Kumaha Tutuwuhan Overwinter: Pituduh Lengkep

 Kumaha Tutuwuhan Overwinter: Pituduh Lengkep

Timothy Ramirez

Tutuwuhan overwintering mangrupikeun cara anu saé pikeun nikmati karesep anjeun unggal taun, tanpa kedah ngaluarkeun récéh. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadaya anu anjeun peryogikeun ngeunaan kumaha ngajaga pepelakan dina usum tiis, nganggo sababaraha metode sareng téknik anu béda.

Upami anjeun kantos mikirkeun kumaha anjeun tiasa ngajaga pepelakan karesep anjeun dina usum tiis, maka anjeun aya dina tempat anu leres.

Mending usum tiis di jero ruangan langkung gampang tibatan anu anjeun pikirkeun. Sareng anjeun henteu peryogi seueur rohangan atanapi rumah kaca anu dipanaskeun ageung pikeun ngajagaan aranjeunna tina tiis.

Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi kuring biasa nyéépkeun artos di pusat kebon unggal musim semi pikeun ngeusian kebon usum panas sareng ranjang kebon.

Nalika usum gugur bakal ngagulung, kuring sok sedih ningali aranjeunna sadayana maot. Ngan ukur kedah nyéépkeun artos kanggo ngagaleuh deui musim semi salajengna. Éta sigana sapertos runtah!

Mun anjeun dina parahu anu sami, anjeun bakal kaget nalika terang yén seueur karesep anjeun bakal tumbuh deui unggal taun, tanpa kedah ngaluarkeun artos éta.

Dina pituduh anu lengkep ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan usum tiris pepelakan di jero ruangan supados anjeun tiasa ngahémat artos anjeun sorangan, sareng nyimpen naon waé anu anjeun pikahoyong?

Tanduran anu anjeun pikahoyong salami 4 taun?

Istilah "tutuwuhan overwintering" hartina persis kumaha sorana. Dasarna, éta ngandung harti yén anjeun kumaha bae ngajaga variétas non-Hardy tinamaot nalika hawa tiis dina usum gugur.

Tutuwuhan tropis tumuwuh di kebon

Mangpaat Tutuwuhan Overwintering

Dina pamanggih kuring, kauntungan pangbadagna tina overwintering tutuwuhan téh nyimpen duit. Kuring biasa mésér ton variétas anyar unggal musim semi, ngan ukur ngantep éta sadayana maot dina usum gugur. Éta sigana sapertos runtah sapertos kitu.

Éta sababna kuring ngamimitian ékspérimén ku cara anu béda pikeun ngajaga aranjeunna hirup salami langkung ti hiji usum ngembang.

Kanggo jalma sanés, éta langkung seueur ngeunaan nyimpen spésimén anu jarang atanapi jarang. Atanapi, ngan saukur ngaraosan tangtangan pikeun nyorong wates zona tumuwuhna, sareng ékspérimén pikeun ningali sabaraha jauh aranjeunna tiasa nyandak éta.

Iraha Mindahkeun Tutuwuhan Di Dalam Ruangan Pikeun Usum Usum tiis

Waktos iraha nyandakna ka jero rohangan gumantung kana metode anu anjeun hoyong dianggo pikeun usum tiris unggal jinis pepelakan.

Upami anjeun hoyong ngajaga pepelakan di jero ruangan pikeun usum tiris

Waktosna waktosna dibawa ka jero ruangan gumantung kana metode anu anjeun hoyong pake pikeun usum tiris unggal jinis pepelakan.

Upami anjeun hoyong ngajaga pepelakan di jero rohangan pikeun usum tiris, sateuacan usum tiis, anjeun kedah mimiti ngalih ka usum tiis><3 dina usum tiis. , sacara umum, anjeun biasana tiasa ngantunkeun aranjeunna di luar dugi aranjeunna sacara alami janten dormant. Kuring bakal ngabahas langkung seueur ngeunaan waktos anu pas pikeun unggal metode di handap ieu.

Nyiapkeun pikeun mawa pepelakan kanggo usum tiis

Kumaha Ngaronjatkeun Tutuwuhan Di Dalam Ruangan

Tutuwuhan Overwintering pasti sanés strategi anu cocog pikeun sadayana. Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeunana.

Anjeun tiasa mendakan yén hiji téknik tiasa dianggo langkung saépikeun sababaraha ti éta pikeun batur.

Cara anu pangsaéna pikeun terang éta nyaéta ékspérimén pikeun ningali naon anu paling cocog pikeun anjeun, sareng pikeun pepelakan anjeun.

