tiasa nutupan pepelakan ku palastik pikeun ngajaga tina ibun?

Ulah maké palastik pikeun nutupan pepelakan pikeun nangtayungan tina ibun iwal mun anjeun maké panutup pelindung atawa pangrojong tutuwuhan anu dirarancang husus.

Lamun teu bener, nutupan pepelakan ku palastik bisa leuwih loba ngarugikeun ti batan alus. Palastik nahan Uap handapeun panutup, nu bisa beku sarta ngabalukarkeun karuksakan parna ka tutuwuhan.

Lamun kudu make plastik tinimbang lawon, make patok atawa sababaraha jenis rojongan séjén pikeun nyieun tenda ibun pikeun tutuwuhan. Jaga pikeun mastikeunplastik henteu ngarampa bagian mana waé tina pepelakan atanapi daun.

Iraha Kuring Kudu Nutupan Tutuwuhan?

Waktosna kanggo nutupan pepelakan kanggo ibun tiasa ngajantenkeun hal-hal anu rada rumit. Anjeun teu hoyong nutupan pepelakan teuing mimiti dina poé, atawa maranéhna bisa jadi panas teuing di panonpoé.

Sabalikna, lamun antosan lila teuing sanggeus poek, lain ngan hese ningali naon anu anjeun lakukeun, tapi taneuh bakal mimiti tiis gancang.

Waktu anu pangalusna pikeun ngamimitian nutupan tutuwuhan keur ibun nyaéta sanggeus panonpoé geus katutupan panonpoe

atawa saméméh panonpoé kaluar tina kebon. magrib, tapi ulah salempang lamun teu meunang eta rengse dugi sanggeus poék. Kasempetan ibun paling luhur dina isuk-isuk, janten anjeun gaduh sababaraha jam saatos poék pikeun nutupan sadayana.

Postingan Terkait: Kumaha Pikeun Usum Usum Kebon Anjeun Dina Musim Gugur

Simbut tutuwuhan katutupan ku ibun

Kumaha Nutupan Tutuwuhan Pikeun Ngajagi Ti Frost Panutup Nganggo Kain anu Dipanaskeun

Panutup Ibun Nganggo Kain naék tina taneuh, ngajaga tutuwuhan haneut.

Jadi, cara pangalusna pikeun nutupan tutuwuhan tina ibun nyaéta drape lawon kana eta, sarta ngidinan ka kolam renang leupas dina taneuh.

Ulah mungkus tutuwuhan kawas Tootsie Pop Sucker; dimana lawon ngan mana leuwih foliage nu, lajeng Anjeun ngégél eta sabudeureun bobot atawa dasar tinatutuwuhan. Ieu moal ngajaga pepelakan sacara saé, sareng henteu tiasa nyegah karusakan ibun dina pepelakan.

Éta ogé mangrupakeun ide anu saé pikeun ngamankeun lawon ibun supados henteu ditiup upami aya angin. Kuring make pin baju keur nutupan simbut tutuwuhan, terus sambungkeun hiji-hiji pikeun ngajaga eta aman.

Anjeun oge bisa ngamankeun handap lawon ibun anjeun ku pin lawon tutuwuhan, batu atawa bata pikeun nahan eta handap lamun éta leuwih gampang pikeun anjeun.

Penting ogé pikeun nyabut panutup panyalindungan ibun taman beurat isuk-isuk saméméh tutuwuhan panas teuing. Janten pastikeun pikeun muka pepelakan anjeun langsung saatos ancaman ibun parantos ngaliwat.

Ieu biasana pas saatos panonpoe nembus daérah isuk-isuk. Ninggalkeun aranjeunna katutupan panjang teuing di panonpoé bisa overheat aranjeunna, nu bisa sagampil ngaruksak salaku ibun dina tutuwuhan.

Maké simbut jeung sepré salaku panutup ibun pikeun tutuwuhan

Naon anu kudu dipigawé kalayan Frost Rusak Tutuwuhan

Lamun hudang isuk-isuk tiris jeung poho nutupan pepelakan anjeun, éta moal diemut kuring. Seueur pepelakan anu bakal salamet dina ibun anu hampang sareng ngan ukur ruksakna sakedik, sareng aya léngkah-léngkah anu anjeun tiasa lakukeun pikeun nyobian nyalametkeun pepelakan tina ibun.

Upami ibun parah, karusakan sigana bakal langsung katingali. Tapi kadang anjeun moal ningali ruksakna tutuwuhan frostbitten dugi sanggeus aranjeunna mimiti haneut nepi. Dina kasus eta, waktu bakal ngabejaan kumaha parna tehruksakna téh.

Kieu naon anu kudu dipigawé lamun tatangkalan meunang ibun. Kahiji, ninggalkeun aranjeunna sarta antosan sababaraha jam pikeun assess karuksakan. Sababaraha kali anjeun moal terang sabaraha parah karuksakan ibun nepi ka tutuwuhan thaws.

Lajeng, lamun karuksakan leutik, Anjeun bisa prune off ibun ruksak daun, kembang jeung buah jeung méré tutuwuhan waktu cageur. Hanjakalna, anjeun moal tiasa nyalametkeun pepelakan anu ruksak parah ibun.

Daun lili canna anu ruksak ibun

Tutupan pepelakan tina ibun tiasa seueur padamelan, leres pisan! Tapi ngajaga pepelakan tina ibun patut usaha pikeun manjangkeun usum tumuwuh. Émut, anjeun ngan ukur kedah hariwang ngeunaan ngajagaan pepelakan anu lembut ibun. Tutuwuhan kebon tahan tiis tiis moal ruksak ku ibun.

Selengkapnya Tulisan Berkebun Musim Gugur

    Bagikeun tip anjeun pikeun ngajaga pepelakan tina ibun dina bagian koméntar di handap.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.