Propagating String of Hearts (Rosary Vine) Tina Keratan Atawa Divisi

 Propagating String of Hearts (Rosary Vine) Tina Keratan Atawa Divisi

Timothy Ramirez

Propagating string of hearts tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, éta gampang pikeun para pekebun anu paling henteu berpengalaman. Dina postingan ieu, kuring bakal ngajelaskeun sagala cara anu anjeun tiasa cobian, sareng ngantunkeun anjeun leres-leres kumaha ngarengsekeun masing-masing.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha cara nyiptakeun seueur pepelakan ati anu énggal pikeun dinikmati sareng dibagikeun sareng réréncangan, sareng teras-terasan ngalakukeunana ogé, maka tulisan ieu kanggo anjeun.

Saderhana pikeun ngalikeun senar tina pepelakan ati, sareng aya sababaraha cara pikeun ngalakukeunana. Ékspérimén sareng sadaya metodeu anu béda, atanapi pilih salah sahiji anu paling dipikaresep ku anjeun.

Petunjuk lengkep kuring di handap bakal ngajalanan anjeun dina sadaya téknik, sareng nunjukkeun anjeun kumaha cara nyebarkeun senar jantung anjeun.

Métode Propagasi String Of Hearts

String of hearts (Ceropegia woodii), ogé katelah "canon. , keratan, atanapi siki mangrupikeun metode anu tiasa dianggo pikeun ngalikeunana. Téhnik ieu cukup gampang, tapi sababaraha butuh waktu leuwih lila ti batur.

Henteu masalah upami anjeun gaduh anu tradisional, variegated, pérak, atanapi pink, unggal variétas tiasa dikalikeun nganggo metode anu dijelaskeun di handap ieu.

Ti Cuttings

Nyokot potongan tina anggur rosario gampang pisan, sareng henteu aya tempat khusus anu pangsaéna. Sakur ruas anggur anu panjangna 3-4" sareng daun anu séhat bakalkatutupan lengkep, tur gently pak taneuh sabudeureun eta.

Pasihan aranjeunna inuman cai sehat, sarta ngidinan sagala kaleuwihan ka solokan kaluar. Teras balikkeun deui ka caang teu langsung.

Propagated orok string of hearts planted up

FAQs

Di dieu anjeun bakal mendakan jawaban kana patarosan anu paling sering ditaroskeun ngeunaan rambatan Ceropegia woodii. Upami anjeun teu aya di dieu, mangga tambahkeun kana koméntar di handap.

Naha anjeun tiasa nyebarkeun senar jantung dina lumut sphagnum?

Leres, anjeun tiasa nyebarkeun senar jantung dina lumut sphagnum. Candak potongan batang atanapi daun sareng pasang kana lumut sphagnum anu tos dibasahi. Panutup ku palastik atawa tempatkeun dina kamar rambatan nepi ka akar tumuwuh.

Naha anjeun tiasa nyebarkeun tali jantung tanpa daun?

Anjeun tiasa nyebarkeun serangkai jantung tanpa daun upami anjeun ngabagi umbi. Sanajan kitu, cuttings batang merlukeun daun pikeun akar.

Dupi anjeun propagate string of hearts daun?

Anjeun tiasa nyebarkeun senar daun jantung, tapi ieu cara anu lambat pisan anu tiasa nyandak sababaraha bulan kanggo ngahasilkeun umbi anyar. Éta ogé cara anu paling laun pikeun kéngingkeun pepelakan ukuran anu saé.

Naha anjeun tiasa akar umbi ati dina cai?

Sanaos tiasa akar umbi ati dina cai, cara ieu tiasa rumit. Anjeun kedah nyimpen bohlam di luhur garis cai, sareng ulah ngantepkeunana dugi ka beuleum, atanapi tiasarot.