Ieu daptar metode anu paling umum pikeun usum tiris. Kami bakal ngabahas masing-masing sacara rinci di handap ieu.

  1. Maksakeun pepelakan pikeun dormant
  2. Ngagali sareng nyimpen umbi/umbi
  3. Usum tiis di jero bumi salaku pepelakan hirup
  4. Motong usum tiris di jero ruangan
  5. Nyimpen aranjeunna dina rohangan anu tiis >>>> 1 Dipanaskeun di jero imah >> 16>

    Aya sababaraha jinis pepelakan anu anjeun tiasa maksakeun pikeun dormant, teras dilebetkeun kana jero ruangan langsung dina potna. Ieu sababaraha anu kuring paling suksés kalayan…

    • Pisang

    Pikeun nyababkeun pepelakan janten dormant, pindahkeun ka kamar anu tiis sareng poék sateuacan ibun di usum gugur, sareng ngeureunkeun nyiramna.

    Seuseueurna pepelakan anu teu aktif bakal rontok sadayana daunna atanapi maot deui ka taneuh, saban usum tiris, sareng saban minggu, éta normal. Tetep dina sisi garing, tapi ulah ngantep taneuh jadi garing tulang.

    Lajeng dina ahir usum tiis, lalaunan hudang ku mindahkeun kana kamar cerah, sarta mimitian watering deui.

    Sawaktos Anjeun nempo tumuwuh anyar, pindahkeun kana jandela cerah nepi ka cukup haneut pikeun nyimpen deui ka luar.

    Tempo_ogé: Cara Merawat Tutuwuhan Ikan Mas (Nematanthus gregarius)

    Pajari persis kumaha carana mawa tutuwuhan kaluar tina dormancy).

    <9tutuwuhan keur usum

    2. Nyimpen Bulbs & amp; Umbi

    Sababaraha taunan usum panas karesep anjeun gaduh umbi (disebut ogé corms atanapi umbi) anu tiasa anjeun gali sareng bawa ka jero. Abdi gaduh sababaraha koleksi abdi, kalebet…

    • Ceuli gajah

    Ieu salah sahiji cara anu paling gampang sareng paling umum pikeun pepelakan usum tiis. Sanggeus ibun maéhan dedaunan, ngali bulbs tina kokotor, sarta motong sakabéh daun.

    Bisa jadi cageur (garing) sababaraha poé di lokasi garing. Teras bungkus ku koran, teras lebetkeun kana kotak kardus.

    Ganti koran, anjeun tiasa dibungkus dina lukut gambut, sawdust, atanapi sabut kalapa. Simpen kotak-kotak dina rak di basement, atanapi tempat anu tiis (luhureun beku), tempat garing dugi ka musim semi.

    Baca sadayana ngeunaan cara nyimpen bulbs kanggo usum di dieu.

    Ngali bohlam kembang kanggo neundeun usum tiis

    3. Wintering Tutuwuhan Hirup di jero rohangan

    Metoda anu umum sanésna nyaéta pikeun usum usum pepelakan hirup di jero bumi anjeun. Ieu leuwih gampang pikeun sababaraha variétas ti éta pikeun batur.

    Kahariwang utama dina overwintering tutuwuhan hirup téh spasi, lampu, jeung bug.

    Tapi, lamun anjeun boga jempol héjo, sarta loba kamar, éta bener nice ngeusian imah anjeun kalawan kahirupan pikeun mantuan Anjeun ngaliwatan bulan lila, tiis!

    Lamun anjeun hayang nyobaan ieu di luar

    samemeh indit ka handap. , lamun meunang teuingtiis, éta bisa memicu dormancy, atawa ngabalukarkeun teuing shock pikeun tutuwuhan pikeun salamet.

Pikeun ngurangan résiko infestations serangga, pastikeun pikeun debug tutuwuhan Anjeun samemeh dibawa ka jero.

Lamun imah anjeun teu boga loba panonpoé alam, meunang sababaraha lampu tumuwuh pikeun suplement.

Anjeun bisa manggihan sagalana nu peryogi kauninga tatangkalan imah usum tiis. 5> 4. Pamotongan Tutuwuhan Overwintering

Sababaraha pepelakan janten ageung pisan nalika usum panas, janten sesah teuing pikeun mindahkeun éta ka jero pikeun usum tiis.

