Kumaha & amp; Iraha Pikeun Transplantasi Bibit Ka Kebon Anjeun (Sagala Nu Peryogi Anjeun Nyaho)

 Kumaha & amp; Iraha Pikeun Transplantasi Bibit Ka Kebon Anjeun (Sagala Nu Peryogi Anjeun Nyaho)

Timothy Ramirez

Transplantasi bibit ka kebon téh matak pikabungaheun. Tapi supados aranjeunna salamet transisi, anjeun kedah ngalakukeun éta kalayan cara anu leres, sareng dina waktos anu pas. Janten dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun persis iraha sareng kumaha cara melak bibit anjeun.

Cuaca musim semi teu tiasa diprediksi, sareng tiasa sesah pikeun terang iraha aman pikeun melak bibit ka kebon.

Upami anjeun ngalakukeun éta awal teuing, éta bakal nyababkeun frustasi sareng sadayana bakal kaganggu upami anjeun ngarencanakeun sadayana. Heueuh!

Geus lila-lila keur miara bibitna di jero rohangan, jadi pastina teu hayang maot pas dipelakan di luar. Leres? Tangtos henteu!

Tong hariwang, kuring bakal ngagampangkeun ieu pikeun anjeun. Di handap ieu kuring bakal ngabejaan ka maneh waktu pangalusna pikeun cangkok bibit, sarta némbongkeun Anjeun persis kumaha ngalakukeun eta step by step.

Nyiapkeun Pikeun Transplant Bibit kana Kebon Anjeun

Tapi antosan sakedap... Sateuacan urang ngobrol ngeunaan iraha bade cangkok bibit kana kebon, abdi hoyong pastikeun yén anjeun geus bener nyiapkeun eta pikeun mindahkeun badag anjeun bisa langsung ti kebon Anjeun.

Éta kamungkinan bakal cilaka.

Sabalikna, anjeun kedah ngesahkeun heula supados aranjeunna siap hirup di luar. Naon waé anu anjeun laksanakeun, ulah ngalangkungan léngkah ieu!

Hardening dimimitian sateuacannatransplanting aranjeunna

Iraha Pikeun Transplant Bibit

Tanggal pasti keur iraha cangkok bibit di luar gumantung kana sababaraha faktor. Éta gumantung kana tempat anjeun cicing, konsistensi taneuh, sareng jinis pepelakan naon anu anjeun gaduh.

Kumaha Nangtukeun Waktos anu Tepat

Pikeun kéngingkeun waktos anu pas, hal anu anjeun kedah terang nyaéta rata-rata tanggal ibun terakhir anjeun. Upami anjeun henteu terang naon dinten éta di daérah anjeun, parios ka pusat kebon lokal.

Kurangkeun dua minggu ti tanggal éta, sareng nalika anjeun tiasa melak hardy tiis. Teras, rata-rata, anjeun kedah ngantosan dugi ka dua minggu saatos tanggal éta pikeun cangkok bibit anjeun anu henteu tahan banting.

Tapi, kusabab éta ngan ukur rata-rata, sababaraha taun bakal aya ibun saatos tanggal éta. Janten, anggo angka-angka ieu salaku ukuran kasar.

Teras perhatikeun ramalanna, sareng antosan dua minggu saatos ibun terakhir pikeun melak barang anu lembut. Sok langkung saé ngantosan saminggu atanapi dua minggu, tinimbang melak bibit anu resep panas teuing dini.

Tang bibit anu cukup ageung pikeun dicangkokkeun

Pastikeun Taneuhna Siap

Pasti anjeun parantos ngadangu yén anjeun kedah ngantosan dugi ka taneuhna tiasa dianggo sateuacan anjeun cangkok bibit ka kebon anjeun. Tapi naon hartina?

Taneuh bisa digarap lamun geus leyur lengkep, jeung teu jenuh deui ku cai tina salju ngalembereh.

Anjeun teu kudu nyobaan digawé.taneuh lamun geus soupy atawa caket. Éta kedah beueus sareng mengembang.

Gampang mariksa upami tos siap. Kantun rebut sakeupeul taneuh, teras cobian ngadamel bal nganggo tiungna.

Tempo_ogé: Kumaha Nyimpen Siki Kacang Polong Ti Kebon Anjeun

Upami ancur tinimbang nempel dina bal, teras siap didamel. Upami éta caket, teras antosan sababaraha dinten sareng pariksa deui. Taneuh keusik bakal garing leuwih gancang batan liat.

Ngadagoan Cuaca Pangsaéna Pikeun Transplantasi Bibit

Ieu bisa jadi reuwas, tapi cuaca mangrupa faktor penting pikeun mutuskeun waktu pangalusna pikeun cangkok bibit ka kebon Anjeun.

Idéalna, Anjeun kudu milih ngalakukeun hal eta dina poé mendung lamun aya hujan ringan dina ramalan. Hindarkeun poé-poé anu panas, cerah, atawa garing, sabab éta bisa nambahan résiko kagét cangkok.

Lamun teu aya méga, mangka rencanana pikeun ngalakukeunana boh isuk-isuk atawa sore. Ku cara kitu, anjeun bakal nyingkahan puncak panonpoe sore anu panas.

