Milih Bahan Pikeun Paké Pikeun Ngebon nangtung

 Milih Bahan Pikeun Paké Pikeun Ngebon nangtung

Timothy Ramirez

Néangan bahan taman nangtung téh senang jeung seru! Diajar ngeunaan jinis bahan anu paling umum dianggo pikeun ngadamel kebon nangtung - kalebet hal-hal anu kedah dipertimbangkeun, pro sareng kontra pikeun masing-masing, sareng kumaha mutuskeun mana anu bakal dianggo di kebon anjeun.

Salah sahiji hal anu paling kuring resep ngeunaan ngembang vertikal nyaéta aya seueur bahan anu pikaresepeun anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngawangun dukungan anjeun! Gampang kajebak dina pikagumbiraeun sareng hilap mikir sacara praktis.

Anjeun hoyong milarian bahan kebon nangtung anu cocog sareng jinis struktur anu anjeun badé ngawangun. Tapi penting ogé pikeun milih barang anu cocog sareng ukuran sareng jangkungna pabrik, aman dianggo, sareng ogé cocog pikeun anggaran anjeun.

Karaos logis, tapi sakapeung tiasa ngabingungkeun pikeun terang bahan mana anu pangsaéna pikeun anjeun sareng pepelakan anjeun. Ku kituna di handap ieu kami baris ngarecahna kabeh pikeun anjeun sangkan leuwih gampang pikeun anjeun mutuskeun.

Cara Milih Bahan Pikeun Vertical Ngebon

Hal pangpentingna pikeun tetep dina pikiran nalika pilari bahan vertikal keur kebon nyaeta biaya, kaamanan, durability, sarta preferensi pribadi Anjeun.

Anggaran

Salah sahiji faktor mutuskeun utama pikeun kalolobaan jalma nyaeta biaya. Sababaraha bahan anu langkung mirah tibatan anu sanés, sareng seueur anu tiasa dipendakan gratis.

Oge, barang-barang anu gampang sayogi langkung murah tibatan bahan anuhese dipanggihan.

Kasalametan

Kaamanan ogé jadi perhatian badag pikeun loba jalma, utamana lamun datang ka tumuwuh dahareun.

Sababaraha bahan bisa ngandung bahan kimia, kawas arsenate atawa timah, nu teu aman dipaké di kebon sayur.

Durability

Nalika mutuskeun dina jenis bahan kebon nangtung, pastikeun pikeun mikir ngeunaan sabaraha lila jeung nangtung ngeunaan bahan><3, pastikeun pikeun mikir ngeunaan sabaraha lila bahan taman nangtung. <4.

Tempo_ogé: 5 Tips Pikeun Simplify Fall Garden CleanupPikeun kakuatan keur taman nangtung> Abdi hoyong milih bahan anu kuat sareng tahan lama pikeun ngembang anggur taunan anu ageung.

Préferénsi

Sababaraha kali kaputusan ahir gumantung kana kahoyong pribadi. Pikirkeun rohangan kebon anjeun ayeuna, sareng pilih bahan anu cocog sareng gaya sareng desain anu tos aya. Lajeng gaduh sababaraha senang jeung eta, sarta tambahkeun flair unik anjeun sorangan!

Perabot heubeul bisa repurposed pikeun nyieun kebon nangtung

Tipe Béda Bahan Taman nangtung

Sawaktos Anjeun keur mimiti mertimbangkeun sakabéh pilihan anjeun, anjeun bakal gancang nyadar yén aya ton bahan pikeun milih ti. Bisa jadi overwhelming pikeun nangtukeun mana nu pangalusna pikeun ngawangun tipena béda sistem berkebun nangtung.

Kusabab aya loba bahan béda pikeun dipaké pikeun nyieun taman nangtung, abdi hoyong ngarecahna jadi leuwih gampang pikeun anjeun pikeun milih naon nu bakal dipake di kebon Anjeun.

Ku kituna di handap ieu kuring geus didaptarkeun sababaraha paling umum bahan berkebun nangtung nangtung. Kuring gé ngabejaan Anjeun saeutikngeunaan masing-masing, kitu ogé pro jeung kontra, ku kituna anjeun bisa nyieun kaputusan informed.