Propagating string of hearts basajan, sarta bisa dipigawé pisan suksés kalayan salah sahiji metodeu ieu. Cobian, sareng anjeun bakal terang kumaha gampangna pikeun ngagedekeun koleksi anjeun, sareng gaduh seueur pepelakan orok énggal pikeun dibagikeun sareng réréncangan.

Salajengna: Diajar kumaha leres-leres tumuwuh sareng miara tatangkalan ati anjeun.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngalikeun pepelakan karesep anjeun, maka anjeun peryogi eBook Propagasi Tutuwuhan kuring. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Langkung seueur Ngeunaan Rambatan Tutuwuhan

    Bagikeun tip anjeun pikeun nyebarkeun senar jantung dina bagian koméntar di handap.

    gawéna.

    Akar bakal kabentuk tina titik daun sapanjang batang boh dina cai atawa taneuh. Janten upami anjeun parantos panjang teuing sareng peryogi pamotongan, éta waktos anu saé pikeun nyobian.

    Mungkin ogé ngagunakeun potongan daun, tapi bakal peryogi waktos anu paling lami pikeun kéngingkeun pepelakan ukuran pinuh ku cara ieu. Tapi tetep pikaresepeun pikeun ékspérimén!

    Potong anggur rosario siap pikeun rambatan

    Ku Divisi

    Divisi mangrupikeun cara anu saé pikeun gancang nyebarkeun senar jantung, sareng tingkat kasuksésan anu luhur pisan. Aya dua cara pikeun ngadeukeutanana.

    Rootball bisa dibagi kana sakumpulan badag sarta pot up kana wadahna misah. Atawa, Anjeun bisa ngabagi unggal umbi (bohlam) jeung repot aranjeunna keur loba tutuwuhan anyar.

    Umbi nu aya di handapeun atawa sapanjang garis taneuh, atawa kadang muncul salaku konéng leutik, tumuwuh bulbous sapanjang batang. Éta disebut umbi aerial sarta bakal butuh waktu paling lila pikeun ngahasilkeun tutuwuhan ukuran alus.

    Tina Sikina

    Nalika diserbuki, Ceropegia woodii bisa ngahasilkeun siki giat anu ngabentuk dina polong bodas feathery sanggeus kembang layu.

    Éta bisa dipanén sarta berkecambah, tapi ieu téh mangrupa cara anu pohara lila pikeun tumuwuh St.

    Waktu anu pangsaéna pikeun nyebarkeun senar jantung nganggo salah sahiji metode ieu nyaéta dina awal musim semi atanapi usum panas.

    Éta kusabab periode pertumbuhan aktifna nyaéta dina bulan-bulan anu langkung haneut, janten aranjeunna bakal akar sarengngahasilkeun awal anyar leuwih gancang.

    Anggur rosario séhat siap rambatan

    Perlengkapan Pikeun Nyebarkeun Anggur Rosario

    Di dieu anjeun bakal mendakan alat sareng alat anu anjeun peryogikeun pikeun nyebarkeun Ceropegia woodii. Item anu pasti gumantung kana téknik anu anjeun pilih. Tingali dina daptar lengkep suplai kuring pikeun ideu langkung seueur.

    • Senar jantung, daun, atanapi umbi
    • Vas atanapi wadahna (upami nganggo cai)
    • Pangkas pruner anu akurat atanapi potongan mikro anu bersih
    • Panci énggal
    • Kertas klip atanapi pin Protéksi
    • > Pemotongan kertas 8>

      Hal kahiji anu anjeun kedah laksanakeun pikeun nyebarkeun senar ati nyaéta diajar nyandak sareng nyiapkeun keratan anu leres. Henteu hese, tapi kedah dilakukeun ku cara anu leres.

      Tempo_ogé: Kumaha Ngalereskeun Masalah Bibit Biasa

      Cara Motong Tali Jantung Pikeun Rambatan

      Pilih bagian anggur 3-4" anu ngagaduhan daun sehat napel. Alternatipna, anjeun tiasa nyandak hiji ruas anu langkung panjang sareng motong kana sababaraha bagian.

