Kumaha Ngarawat Liburan Kaktus Plus Tips Tumuwuh

 Kumaha Ngarawat Liburan Kaktus Plus Tips Tumuwuh

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Kaktus libur geulis tur gampang diurus. Dina postingan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan éta, sareng masihan anjeun seueur tip ngembang pikeun ngajaga aranjeunna séhat sareng mekar unggal taun.

Saatos usum panas, kalolobaan pepelakan jero ruangan kuring siap-siap pikeun usum istirahat anu panjang. Tapi, ieu nalika kaktus liburan kuring kakara mimiti hirup.

Abdi resep aranjeunna mekar dina waktos anu sabalikna ti seueur anu sanés. Aranjeunna nambihan seueur surak sareng warna ka bumi kuring salami bulan anu paling poék, paling tiis dina sataun. Éta sababna aranjeunna ngadamel daptar pepelakan kembangan jero ruangan anu pangsaéna!

Aya tilu jinis utama anu aya dina seueur warna anu béda, tapi aranjeunna sadayana peryogi perawatan anu sami. Warta alusna nyaeta aranjeunna sadayana gampang tumuwuh, sarta bisa hirup salila sababaraha dekade.

Dina artikel ieu, kuring geus nunda daptar lengkep tips tentang kumaha carana miara tutuwuhan kaktus libur anjeun salila usum, sarta tetep cageur sapanjang taun.

Naon Dupi Liburan Kaktus?

Kaktus libur mangrupa anggota kulawarga Cactaceae sarta kagolong kana genus Schlumbergera. Kalolobaan spésiés asalna di Brazil.

Di habitat asli maranéhanana éta epiphytic. Éta hartina maranéhna tumuwuh di luhur taneuh, ngagantelkeun kana beungeut naon waé anu cocog sareng sistem akar anu kuat.

Sanaos namina, aranjeunna sacara téknis sanés kaktus. Ngubaran aranjeunna langkung sapertos succulents, sareng anjeun bakal ngagaduhantaneuh karasa garing. Éta peryogi kalembaban anu langkung ageung nalika aranjeunna mekar tibatan taun-taun sesa.

Nalika anjeun nuturkeun perawatan kaktus liburan ieu sareng tip ngembang, pepelakan anjeun bakal séhat sareng bagja, sareng kedah mekar unggal taun dina waktosna pikeun sadaya kasempetan khusus éta!

Upami anjeun hoyong diajar sadaya anu anjeun kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Houseplant abdi. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Panduan Perawatan Tutuwuhan Liburan Leuwih lengkep

    Pituduh Perawatan Tutuwuhan Epifit Langkung

      Bagikeun tip miara kaktus liburan anjeun dina bagian koméntar di handap!

      sukses pangalusna.

      Béda Jenis Liburan Kaktus

      Sakumaha anu kuring disebutkeun di luhur, kaktus libur datangna dina loba kelir, tapi aya tilu jenis utama: Natal, Thanksgiving, jeung Easter. Di handap ieu kuring bakal masihan anjeun tip gancang, tapi anjeun tiasa diajar sadayana ngeunaan cara ngabédakeunana di dieu.

      1. Kaktus Natal (Schlumbergera buckleyi)

      Variasi ieu ngagaduhan nami anu paling umum, tapi langkung hese milarianna tibatan anu sanés, janten sering salah diidentifikasi.

      • <16,> Kira-kira waktos Natal
      • <16,> Bloom. Daun - Boga daun anu mulus, buleud, scalloped.

      Pajarkeun sadayana ngeunaan cara melak kaktus Natal di dieu.

      Kaktus Natal mekar

      2. Kaktus Thanksgiving (Schlumbergera truncata)

      Sanaos nami ieu henteu dipikanyaho di kebon anjeun atanapi anu paling populer di kebon anjeun. supermarkét.

      • Waktu mekar – Pertengahan Nopémber, puncakna kira-kira Thanksgiving di AS.
      • Daun – Boga daun runcing.

      Diajar sadayana ngeunaan miara kaktus Thanksgiving di dieu.

      1 kembang Thanksgiving Cactus 2 Paskah. ertneri)

      Kaktus liburan jenis ieu langkung gampang dibédakeun ti anu sanés, sabab katingalina béda pisan sareng kembangan dina awal taun.