Kai

Kai mangrupa salah sahiji pilihan pang populerna pikeun ngawangun struktur berkebun nangtung. Gampang dianggo, sayogi, sareng tiasa dianggo pikeun ngawangun sagala jinis kebon nangtung.

Kusabab kai rot kana waktosna, khususna bagian-bagian anu dikubur dina taneuh, langkung saé ngagunakeun kai anu tahan rot alami, sapertos cedar.

Kai anu dirawat tekanan biasana langkung mirah kanggo mésér tibatan kai anu murah, sareng langkung mirah. Tapi loba jalma hariwang yén éta téh teu aman dipaké, utamana di kebon sayur maranéhanana.

Ka anyar tekanan dirawat kai dianggap aman pikeun pamakéan di kebon sayur. Najan kitu, kai anu diolah saméméh awal taun 2000-an bisa ngandung arsenat, zat kimia anu bisa ngalembereh kana taneuh.

Kitu-kitu, kai anu diolah tekanan masih diolah maké bahan kimia. Janten anjeun kedah mutuskeun naha anjeun badé dianggo di kebon sayur anjeun, atanapi upami anjeun langkung milih ngagunakeun leuweung alami anu henteu diolah.

Tipe-tipe kai anu bahan teralis anu saé

Logam

Logam mangrupikeun bahan kebon nangtung anu umum dianggo pikeun ngadamel trellises, obelisk sareng arches. Kaéndahan jeung daya tahanna hese ditandingkeun.

Sanés logam mangrupa bahan anu éndah pikeun dipaké pikeun taman nangtung, éta kuat sarta bisa tahan mangtaun-taun.di luar.

Karugian pangbadagna ngagunakeun logam nyaéta bisa karat atawa patina kana waktu, sarta sababaraha jenis karat leuwih gancang ti batur. Éta henteu salawasna hal goréng sanajan. Seueur jalma anu resep kana tampilan logam anu karat atanapi patina di kebon.

Hal anu sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta sababaraha jinis anu beurat pisan, anu sigana henteu praktis pikeun ngawangun struktur anu ageung.

Karat logam, tapi masih saé dianggo pikeun ngadamel trellises

Pagar Logam

Bahan trellis anu biasa dianggo pikeun taman nyaéta logam. Éta murah, gampang dianggo, sareng kuring daék bet yén kalolobaan tukang kebon gaduh sésa gulungan anu ngumpulkeun lebu di garasi.

Nalika milih jinis pager pikeun proyék anjeun, pastikeun mertimbangkeun ketebalan logamna.

Pagar kebon anu didamel tina kawat ipis, sapertos kawat hayam, henteu cukup kuat pikeun nangtung sorangan. Janten peryogi dukungan tambahan supados henteu runtuh.

Anggar anu didamel tina logam anu langkung kandel, sapertos pagar panel sapi, langkung beurat, sareng tiasa dianggo pikeun ngawangun struktur anu kuat.

Karugian anu paling ageung ngagunakeun pager pikeun melak tuangeun sacara vertikal nyaéta sayuran ageung, sapertos bonténg sareng squash, tiasa ngajepit dina pager.

<4panél kebon sato anu saé. 9> pariuk & amp; Wadah

Senang milarian cara anu unik pikeun dianggopot na planters salaku bahan pikeun taman nangtung, sarta aya ton pilihan anca. Tapi aya sababaraha hal penting anu kedah dipilarian nalika milih wadahna.

Sababaraha pepelakan anu beuratna langkung hampang tibatan anu sanés. Teras saatos aranjeunna ngeusi taneuh baseuh, aranjeunna bakal langkung beurat. Ku kituna anjeun kudu salawasna mikir ngeunaan beurat pinuh tina wadahna dipelak nalika mutuskeun bahan mana nu bakal dipaké pikeun gantung kebon.

Pati dijieunna tina liat, keramik atawa semén beurat teuing, sarta teu praktis dipaké pikeun ngagantung kebon nangtung. Gantina, néangan planters dijieunna tina bahan torek beurat, kawas plastik, kai atawa kawat.