Tapi ulah asa-asa, sababaraha kali anjeun tiasa nyandak potongan di jero ruangan. Kuring ngalakukeun ieu unggal taun sareng sababaraha paporit kuring…

  • Begonia fibrous
  • Tradescantia

Upami anjeun hoyong nyobian metode ieu pikeun ngiuhan pepelakan, anjeun kedah nyandak pamotongan sateuacan cuaca tiis nyerang daérah anjeun dina usum gugur.

Upami teu kitu, aranjeunna moal tiasa salamet tina shock jero ruangan. Ogé, upami aranjeunna parantos ruksak ku ibun, aranjeunna moal tiasa akar.

Tempo_ogé: Naha tips lancah Plant Ngahurungkeun Brown & amp; Kumaha Ngalereskeun

Panggihan langkung seueur ngeunaan rooting cuttings dina pituduh lengkep kuring ngeunaan cara nyebarkeun pepelakan.

Tender cuttings overwintering dina cai

5. Overwintering Perennials Dina Wadahna

Upami anjeun hoyong nyobian overwintering 3, teras hirupna normal. aranjeunna nuju dormant, tinimbang nyobian tetep aranjeunnahirup, bakal masihan anjeun kasuksésan pangalusna.

Anjeun ngan saukur bisa mawa eta ka garasi unheated atawa gudang sanggeus maranéhanana geus alami dormant.

Panangtayungan tambahan tina struktur bakal ngajaga eta cukup haneut nepi ka cinyusu.

Upami anjeun gaduh hiji, Anjeun oge bisa nyobaan ngagunakeun rumah kaca unheated atawa pigura tiis. Nanging, anjeun panginten kedah masihan aranjeunna panyalindungan tambahan tina tiis anu ekstrim.

Parios aranjeunna sababaraha kali salami usum tiis pikeun mastikeun taneuh henteu garing lengkep. Hadé pisan mun éta tetep rada beueus, tapi teu pernah baseuh atawa tulang garing.

Perennials Hardy teu kudu cicing di jero pikeun lila pisan. Ngan salila bulan cuaca tiis paling ekstrim.

Sanggeus tiis pait geus réngsé (dina ahir usum, atawa awal musim semi pisan), anjeun bisa mindahkeun eta kaluar deui.

FAQs

Dina bagian ieu, abdi bakal ngajawab sababaraha patarosan nu paling sering ditanyakeun ku kuring ngeunaan usum wintering tutuwuhan. Upami anjeun henteu mendakan jawaban di dieu, taroskeun patarosan anjeun dina koméntar di handap ieu.

Naha anjeun tiasa nyandak pepelakan taunan ka jero pikeun usum tiis?

Éta gumantung. Seueur pepelakan "taunan" anu dijual ku pabinihan saleresna mangrupikeun perennial anu lembut.

Anu hartosna aranjeunna hirup di luar sapanjang taun dina iklim anu langkung haneut - sahingga tiasa usum tiris di jero ruangan di daérah anu langkung tiis.

Tapi, pepelakan taunan anu leres ngan ukur hirup salami sataun. Anjeun tiasa mawa éta ka jero ruangan dina usum gugur pikeun ningali naha anjeun tiasa manjangkeun umurna, tinimbangmugi dipaehan ku ibun. Tapi, éta tetep bakal maot nalika dugi ka ahir umur alamna.

Kumaha anjeun ngantunkeun pepelakan taunan dina pot?

Anjeun tiasa nyéépkeun pepelakan taunan dina pot anu teu dipanaskeun atanapi garasi. Ngidinan aranjeunna sacara alami bobo dina usum gugur sateuacan dipindahkeun ka jero.

Teras nempatkeun deui di luar nalika cuaca mimiti panas deui dina ahir usum tiris atanapi awal musim semi.

Dimana kuring kedah nyimpen pepelakan dina usum tiis?

Sacara umum, tutuwuhan dormant jeung bulbs kudu disimpen dina tiis, garing, jeung lokasi poek nu tetep luhur 40F derajat. Ruang bawah tanah anu teu acan réngsé, gudang di jero taneuh, garasi anu dipanaskeun, atanapi tempat panyimpen mangrupikeun pilihan anu saé.

Tutuwuhan overwintering ngahémat artos anjeun di kebon anjeun unggal taun. Éta saé pisan pikeun mawa pepelakan usum tiris deui ka luar di musim semi sareng ningali kamekaran énggal. Ayeuna anjeun teu kedah frustasi deui ku kaleungitan variétas karesep anjeun dina suhu anu tiis.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Perawatan Rumah Tangga. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Seueur Tulisan Ngebon Musiman

Bagikeun tip anjeun, atanapi metode paporit pikeun usum tiris usum tiris dina koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.