      • Waktu mekar - Musim semi awal, tepat di sabudeureun.Waktos Paskah.
      • Daun – Boga daun buleud gedé nu ngan rada scalloped.

      Di dieu diajar kumaha miara pepelakan kaktus Paskah.

      Kaktus Paskah mekar

      Kembangan & amp; Waktos Mekar

      Masing-masing pepelakan ieu biasana mimiti kembangan kira-kira dina liburan anu dingaranan, tapi kadang-kadang mekar sateuacan atanapi engké. Ieu umum, tapi ulah salempang, éta moal menyakiti tutuwuhan Anjeun.

      Wangun jeung kelir kembangna rupa-rupa gumantung kana rupa-rupa, sarta ieu téh salah sahiji cara pikeun ngabedakeun eta.

      Holiday Cactus Care & amp; Parentah Ngembang

      Euweuh urusan naon jenis kaktus libur anjeun boga, syarat tumuwuh ampir sarua pikeun sakabéh. Turutan tip perawatan anu lengkep ieu supados kembang anjeun tetep mekar unggal taun.

      Cahya

      Kaktus liburan peryogi seueur cahaya pikeun kembangan, tapi henteu langsung panonpoé. Aranjeunna bakal mekar caket jandela anu terang kalayan paparan kidul, wétan, atanapi kulon. Anjeun tiasa make lampu tumuwuh lamun imah anjeun teu meunang cukup panonpoé alam.

      Pastikeun ngajaga eta tina sinar panonpoé pinuh unggal waktu, atawa sinar sengit jeung panas bisa ngaruksak daun sarta ngahalangan kembangan.

      Cai

      Penting pisan ulah kaleuleuwihan atawa handapeun cai kaktus libur Anjeun. Penyiraman anu henteu leres tiasa nyababkeun akar rot, leungitna daun, sareng gugur kuncup.

      Taneuh kedah rada garing sateuacan disiram deui. Nalika di mamang iteuk aramo jerona hiji inci – lamun karasa baseuh, antosan sakedap deui.

      Upami anjeun bajoang sareng nyiram anu leres, kuring nyarankeun mésér alat ukur kalembaban taneuh supados langkung gampang.

      Pos Terkait: Kumaha Nyiram Tutuwuhan Succulent

      Kelembapan tina hawa

      Leutik tina hawana. tina taneuh. Janten kalembaban mangrupikeun bagian penting tina perawatan kaktus liburan anu suksés. Anjeun tiasa ningkatkeun ku misting aranjeunna atanapi nambahkeun humidifier deukeut pabrik.

      Tapi inget yen aranjeunna succulents, jadi ulah overdo eta. Cai nangtung dina daun tiasa nyababkeun rot, khususna di jero ruangan. Biasana henteu masalah di luar, sanaos tiasa rot dina iklim anu beueus pisan sareng baseuh.

      Suhu

      Aya paling saé dina suhu anu hampang. Panas teuing bakal ngagaringkeun aranjeunna, atanapi nyababkeun kuncup kembangna murag. Bari tiis teuing bisa ngabalukarkeun daunna leungit, beku, atawa rot.

      Parobihan suhu ogé penting pisan pikeun kembangan anu bener. Pikeun memicu kembangan, aranjeunna kedah tetep sakitar 60-70 derajat Fahrenheit beurang, kalayan suhu wengi anu langkung tiis 50-65 ° F.

      Pupuk

      Anjeun tiasa ngabuahan kaktus liburan anjeun unggal bulan salami musim semi sareng usum panas nganggo tuangeun pepelakan anu larut cai.

      A tujuan umum pupuk cair jero ruangan. Alternatipna Anjeun bisa make tea kompos, atawa hiji hususdijieun pikeun tatangkalan karembangan.

      Eureun ngabuahan di ahir usum panas, sarta ulah didahar pisan dina usum gugur jeung usum tiis. Teras ngamimitian deui dina musim semi.

      Taneuh

      Tutuwuhan Schlumbergera henteu pilih-pilih ngeunaan jinis taneuh. Tapi penting pisan pikeun ngagunakeun campuran anu gancang draining jadi teu nahan teuing Uap.

      Abdi resep pikeun ngajadikeun amandemen taneuh tujuan umum kalawan perlite bagian sarua jeung keusik kasar atawa pinus babakan. Upami hoyong, anjeun tiasa nganggo campuran succulent.