Penting ogé pikeun mastikeun pot anjeun salawasna boga liang drainase ulah ngalelepkeun pepelakan Anjeun. Upami pangeusina anu anjeun hoyong anggo teu ngagaduhan liang di handapeun, teras bor ogé sateuacan penanaman.

Kacida nangtung dina kebon samar. Batang tutuwuhan jangkung kawas sunflowers atawa jagong ogé bisa jadi alus teuing, bahan trellis alam.

Bahan taman nangtung alam ieu bébas, nu bonus badag. Tambih Deui, dina usum gugur nalika datang waktunaTarik pepelakan anjeun, anjeun ngan saukur tiasa ngalungkeun sadayana kana tong kompos, dukungan sareng sadayana.

Tapi jinis bahan ieu samentawis sareng henteu kuat pisan. Ku kituna, pastikeun pikeun milih pepelakan anu bakal dianggo sareng struktur anu anjeun badé ngawangun.

Kusabab éta henteu dimaksudkeun pikeun permanén, langkung saé dianggo pikeun melak pepelakan taunan anu maot saatos unggal usum ngembang.

Tempo_ogé: Kumaha miara Tutuwuhan Jagung (Dracaena fragrans)

Awi

Jenis bahan alami sanés, awi kuat sareng tahan rot. Anjeun tiasa make eta pikeun nyieun pangrojong anu pohara kuat anu bakal tahan sababaraha taun.

Awi hadé pikeun staking tutuwuhan, atawa nyieun struktur basajan kawas tipi atawa trellises. Éta ogé gampang pisan dianggo, sareng katingali saé di kebon atanapi dina wadah.

Upami anjeun cukup untung gaduh suplai awi anu tiasa diandelkeun, teras anjeun dina bisnis. Anjeun malah bisa meunang eta haratis. Tapi keur batur, awi bisa hese neangan jeung mahal dibeuli.

Awi téh éndah pikeun nyieun taman nangtung ngarojong

Upcycled Bahan

Lamun datang ka ngagunakeun bahan upcycled keur berkebun vertikal, pilihan ngan dibatesan ku imajinasi anjeun.

Anjeun bisa manggihan loba bahan senang keur pennies sarta yard di toko jualan kadua leungeun. Atanapi upami anjeun untung, anjeun tiasa kéngingkeun gratis! Anjeun malah bisa manggihan harta karun disumputkeun di garasi Anjeun atawa héd nu bisa Anjeun repurpose sarta dipaké salakubahan kebon nangtung.

Tapi, lamun rék maké barang antik atawa antik, ati-ati maké naon waé nu dicét saméméh 1978 sabab cétna bisa ngandung timah.

Oge, sababaraha bahan bakal leuwih gancang ancur atawa busuk lamun aya di luar kebon. Jadi pikirkeun sabaraha lila eta bisa lepas sakali eta kakeunaan unsur luar saméméh anjeun mutuskeun pikeun ngagunakeun eta.

Upcycled rims sapédah mangrupa bahan fun pikeun trellises taman nangtung

Aya ton bahan taman nangtung hébat nu bisa Anjeun pake pikeun ngawangun sagala jinis struktur jeung ngarojong. Tapi anjeun kedah ati-ati pikeun milih barang anu praktis sareng aman dianggo di kebon anjeun. Sababaraha kali gumantung kana kasadiaan bahan-bahan anu tangtu di daérah anjeun, anggaran anjeun, sareng kahoyong pribadi anjeun.

Upami anjeun hoyong diajar langkung seueur ngeunaan ngebon nangtung sareng ngawangun struktur anjeun nyalira, maka buku énggal abdi, Sayuran Vertikal , sampurna pikeun anjeun! Salian ngajar anjeun sadayana ngeunaan kumaha tumuwuh sacara vertikal, éta ngagaduhan ampir 23 proyék DIY anu anjeun tiasa ngawangun pikeun kebon anjeun. Pesen salinan anjeun ayeuna!

Lewih jéntré ngeunaan buku Vertical Vegetables anyar kuring di dieu.

Leuwih lengkep ngeunaan Berkebun Vertikal

    Bejakeun bahan kebon vertikal karesep anjeun pikeun dipaké dina koméntar di handap!

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.