Kumaha miara Tutuwuhan Firestick (Euphorbia tirucalli 'Sticks of Fire')

 Kumaha miara Tutuwuhan Firestick (Euphorbia tirucalli 'Sticks of Fire')

Timothy Ramirez

Tutuwuhan firestick téh geulis tur heran gampang pikeun miara. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang supados aranjeunna tetep séhat sareng tumbuh salami sababaraha dekade ka hareup.

Tutuwuhan firestick tiasa janten tambahan anu pikaresepeun sareng pangropéa anu rendah pikeun koleksi naon waé, saatos anjeun ngartos kumaha carana ngurus éta.

Panduan ngeunaan perawatan tutuwuhan firestick ieu dirarancang pikeun ngabantosan anjeun diajar naon anu diperyogikeun pikeun ngajaga aranjeunna tumbuh.<4, sareng inpormasi dasar pikeun ngajaga taneuh. Tambih Deui, kéngingkeun tip ngeunaan cara nyebarkeun, prune, sareng seueur deui.

Tinjauan Perawatan Gancang Firestick Plant

1> > Kembang: Cai: > Cai: ><15 12> Kalembaban:
Ngaran Ilmiah: Euphorbia tirucalli 'Sticks Of Fire'
Classification Ngaran umum: Tutuwuhan Firestick, Batang Seuneu, Tangkal Pensil Beureum
Kateguhan: Zona 10+
Suhu:> Suhu: > Kluster konéng leutik, mekar gugur-musim semi
Cahaya: Panonpoe pinuh, caang caang di jero rohangan
Cai: > Saeutik-saeutik
Pupuk: Tujuan umum kadaharan tutuwuhan cinyusu-usum panas
Taneuh: F.taneuh
Hama umum: Mealybugs, aphids, mites lancah

Émbaran Ngeunaan Tutuwuhan Firestick

Tutuwuhan firestick, atawa Euphorbia tirucalli 'Sticks of Fire' cultivar beureum, umumna disebut peccan beureum Afrika 3, umumna disebut peccan beureum ka Afrika> Ngaran umum asalna tina dahan ipis pensil anu robah warna ka warna beureum caang dina usum gugur jeung usum tiis, sahingga kasampak aranjeunna keur seuneu.

Daun leutik tumuwuh lajeng gancang layu atawa gugur, ninggalkeun warna caang dahan gundul kawas iteuk di tukang.

Nalika aranjeunna dewasa, timbalan tangkal ngamekarkeun hiji woody Wo Woody, sareng tékstur sapertos babu.

atanapi henteu, pabrik api pangurangan tiasa kembang.

Kekus> Klepers leutik, kembang konéng, aranjeunna biasana aya dina usum salju sareng sato. <32. Éta tiasa nyababkeun gangguan pencernaan nalika dicerna, sareng ogé ngagaduhan geutah bodas susu anu tiasa janten kulit sarengiritasi panon dina kontak.

Salawasna nganggo sarung tangan sareng panangtayungan panon nalika nanganan pabrik, sareng pastikeun ngumbah leungeun anjeun sacara saksama sareng alat-alat anu aya hubunganana sareng geutah.

Upami anjeun prihatin, teras jauhkeun tina jangkauan piaraan sareng murangkalih. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal karacunan, parios halaman wéb ASPCA.

Cara Tumuwuh Tutuwuhan Firestick

Saméméh urang ngobrol ngeunaan cara miara tutuwuhan firestick, mimitina urang kudu ngabahas lokasi idéal. Milih tempat anu saé tiasa ngagampangkeun sareng henteu pangropéa.

Hardiness

Tongkat seuneu sanés pepelakan anu tahan ibun. Éta ngan ukur tiasa salamet di luar sapanjang taun di zona ngembang anu paling haneut tina 10+.

Aranjeunna tiasa toléran suhu handap 30 ° F kanggo période anu pondok, tapi bakal sangsara sareng maot dina hawa tiris atanapi beku anu berkepanjangan.