Rengse melak bibit abdi di kebon

Cara Transplantasi Bibit (Lengkah-demi-Lengkah)

Saparantos anjeun terang, anjeun bakal ningali yén léngkah-léngkah pikeun melak bibit gampang pisan. Pikeun mastikeun yén anjeun ngalakukeun éta kalayan leres, cukup tuturkeun pitunjuk ieu.

Lengkah 1: Pindahkeun mulch naon waé - Upami anjeun gaduh mulch di kebon anjeun, teras dorong ka sisi pikeun masihan rohangan anu cukup pikeun melak unggal bibit.

Anjeun henteu kedah ngabuahan.miceun kabeh mulch tina ranjang, éta bakal jadi jalan teuing gawé! Sikat waé di tempat anu anjeun badé nempatkeun unggal bibit.

Mulch disingkirkeun sateuacan melak bibit

Lengkah 2: Ngali liang deet - Jieun liang penanaman anjeun dua kali lebar sareng jerona tina wadahna atanapi sél pepelakan.

Tambahkeun sababaraha pupuk kompos organik, sareng pupuk organik. Éta bakal ngabantosan bibit anjeun anu énggal dipelak janten langkung gancang, sareng tumbuh langkung kuat.

Lengkah 3: Cabut bibit tina baki - Di dieu pisan lembut. Tong sakali-kali ditarik kaluar atawa dicekel langsung, atawa bisa megatkeun batangna anu hipu.

Gantina, geser taliti kaluar tina wadahna, bari nahan bola akar wungkul.

Jang ngalampahkeun ieu, balikkeun eta, sarta nempatkeun ramo anjeun dina dua sisi batang. Teras ciwit atanapi peras handapeun wadahna dugi ka leueur dugi ka gampang kaluar.

Cara anu salah pikeun nahan bibit nalika cangkok

Lengkah 4: Melak bibit - Upami akarna parantos kabeungkeut ku pot, teras anjeun tiasa nyisihkeun bibit sacara lembut pikeun ngagentos sakedik. Tapi ati-ati, sabab sababaraha pepelakan henteu resep akarna kaganggu.

Teundeun awal anjeun kana liang anu jerona sami sareng wadahna. Eusian liang ku kokotor sakumaha anu anjeun peryogikeun supados aranjeunna henteu jero teuing.

Lengkah 5:Eusian liang - Puseur bola akar dina liang, sareng eusian sésana pikeun nutupan sakabéh akar.

Terus lebetkeun gently ka handap pikeun mastikeun bibit moal netep di jero taneuh saatos cangkok.

Lengkah 6: Siram kebon anjeun - Siram nganggo cai anu panghandapna dina unggal kebon anjeun. Ieu bakal mantuan pikeun ngaleutikan résiko shock parna.

Seedling leutik dipelak dina taneuh

FAQs

Di handap ieu kuring baris ngajawab sababaraha patarosan paling umum kuring meunang ngeunaan transplanting bibit. Upami patarosan anjeun henteu diwaler di dieu, tanyakeun dina koméntar di handap ieu.

Naon anu bakal kajadian upami anjeun melak bibit teuing awal?

Lamun transplanted teuing mimiti, bibit aya dina resiko leuwih gede maot tina snap tiis ahir spring. Malah mimiti hardy kamungkinan bakal maot lamun hawa handap katirisan pikeun lila.

Kuring nyaho éta bisa jadi teuas, tapi ngantosan saeutik deui salawasna bet aman. Upami anjeun ngahaja melakna gancang teuing, teras jaga dina wengi tiis nganggo panutup baris, terpal pepelakan, atanapi simbut ibun.

Sabaraha ageung bibit sateuacan cangkok?

Idealna saméméh penanaman, bibit kudu jangkungna sahenteuna dua kali leuwih luhur ti baki starter maranéhanana. Jangkungna kira-kira 3-4″.

Nanging, kuring parantos melak anu pondokna 1″ di kebon kuring sateuacanna tanpa masalah.Tapi, beuki gedé, bakal leuwih gampang pikeun anjeun.

Kumaha cara cangkok bibit leutik?

Panghadé-hadéna henteu cangkok bibit nalika masih leutik. Sabalikna, antosan dugi ka jangkungna sahenteuna dua kali langkung ageung tina baki.

Teras, mimitian awal taun payun supados aranjeunna gaduh seueur waktos kanggo ageung sateuacan angkat ka luar.

Transplantasi bibit ka kebon anjeun tiasa janten hal anu pikasieuneun. Tapi salami anjeun nuturkeun tip sareng léngkah-léngkah di luhur, anjeun bakal suksés.

Tempo_ogé: Kumaha Overwinter Brugmansia (Trompet Malaikat) Tutuwuhan Di jero rohangan

Upami anjeun énggal-énggal ngebon, sareng hoyong terang kumaha cara melak bibit naon waé anu anjeun pikahoyong, teras cobian Kursus Memulai Siki online kuring! Éta mangrupikeun kursus anu saé sareng lengkep anu anjeun tiasa ngaliwat iraha waé, ti mana waé, sareng dina laju anjeun nyalira. Ngadaptarkeun sareng mimitian dinten ayeuna!

Lain, upami anjeun peryogi sakedik penyegaran, maka eBook Memulai Bibit Di Dalam Ruangan abdi mangrupikeun pituduh anu gancang-gancang anu anjeun peryogikeun.

Selengkapnya Posting Ngeunaan Bibit

    Bagikeun tip anjeun pikeun melak bibit ka kebon dina bagian koméntar

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.