      Anggo pruners precision bersih atanapi snips pikeun motong lempeng langsung luhureun bagian salajengna tina sendi daun.

      Upami anjeun hoyong nyobian rooting daun individu, pastikeun nub tina batang masih napel, atawa éta moal jalan. Ieu sering disebut cuttings kukupu.

      Nyokot cuttings pikeun propagating string of hearts plant

      Nyiapkeun cuttings pikeun rambatan.

      Leupaskeun sakabéh daun dina dua inci handap motong. Sahenteuna kudu aya hiji simpul anu kakeunaan supados tiasa dianggo.

      Anjeun oge kedah motong potongan kosong tambahan tina sirung handapeun titik handap, sabab ngan bakal rot.

      Upami aya kembang atanapi kuncup, ciwit ogé. Ngembangkeun mekar butuh tanaga tina keratan, sareng kami hoyong aranjeunna ngarahkeunana ka arah rooting.

      Kumaha Nuwuhkeun Tali Hati Tina Keratan

      Kalayan ruas anggur anjeun disiapkeun, anjeun siap ngamimitian. Di handap ieu anjeun bakal manggihan parentah lengkep pikeun rooting ranté cuttings jantung boh dina taneuh atawa cai.

      Léngkah-léngkah pikeun rooting Rosary Motong Vine Dina Taneuh

      Propagating anggur rosario dina taneuh ngahasilkeun kuat dimimitian cukup gancang, tapi merlukeun kalembaban. Abdi nyarankeun mésér atanapi ngadamel kotak rambatan pikeun ngabantosan.

      Rooting cuttings batang mangrupikeun panggampangna, tapi anjeun ogé tiasa nganggo anggur anu masih napel dina pepelakan indung. Di handap ieu kuring bakal ngajelaskeun kumaha carana ngalakukeun duanana.

      Lengkah 1: Nyiapkeun taneuh - Kanggo hasil nu pangsaena kuring nyarankeun ngagunakeun media well-draining, kawas campuran kaktus keusik.

      Anjeun oge bisa nyieun sorangan ku ngagabungkeun bagian sarua pot taneuh, perlite atawa pumice, jeung keusik kasar.<4Step><2: 18> Nyiapkeun wadahna Fitep><2: mber kalawan 3-4" sedeng rada beueus, tapi teu baseuh.

      Pikeun motong, mimiti nyieun liang 2" kanasedeng. Anjeun tiasa nempatkeun sababaraha kana wadah anu sami.

      Tempo_ogé: Dieffenbachia (Tiwu belet) perawatan tutuwuhan & amp; Tips Tumuwuh

      Upami anjeun damel sareng tangkal anggur anu masih napel dina pepelakan indung, nempatkeun pot anyar anu dieusi taneuh seger di gigireunana.

      Lengkah 3: Larapkeun hormon rooting - Sikat titik daun anu kakeunaan ku hormon rooting. Anjeun ogé tiasa ngalebu tangkal anggur anu napel ka indung sateuacan nempatkeun éta kana taneuh, anu bakal ngabantosan ngagancangkeun.

      Lengkah 4: Lebetkeun kana wadahna - Teundeun tungtung anu lebu kana liang anu anjeun damel, teras bungkus taneuh di sakurilingna, pastikeun titik-titikna aya di handapeun permukaan.

      Pikeun tangkal anggur anu anyar napel dina pot, atanapi di luhur. Sematkeun anteng supados tetep kontak sareng permukaanna.

      Lengkah 5: Nyayogikeun kalembaban - Pasang tutupna dina kotak rambatan anjeun, atanapi tenda kantong plastik dina luhureun pot. Pariksa unggal sababaraha poé pikeun kaleuwihan kondensasi pikeun nyegah mildew.

      Lamun anjeun geus milih pikeun skip kotak, halimun aranjeunna unggal dintenna pikeun ngajaga lapisan luhur taneuh jeung cuttings ngan bieu beueus.

