Ngagunakeun Nematoda Mangpaat Pikeun Ngadalikeun Hama Kebon

 Ngagunakeun Nematoda Mangpaat Pikeun Ngadalikeun Hama Kebon

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Nematoda anu mangpaat nyaéta solusi hama proaktif anu séhat sareng alami anu maéhan serangga sateuacan aranjeunna gaduh kasempetan ngancurkeun pepelakan anjeun. Dina tulisan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun persis kumaha aranjeunna tiasa dianggo sareng iraha nerapkeunana. Teras kuring bakal masihan pitunjuk léngkah-léngkah pikeun nyebarkeun nematoda di kebon anjeun.

Skip péstisida kimia dina usum ieu. Nematoda anu mangpaat nyaéta solusi anu lengkep organik sareng henteu kimiawi pikeun masalah serangga hama kebon anjeun.

Kalayan prédator alami ieu, anjeun tiasa ngontrol serangga anu ngarusak sateuacan aranjeunna muncul tina taneuh.

Bagian anu pangsaéna nyaéta aranjeunna ngan ukur nyerang serangga jahat, sareng henteu ngabahayakeun pollinator atanapi serangga mangpaat anu sanés pikeun nematoda nematoda

saéna anu mangpaat pikeun nematoda. cts sateuacan aranjeunna kantos gaduh kasempetan pikeun ngadahar pepelakan anjeun.

Lamun diterapkeun leres, aranjeunna bakal terus ngajaga kebon anjeun sapanjang usum.

Tempo_ogé: Kumaha Ngagaringkeun Oregano Di Imah Ku 4 Cara Béda

Di handap ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun kumaha jalanna, sareng nunjukkeun ka anjeun iraha sareng kumaha cara nerapkeun nematoda anu mangpaat pikeun ngajaga kebon anjeun bebas hama.

Naon Mangpaat Nematoda Nematoda anu dianggo dina nematoda mikroorganisme anu béda-béda nyaéta nematoda nematoda anu umum dipaké dina kebon. hama sekte.

Manehna hirup dina taneuh, tempat kapanggih sacara alami. Tambih Deui, éta sagemblengna organik, non-toksik, sarta aman dipaké sabudeureun jalma jeung piaraan.

Jinis OfNematoda Mangpaat

Penting pikeun ngarti yén aya sababaraha jinis nematoda anu mangpaat, sareng mangsana tiasa béda-béda dumasar kana spésiés.

Sagala jinis bakal ngadahar rupa-rupa larva serangga hama, tapi aranjeunna henteu ngadahar sadayana.

Jadi, pikeun hasil anu pangsaéna, anjeun kedah terang naon jinis serangga nargetkeun hama anjeun. Ku cara éta, anjeun pasti bakal kéngingkeun jinis nematoda anu pangsaéna pikeun ngamangsa hama khusus éta.

Pariksa bungkusan pikeun mastikeun jenis anu anjeun beuli nargétkeun hama serangga khusus anjeun.

Upami anjeun gaduh langkung ti hiji jinis serangga anu anjeun hoyong miceun, anjeun panginten kedah nerapkeun sababaraha spésiés nematoda anu mangpaat. Tong hariwang, éta moal silih cilaka.

Sababaraha pakét datang sareng sababaraha spésiés anu béda-béda dicampur babarengan, janten hiji aplikasi tiasa nargétkeun sajumlah ageung bug goréng. Janten, upami anjeun nargétkeun sababaraha hama, anjeun panginten badé mésér pakét campuran.

Kumaha Rupa Nematoda Anu Mangpaat?

Aranjeunna teu katingali ku mata taranjang. Nanging, upami anjeun ningal aranjeunna dina mikroskop, nematoda anu mangpaat sapertos cacing buleud panjang.

Katingal, kuring terang, janten sigana saé yén urang henteu tiasa ningali aranjeunna. Tong hariwang, aranjeunna moal ngorondang anjeun atanapi anu sapertos kitu. Maranéhna hirup di jero taneuh.

Kotak nematoda mangpaat jeung suplai pikeun panawaran

Naha Nematoda Saé Pikeun Kebon Anjeun?

Teu aya sual yén nematoda mangpaatanu alus keur kebon Anjeun. Éta ngabantuan ngadalikeun ton serangga hama anu béda-béda sacara alami.

Éta hartosna anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan ngagunakeun péstisida anu ngabahayakeun di buruan anjeun. Hehehehe!

Tapi, lamun teu boga masalah jeung bug goréng, mangka euweuh alesan pikeun nerapkeun eta.

Maranéhanana teu boga mangpaat séjén pikeun kebon, sarta ngan bakal maot lamun teu aya populasi badag ngadoa pikeun maranéhanana dahar.

Naon Mangpaat Nematoda Maéhan?

Nematoda mangpaatna maéhan rungkun jeung serangga séjénna nalika maranéhna aya dina tahap larva jeung pupa dina taneuh, saméméh maranéhna muncul sawawa.

