Mangpaat Ngebon Vertikal

 Mangpaat Ngebon Vertikal

Timothy Ramirez

Aya ton mangpaat endah tina berkebun vertikal. Henteu ngan ukur ngahemat rohangan, kebon nangtung langkung gampang dijaga, ngahasilkeun pepelakan anu langkung saé, sareng ngabantosan nyegah masalah hama sareng panyakit. Tetep maca pikeun neuleuman sagala kaunggulan berkebun vertikal…

Tempo_ogé: Kumaha Ngadalikeun Hama Taman Alami

Naon mangpaat tina berkebun vertikal? Salah sahiji kaunggulan pangbadagna tumuwuh vertikal nyaéta yén éta ngahemat spasi di kebon, jadi Anjeun bisa tumuwuh leuwih dina jumlah spasi sarua.

Tapi aya kitu loba alesan éndah séjén pikeun tumuwuh vertikal! Di handap ieu kuring baris ngabahas masing-masing mangpaat berkebun vertikal.

Manfaat Berkebun Vertikal

Sanes ngan katingalina keren, tapi seueur pisan kauntungan tina berkebun vertikal. Berkebun vertikal mangrupikeun cara anu saé pikeun melak kembang sareng tuangeun karesep anjeun, sareng éta mangpaat pikeun kebon sareng pepelakan anjeun.

Di dieu aya sababaraha kauntungan ngebon nangtung anu paling pikaresepeun…

1. Tumuwuh Langkung Di Kurang Spasi

Nalika pepelakan vining dipelak dina panyangga nangtung, tinimbang diidinan ngajeblag dina taneuh, aranjeunna nyéépkeun rohangan anu langkung sakedik.

Salain éta, pepelakan di kebon wadahna nangtung ngamungkinkeun anjeun tumbuh langkung seueur di daérah anu langkung alit, sapertos dek atanapi teras anjeun.

2. Tumuwuh Dina Spasi Non-Tradisional

Kauntungan pangbadagna tina ngebon nangtung nyaéta anjeun tiasa ngamangpaatkeun rohangan dimana anjeun sanés.teu bisa tumuwuh nanaon - kawas dina tembok jeung pager.

Tambihkeun lamun anjeun tumuwuh pepelakan vertikal dina wadahna, anjeun tiasa nempatkeun eta dimana wae anjeun boga panonpoé. Ngamangpaatkeun spasi kawas jalan tol cerah, nongkrong ti balkon Anjeun, atawa malah dina rooftop a.

Tumuwuh dina wadah gantung ngamangpaatkeun leuwih spasi

3. Nambihan kageulisan & amp; Privasi

Tumuwuh pepelakan sacara vertikal nambihan kaéndahan sareng minat visual kana kebon. Struktur vertikal sareng dukungan tiasa dianggo ku cara anu saé pikeun nyiptakeun privasi, nyumputkeun daérah anu teu katingali, atanapi nambihan ruangan kebon sareng rohangan rahasia ka buruan anjeun.

Teangan seueur ide sareng inspirasi ngebon nangtung di dieu.

4. Leuwih Gampang Ngajaga

Salah sahiji kauntungan favorit abdi tina ngebon vertikal nya éta ngajadikeun ngajaga kebon Anjeun leuwih gampang.

Maké wadahna nangtung ogé mempermudah perawatan, sabab masalah kawas weeds, hama-dwelling taneuh, jeung kasakit soilborne dasarna jadi euweuh. Diajar sadayana ngeunaan pangropéa sareng perawatan kebon nangtung di dieu.

Struktur ngembang vertikal nambihan kageulisan sareng privasi

5. Langkung Paparan Panonpoé

Upami anjeun gaduh kebon anu rindang, pepelakan vining tiasa tumbuh sareng janten panonpoé dimana aranjeunna bakal tiasa mekar langkung saé tibatan anu tinggaleun dina taneuh.

6. Pencegahan Panyakit

Tréllising tutuwuhan nanjak ngalambatkeun panyebaran jamur sareng panyakit, ngajaga pepelakan langkung séhat.