      Lengkah 6: Tempat dina lampu teu langsung - String jantung perlu loba cahaya caang salila rambatan, tapi panonpoé langsung bisa baking aranjeunna. Ku kituna, nempatkeun eta deukeut jandela nu cerah dimana maranéhna bakal meunang lampu disaring.

      Medium haneut mantuan pikeun nyepetkeun hal, jadi coba nempatkeun wadahna dina mat panas lamun hayang eta rooted gancang.

      Dipping rosariocuttings vine dina rooting hormon

      Léngkah-léngkah Pikeun Rooting String Heart Dina Cai

      Anjeun oge bisa propagate string cuttings jantung dina cai. Tapi, akarna henteu kuat sapertos nalika mimiti dina taneuh, sareng ngabentukna langkung lami.

      Oge, anggur rosario anjeun tiasa sesah transisi ka taneuh saatos aya dina cai salami waktos anu panjang. Ku kituna anjeun kudu sabar.

      Lengkah 1: Eusian toples atawa vas – Ngagunakeun vas jelas téh hébat sangkan anjeun bisa kalayan gampang lalajo ngembangkeun akar. Eusian ku cai haneut atawa haneut.

      Lengkah 2: Tambahkeun potongan – Pastikeun sakurang-kurangna hiji simpul daun per sirung aya dina cai. Anjeun tiasa nempatkeun sababaraha kana vas anu sami, tapi pastikeun henteu aya daun anu beuleum atanapi bakal rot.

      Lengkah 3: Jaga cai bersih - Segerkeun cai upami mendung, atanapi nalika nguap. Henteu kedah janten coklat atanapi bau, janten pastikeun miceun potongan-potongan anu rusak upami ieu kajantenan.

      Lengkah 4: Antosan dugi ka 1/2" akar - Sakali akar sahenteuna 1/2" panjang, waktosna pikeun pot. Ulah ninggalkeun eta dina cai leuwih lila, atawa maranéhna bakal boga waktu harder transisi deui ka taneuh.

      rooting string of cuttings jantung dina cai

      Cara propagate string of Hearts Ku Divisi

      Propagating string of heart by division gampang, sarta biasana cara panggancangna tur tersukses pikeun meunangkeun tutuwuhan anyar. Bisa jadidideukeutan ku sababaraha cara béda.

      Anjeun bisa ngabagi rootball, misahkeun bohlam individu dina taneuh, atawa make tubers hawa nu ngabentuk sapanjang vines.

      Léngkah-léngkah Pikeun Ngabagi Rootball

      Cara panggancangna nyieun leuwih badag, tutuwuhan pinuh ku ngabagi rootball kana bagian nu ngandung sababaraha tubers. Kieu kumaha carana...

      Lengkah 1: Nyiapkeun pot anyar jeung taneuh – Pilih pot bersih nu proporsional jeung ukuran divisi nu rencanana Anjeun candak, jeung ogé ngabogaan liang drainase alus.

      Tambahkeun lapisan well-draining atawa campuran pot umum ka handap wadahna anyar, jeung gently tetepkeun akar handap: 8

      <3 bungkus ka handap: GenStep 2 handap. 19> Geser anggur rosario anjeun tina potna teras pisahkeun kana sababaraha sakumpulan ageung. Butuh sababaraha waktu pikeun ngabéréskeun tangkal anggur jeung akar, jadi kudu lemah lembut jeung sabar.

      Lengkah 3: Pot eta - Teundeun unggal bagian anyar kana pot nu sarua jerona maranéhanana dina wadah aslina, sarta eusian sabudeureun eta ku taneuh.

      Pek gently taneuh sabudeureun akar bari anjeun damel pikeun eusian sagala saku jadi badag hawa di dinya. Balik deui ka lokasi nu caang nu narima cahaya teu langsung.