Dimana Tumuwuh Tutuwuhan Firestick

Lokasi anu pangsaéna pikeun melak pepelakan seuneu nyaéta tempat anu cerah sareng garing. Éta henteu cocog sareng kaleuwihan Uap, sareng peryogi seueur cahaya pikeun kéngingkeun warna anu terang.

Dina iklim haneut anu tetep di luhur 30°F, aranjeunna tiasa dipelak dina taneuh, sareng tetep di luar sapanjang taun.

Pikeun daérah anu langkung tiis, langkung saé disimpen dina wadah sapertos pepelakan jero ruangan, supados tiasa dipindahkeun ka jero nalika suhu turun. Sakur pot anu aya drainase henteu kunanaon.

Tutuwuhan firestick warni tumuwuh di bentang

Perawatan Tutuwuhan Firestick & amp; Pitunjuk Ngembang

Ayeuna étaAnjeun terang lokasi pangalusna tumuwuh aranjeunna, hayu urang ngobrol ngeunaan miara tutuwuhan firestick. Tip ieu bakal ngabantosan anjeun diajar naon anu diperyogikeun pikeun ngajaga aranjeunna séhat sareng bagja unggal taun.

Caang

Pasihan Euphorbia tirucalli 'Sticks of Fire' panonpoe pinuh di luar pikeun ngabantosan warna beureum caang. Di jero rohangan, pasihan lampu caang sahenteuna sahenteuna 8 jam sadinten.

Tempo_ogé: Kumaha Cai A Jade Plant

Jandela anu nyanghareup kidul langkung saé, tapi wétan atanapi kulon ogé tiasa dianggo, warnana henteu langkung menonjol. Hurungkeun tutuwuhan sabulan sakali pikeun boga warna saimbang jeung tumuwuhna.

Lamun anjeun ngalaman masalah nyadiakeun cukup tina sumber alam, lampu tumuwuh mangrupakeun cara hébat pikeun suplement.

Cai

Cara pangalusna pikeun miara tutuwuhan firestick nyaéta pikeun ngidinan nepi ka garing sagemblengna antara inuman.

Hal ieu hade jeung taneuh beueus atawa suku baseuh, jadi antosan nepi ka sedeng 2 handap ka handap. Teras cai sacara saksama dugi ka solokan di handap, sareng piceun sadaya kaleuwihan.

Upami anjeun kasulitan, paké méter kelembapan pikeun ngabantosan anjeun terang iraha waktosna langkung seueur.

Tutuwuhan seuneu ageung di kebon

Kalembaban

Kusabab mekar dina iklim garing sareng gersang, aranjeunna henteu resep kalembaban. Upami anjeun cicing di tempat anu kalembaban anu langkung luhur, anjeun tiasa jarang nyiram.

Suhu

Rentang suhu idéal pikeun pepelakan firestick nyaéta antara 60-95°F, ngajantenkeun tempatna saé pikeun kalolobaan ruangan.lingkunganana.

Maranéhanana bisa toléran suhu low 30°F pikeun période pondok, tapi suhu beku berkepanjangan bakal ngabalukarkeun karuksakan sarta ahirna maot.

Di sisi séjén, maranéhna bisa kalayan gampang tolerate highs of 100°F atawa leuwih, utamana lamun dijaga hidrasi.

Nalika warna-70°F di luar ruangan bakal leuwih panas, warna beureum bakal turun ka 60°F. d.

Batang seuneu succulent dipelak di luar

Pupuk

Pepelakan firestick teu merlukeun loba pupuk salaku bagian tina perawatan rutin maranéhanana, tapi dahar kadang bisa mantuan merangsang tumuwuhna.

Gunakeun tujuan umum, kadaharan houseplant organik, atawa tea kompos nepi ka cinyusu jeung usum panas sabulan sakali. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa nyampur dina granul tinimbang nganggo cairan.

Eureun sapinuhna salami usum gugur sareng usum tiis pikeun ngantepkeun pepelakan istirahat.