      Tapi, kumargi aranjeunna epifit, aranjeunna henteu ngabutuhkeun taneuh. Anjeun tiasa dipasang dina papan atanapi log nganggo lumut sphagnum tinimbang nempatkeun kana pot.

      Repotting

      Sadaya jinis kaktus liburan resep kana pot-bound, sareng bakal ngahasilkeun langkung seueur kembang ku cara éta. Jadi antosan dugi aranjeunna tos rengse outgrown wadah maranéhanana ayeuna saméméh repotting.

      Lamun anjeun perlu repotted, leuwih sae pikeun ngalakukeunana dina awal spring. Anjeun tiasa make taneuh tujuan umum, atawa campuran well-draining.

      Penting pikeun nempatkeun eta dina wadah anu boga liang drainase pikeun nyegah overwatering. Pilih pot anu ukuranana langkung ageung tibatan anu ayeuna. Lamun badag teuing, éta bisa ngahalangan kembangan.

      Pruning

      Henteu diperlukeun, tapi pruning bakal ajak branching pikeun leuwih lengkep, tutuwuhan badag. Waktos anu paling saé pikeun prune nyaéta dina musim semi, saatos kembangan.

      Gunakeun snips anu steril sareng seukeut pikeun motong.kaluar dahan pinuh atawa hampang individu. Anjeun ogé tiasa nyiwit aranjeunna ku cara nyiwit sakedik dina sambungan daun.

      Tip Kontrol Hama

      Sanaos henteu umum, kaktus liburan kadang-kadang diserang ku mealybugs atanapi skala. Sapanjang taun-taun kuring melakna, kuring henteu kantos ngalaman masalah hama.

      Tapi, upami anjeun merhatikeun salah sahiji serangga ieu dina pepelakan anjeun, geura rawat supados henteu sumebar, sareng jaga-jaga langkung seueur.

      Pake swab kapas anu direndam dina alkohol pikeun ngaleungitkeun sareng maéhan aranjeunna. Semprotan sabun inséktisida organik atanapi minyak nimba ogé tiasa dianggo saé. Abdi resep ngadamel sorangan nganggo 1 sdm sabun cair anu hampang dugi ka 1 liter cai.

      Kumaha Mekarkeun Ulang Kaktus Liburan

      Upami anjeun hoyong kaktus liburan kembangan deui unggal taun, éta peryogi perawatan tambahan ti anjeun. Ieu sababaraha léngkah anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun mastikeun kembangan bakal mekar saé…

      • Dina usum gugur, jaga di daérah dimana aranjeunna nampi 8-10 jam caang, cahaya teu langsung beurang, sareng poék lengkep sahenteuna 10-12 jam peuting.
      • Idéalna, suhu-70°F. Tapi anu langkung penting nyaéta soré langkung tiis tibatan beurang, janten tujuanana sahenteuna 10 ° F langkung handap wengi.
      • Kurangkeun cai salami waktos ieu, sareng ngantepkeun taneuh rada garing (tapi ulah dugi ka garing lengkep).
      • Iraha waé.kuncup kembang mimiti ngabentuk, balik deui ka nyiram sakumaha biasa.
      • Lamun kaktus libur anjeun tumuwuh di luar, pastikeun pikeun ngajaga eta tina ibun, atawa kuncup kembang bisa jadi kaserang.
      Kuncup kembang dina kaktus libur

      Liburan Kaktus Propagasi Anjeun tiasa nyandak lebaran tina cactus anyar

      <6 Tips Panyebaran Cactus Anjeun <6 cinyusu atawa awal usum panas.

      Celupkeun tungtung potong kana hormon rooting, teras nempatkeun kana pot leutik kalawan taneuh rada beueus, pastikeun yén daun nunjuk ka luhur. Cai saeutik nepi ka mimiti anyar rooted.

      Postingan Patali: Menyiram Kaktus Natal Ti Stek Atawa Ku Divisi

      Ngarengsekeun Masalah Kaktus Liburan Umum

      Dina bagian ieu, kuring geus didaptarkeun sababaraha kaktus libur umum sababaraha masalah perawatan kaktus libur

      Tempo_ogé: Kumaha tumuwuh apu di bumi

      Wilted umum anu bisa jadi timbul, babarengan jeung sababaraha masalah perawatan kaktus libur umum

      Wil2> nu bisa timbul>Lamun daunna leuleus atawa layu, paling dipikaresep disababkeun ku cai anu teu bener - boh teuing atawa saeutik.