      Léngkah-léngkah Pikeun Misahkeun Umbi (Bohlam)

      Pikeun nyieun loba rantay tatangkalan jantung nu anyar, Anjeun bisa ngabagi umbi individual. Éta tiasa muncul dina sababaraha tempat: di handapeun atanapi di luhur taneuh, atanapi salaku tubers hawa sapanjangvines.

      Prosésna ampir sarua pikeun tiap, tapi tubers hawa kudu akar saméméh anjeun ningali tumuwuhna batang anyar.

      bulbs anggur Rosary dina taneuh

      Lengkah 1: misahkeun tubers - Pikeun bohlam dina atawa di luhureun taneuh, gently ngabagi aranjeunna kaluar. Éta kamungkinan bakal gaduh akar napel, tapi teu diperlukeun.

      Pikeun umbi hawa, snip ngan luhureun eta dina vine. Tong miceun gagang atawa daun tina umbi, tapi mun umbi-umbian pareum, éta bakal tetep jalan.

      Lengkah 2: Kubur satengahna – Susun satengah handap unggal umbi kana taneuh. Pastikeun pikeun ngubur sisi anu aya akar.

      Pikeun bohlam hawa, akar anyar bakal ngabentuk tina bagian anu dikubur. Upami aya tangkal anggur atanapi daun anu masih napel, posisikeun supados aya di luhur garis taneuh.

      Lengkah 3: Halimun taneuh - Jaga lapisan luhur tempat umbi dikubur ngan ukur beueus sareng kadang-kadang lembab. Ulah nepi ka garing lengkep, tapi ogé ulah baseuh teuing atawa maranéhna bisa jadi ruksak.

      Lengkah 4: Teundeun dina caang, lokasi haneut - Éta perlu cahaya caang jeung nyatu kahaneutan pikeun akar, tapi ulah sinar panonpoé langsung atawa bisa kaduruk aranjeunna. Anjeun tiasa nyobian nambihan panas handap supados langkung gancang.

      String of hearts bulbs siap disebarkeun

      Sabaraha lami String of Hearts To Root?

      Senar jantung bisa mimiti akar gancang pisan, sakapeung dina lima poé. Tumuwuh anyarkudu mekar dina dua nepi ka opat minggu.

      Nanging, bisa butuh sababaraha bulan pikeun akar jadi cukup dewasa pikeun pot, utamana dina cai.

      Naha My Rosary Vine Propagate?

      Lamun ranté cuttings haté anjeun teu rooting, aya sababaraha alesan umum. Biasana éta alatan kurangna kalembaban, beueus, panas, atawa cahaya, atawa baseuh teuing.

      Jaga taneuh tetep beueus, tapi teu pernah jenuh atawa beueus. Loba teuing cai bakal jadi ruksak.

      Maranéhanana teu resep panonpoé langsung, tapi bakal merlukeun loba cahaya caang, sarta kahaneutan. Oge perhatikeun formasi kembang, jeung ciwit kembangna kaluar sabab sigana ngadorong rooting.

      Akar anyar ngabentuk dina string motong jantung

      Cara miara Tali Jantung nu anyar disebarkeun

      Henteu ilahar pikeun string anyar propagated tina tutuwuhan hearts ngalaman shock sanggeus potted eta up.

      Ieu ditinggalkeun dina cai utamana pikeun lila teuing. Gejala shock transplant nyaéta curling, wilting, atawa yellowing daun.

      Pasihan anggur rosario anyar Anjeun sababaraha poé cageur, ulah overwater eta, jeung cabut daun garing atawa paeh.

      Pot Up Rosary Vine Cuttings & amp; Umbi

      Saparantos akar anu séhat, anjeun tiasa nempatkeunana kalayan aman. Paké wadah individu pikeun tiap mimiti anyar, atawa nempatkeun sababaraha kana hiji nyieun tutuwuhan pinuh.

      Kubur cuttings jeung tubers jadi akar

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.