Tambihkeun,Sayuran jeung kembang vining moal gampang ruksak kawas aranjeunna nalika ditinggalkeun diuk dina taneuh.

Kebon wadahna nangtung bisa tumuwuh dimana wae anjeun boga panonpoé

7. Aliran Udara anu langkung saé

Salah sahiji kauntungan tina berkebun vertikal nyaéta aliran hawa. Tumuwuh pepelakan vining sacara vertikal ngamungkinkeun sirkulasi hawa anu langkung saé di sabudeureun pepelakan.

Ieu hartosna daunna bakal langkung gancang garing, anu ngabantosan nyegah masalah jamur sareng panyakit.

8. Nyegah Hama

Meuntaskeun pepelakan anjeun tina taneuh bakal ngajauhkeunana tina jangkauan hama anu lapar. Tumuwuh pepelakan vining trellising ogé ngagampangkeun ngajagana.

Anjeun ngan saukur tiasa ngurilingan unggal pepelakan nganggo kawat hayam atanapi pager kebon pikeun ngajagaan tina sato anu lapar.

Kebon vertikal langkung gampang dijaga

9. Panén Leuwih Gedé

Naha anjeun milih trellis vining pepelakan, atawa melak sayuran di kebon wadahna nangtung, tumuwuh dahareun vertikal bakal masihan anjeun panén nu leuwih gede.

Pepelakan Vining ngahasilkeun hasil leuwih badag batan variétas rungkun atawa patio, sedengkeun wadah nangtung nyadiakeun spasi tumuwuh éksponénsial leuwih éksponénsial ti plot kebon tradisional.

10 Leuwih Gampang Panén

Salah sahiji kaunggulan hébat tina ngebon vertikal anu loba jalma teu mikir ngeunaan téh nya éta ngajadikeun panén leuwih gampang.

Struktur vertikal mawa pepelakan anjeun nepi ka panon-tingkat, nyieunaranjeunna langkung gampang panén. Tambih Deui, sayuran bakal ngagantung tina dukungan tumuwuhna, sahingga leuwih gampang pikeun nempo.

Menanam pepelakan sacara vertikal ngagampangkeun panén

11. Sayur anca

Sayuran anu dipelak sacara vertikal leuwih geulis tibatan pepelakan anu dipelak dina taneuh. Buah-buahan tumuwuh lempeng lamun trellised, sabab gravitasi ditarik ka handap.

Tambihkeun, moal aya bintik konéng awon dina sayuran beurat, anu lumangsung nalika aranjeunna ditinggalkeun ngagolér dina taneuh.

12. Pepelakan Bersih

Kadaharan anu dipelak sacara vertikal ogé langkung bersih tibatan pepelakan dina taneuh. Lamun anjeun melak kadaharan vertikal di kebon wadahna, atawa ku trellising vines, taneuh moal cipratan kana eta.

Aya loba pisan mangpaat penting tina berkebun vertikal. Kebon anjeun bakal langkung séhat, pepelakan anjeun bakal langkung saé, sareng anjeun bakal ngirangan waktos nyéépkeun, nyéépkeun, nyiram sareng nyiram kebon anjeun.

Upami anjeun hoyong diajar langkung seueur, maka buku Sayuran Vertikal abdi mangrupikeun anu anjeun peryogikeun. Éta bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara melak pepelakan karesep anjeun sacara vertikal. Tambih Deui, aya ampir dua belasan proyék DIY step-by-step dina buku nu bisa Anjeun ngawangun sorangan!

Diajar langkung seueur ngeunaan buku Vertical Vegetables anyar kuring di dieu.

Langkung seueur Ngeunaan Berkebun Vertikal

    Naon kauntungan tina ngebon vertikal anu anjeun tambahkeun kana daptar ieu? Bagikeun anjeun dina komentardi handap.

    Tempo_ogé: Nyebarkeun Plumeria Cuttings Dina 5 Léngkah Gampang

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.