      Bisa taneuh nepi ka garing di antara nyiram, ulah jadi baseuh atawa garing pisan tulang. Méter kelembaban taneuh mangrupikeun alat anu saé pikeun ngabantosan anjeun leres.

      Kembang Atawa Kuncup Mudun

      Kembang atanapi kuncup ragrag tiasa disababkeun ku cai anu teu leres, suhu anu luhur atanapi rendah, atanapi kakurangan cahaya.

      Dina formasi kuncup, taneuh kedah tetep beueus.Pastikeun suhu tetep handap 70 ° F beurang, sarta antara 50-60 ° F peuting.

      Jeung, ngajaga tina panonpoé langsung, panas, sarta masihan 8-10 jam cahaya caang beurang, kalawan gelap lengkep salila sahenteuna 10 jam peuting.

      Liburan Kaktus Teu Mekar

      Biasana kaktus panas teu mekar

      . aranjeunna nuju terang teuing.

      Tapi upami anjeun nembé ngarobih atanapi nyebarkeun milik anjeun, éta tiasa janten masalah. Butuh waktu atawa dua taun pikeun balik deui kana jadwal kembangan normal.

      Daun & amp; Cabang Murag

      Turunna daun atawa dahan bisa disababkeun ku sababaraha hal. Loba teuing sinar panonpoé langsung, overheating, katirisan, parobahan lingkungan ngadadak, root rot, atawa teu cukup kalembaban.

      Dimana Meuli Liburan Kaktus

      Anjeun bisa manggihan kaktus libur pikeun dijual ampir mana. Lantaran populer pisan, sakapeung tiasa ditingali di toko kotak ageung, ogé pabinihan sareng pusat kebon.

      Waktu anu pangsaéna pikeun mendakanana nyaéta sakitar liburan masing-masing. Sabaraha kali anjeun tiasa ngagaleuh ku harga diskon nalika aranjeunna parantos mekar.

      Tangtos, anjeun ogé tiasa mendakanana online iraha waé salami sataun. Ngan Waspada aranjeunna mindeng mislabeled.

      FAQs Ngeunaan Ngembang Libur Kaktus

      Di handap ieu kuring gé ngajawab sababaraha patarosan pangseringna ditanya ngeunaan miara kaktus libur. Lamun teu bisaPanggihan jawaban anjeun di dieu, tanyakeun dina bagian koméntar di handap.

      Sabaraha lami kaktus liburan kuring bakal mekar?

      Sabaraha lila kaktus liburan anjeun bakal mekar gumantung pisan kana suhu sareng sinar panonpoé anu ditampi.

      Upami disimpen di tempat anu panas sareng cerah, kembangna ngan ukur tiasa tahan sababaraha minggu. Nanging, kalayan suhu anu kirang terang sareng langkung tiis, pepelakan anu sami tiasa mekar salami 4-6 minggu atanapi langkung.

      Kumaha cara kuring mekar kaktus liburan?

      Supaya kaktus liburan anjeun mekar, anjeun kedah masihan waktos anu tiis sareng poék lengkep.

      Pikeun hasil anu pangsaéna, suhuna kedah antara 60-70°F siang, sareng 10°F langkung tiis wengi. Pasihan aranjeunna 8-10 jam cahaya teu langsung beurang, sareng lengkep gelap sahenteuna 10 jam wengi.

      Naon jinis kaktus liburan?

      Aya tilu jinis kaktus liburan: Thanksgiving, Christmas, sareng Easter. Masing-masing dingaranan waktos taun nalika kembangna mekar.

      Naha kaktus liburan peryogi panonpoé pinuh?

      Henteu, kaktus liburan henteu peryogi panonpoé pinuh, peryogi sinar panonpoé anu disaring atanapi henteu langsung. Teuing sinar panonpoé langsung bisa ngaduruk daun sarta nyegah kembangan.

      Tempo_ogé: 21+ Pakakas ésénsial Dipaké Pikeun Ngebon

      Sabaraha sering anjeun cai kaktus libur?

      Pepelakan kaktus lebaran teu kudu sering disiram. Pariksa on aranjeunna unggal 7-10 poé, sarta ngan cai nalika

      Timothy Ramirez

      Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.