Sanajan maranéhna nyerang lolobana serangga nu cicing di taneuh, maranéhna ninggalkeun cacing taneuh nyalira.

Kusabab maranéhna maéhan leuwih ti 200 spésiés, tapi kuring meunang sagala jenis serangga. Nematoda mangpaat bisa dipaké pikeun ngadalikeun kutu, kumbang, sireum, laleur, rinyuh, jeung loba jenis séjén bug nu teu dihoyongkeun.

Cacing rungkun di kebon kuring

Naha Nematoda Mangpaat Nyaan Gawé?

Leres, leres pisan. Hésé percanten yén aranjeunna ngalakukeun nanaon, sabab anjeun henteu tiasa ningali aranjeunna. Sareng anjeun ogé moal ningali bug anu maot, sabab sadayana maot di jero taneuh.

Tapi saatos sababaraha minggu, anjeun kedah perhatikeun yén populasi serangga sawawa mimiti ngirangan.

Kuring pasti ningali panurunan anu signifikan dina jumlah kumbang kutu sareng sireum dina kuring.Kebon, sareng populasi kumbang Jepang sigana langkung alit dina sababaraha taun ka pengker.

Kumaha Nematoda Mangpaat Gawéna?

Séta parasit nu asup kana awak inangna, tuluy ngaluarkeun sajenis baktéri nu maéhan maranéhna.

Nematoda nu mangpaat tuluy nyéépkeun rungkun nu paéh ti jero ka luar. Saparantos rengse, aranjeunna teras milarian host anu sanés.

Sora pikareueuseun, sanés. Muhun, aya deui! Éta ogé dikawinkeun di jero host, dimana orok-orok ngadahar serangga anu paéh nalika tumuwuh ogé. Ék! Abdi bungah yén kuring sanés kutu.

Sawaktos populasi hama tiwas, nematoda ogé mimiti maot sacara alami. Ku kituna, biasana pangalusna pikeun nerapkeun deui sahenteuna sataun sakali pikeun infestations hama ngulang deui.

Cara Ngagunakeun Nematoda Mangpaat

Dina bagian ieu, abdi gé masihan anjeun sababaraha tungtunan umum pikeun iraha jeung kumaha cara nerapkeun nematodes mangpaat dina pakarangan jeung kebon Anjeun.

Tapi, anjeun kudu salawasna turutan parentah dina bungkusan. Éta bakal masihan anjeun metode anu pangsaéna pikeun nyampur sareng ngalarapkeun spésiés anu anjeun mésér.

Wadahna 7 juta nematoda

Iraha Ngalarapkeun Nematoda Mangpaat

Upami anjeun naroskeun naon waktos taun pikeun ngalarapkeun nematoda anu mangpaat, éta gumantung kana naon anu anjeun coba pikeun dikontrol. Janten penting pikeun nerapkeun nematoda dina waktos anu pas,Samentara larva masih aya dina taneuh.

Jadi, contona, ahir musim semi atawa awal usum panas nya éta waktu pangalusna pikeun nerapkeun eta pikeun kumbang Jepang, sabab larva deukeut pisan kana beungeut taneuh dina waktu éta.

Ahir usum panas nepi ka awal usum gugur oge waktu aplikasi alus, jadi maranéhna gé maéhan taneuh-dwellers saméméh maranéhna boga kasempetan pikeun overwinter 3> poé éta, <4 pikeun nematode pangalusna. taneuh beueus, sarta sinar panonpoé langsung bakal maéhan aranjeunna.

Jadi, lamun bisa, rencanana pikeun nerapkeun eta dina poé mendung jeung/atawa hujan nalika suhu antara 45-95 derajat F.

Lamun teu mendung, mangka waktu pangalusna pikeun ngalakukeun éta sanggeus panonpoe surup dina magrib, pikeun nyingkahan paparan panonpoé langsung.

How To Be Apply Nemato> Benficial

des mangrupakeun prosés geulis gampang. Sateuacan ngamimitian, pastikeun anjeun maca petunjuk dina bungkusan. Tapi di handap ieu léngkah-léngkah dasarna.

Penting pikeun ngalarapkeunana langsung saatos dicampur sareng cai. Anjeun teu bisa nyimpen aranjeunna sanggeus aranjeunna geus diaktipkeun. Ku kituna ngidinan sahenteuna hiji jam waktu pikeun ngalengkepan sakabéh léngkah ieu.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Tutuwuhan Oregano Di Imah

Anjeun teu merlukeun parabot mewah, sarta meureun bakal boga suplai diperlukeun sabudeureun imah.

Pasombongan Diperlukeun:

  • Selang taman (lamun maké sprayer selang)
  • Cai
  • <019>Bagi pangalaman Anjeun <019nematoda pikeun kontrol hama kebon dina komentar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.