Taneuh

Gunakeun taneuh keusik anu gancang nyerep sareng keusik pikeun pepelakan firestick anjeun. Campuran komersil tiasa dianggo, tapi malah anu pangsaéna upami dirobih supados langkung porous sareng keusik.

Pikeun nyampur sorangan, ngagabungkeun 2 bagian taneuh pot kalayan 1 bagian perlit atanapi pumice, sareng 1 bagian keusik kasar.

Tempo_ogé: Kumaha tumuwuh & amp; Perawatan Pikeun Tutuwuhan Begonia

Transplantasi & amp; Repotting

Tutuwuhan firestick ngora condong tumuwuh gancang, utamana lamun dibéré perawatan ditangtoskeun. Ku kituna maranéhanana bisa jadi kudu repotting taunan di cinyusu, atawa sahenteuna unggal 2-3 taun.

Nalika tumuwuhna geus nyirorot kalem, atawa akar nu poking ngaliwatanliang drainase, geus waktuna ukuranana.

Pilih wadahna 2-3" leuwih lega tur jero ti nu ayeuna, kalawan drainase alus, sarta repot eta dina jero nu sarua.

Tutuwuhan firestick leutik tumuwuh dina pot

Pruning

Tutuwuhan firestick ngan perlu pruned, atawa dahanna pangalusna pikeun motong. usum panas atanapi usum gugur, nalika pepelakan rada garing. Bisa nanganan pruning saloba-lobana pikeun ngatur ukuranana.

Anjeun kudu salawasna maké sarung tangan, leungeun baju panjang, jeung kacamata kaamanan pikeun ngajagi anjeun tina geutah.

Paké pangkas anu seukeut, beresih, pikeun motong. Saparantos rengse, pastikeun langsung ngumbah sarung tangan, parabot, sareng panangan nganggo sabun sareng cai.

Tip Kontrol Hama

Tangkal pensil beureum anu sehat jarang aya masalah hama. Sanajan kitu, kadang mites lancah, kutu daun, jeung mealybugs bisa jadi masalah.

Ubaran serangga katempo ku blast cai, atawa usap aranjeunna ku swab kapas dicelup dina alkohol rubbing.

Anjeun oge bisa ngubaran eta ku minyak nimba atawa semprot inséktisida organik. Kuring nyieun sorangan ku ngagabungkeun 1 séndok téh sabun cair hampang jeung 1 liter cai.

Firestick Tips rambatan Tutuwuhan

Tutuwuhan firestick pisan gancang sarta gampang propagate kalawan cuttings. Candak dahan anu séhat, teras celupkeun tungtung anu dipotong kana cai pikeun ngeureunkeun geutah susu teu ngalir.

Bisakeun dugi ka garing sareng kaku.leuwih sababaraha poé. Teras lebu aranjeunna kalayan hormon rooting sareng pepelakan dina campuran anu teu aya taneuh atanapi drainase anu saé.

Tetepkeun sakedik beueus sareng dina lampu anu rendah salami 2-6 minggu, atanapi dugi ka anjeun mimiti ningali kamekaran anyar.

Ngarengsekeun Masalah Perawatan Umum

Pepelakan Firestick biasana gampang diurus, tapi salami sababaraha taun anjeun tiasa ngalaman salah sahiji masalah umum ieu. Anggo tip kuring pikeun ngabantosan aranjeunna janten séhat deui.

Tutuwuhan Firestick Dibalikkeun Ka Héjo

Tongkat seuneu bakal balik deui ka héjo upami henteu nampi sinar panonpoé anu cekap. Ieu tiasa kajantenan nalika usum tiris poék anu panjang, atanapi upami pabrik anjeun aya di tempat teduh.

Pastikeun aranjeunna nampi 6 jam atanapi langkung cahaya caang atanapi panonpoé langsung unggal dinten. Tumuwuh lampu bisa pohara mantuan lamun anjeun ngalaman masalah nyadiakeun cukup jero.

Cabang leggy

Cabang leggy paling ilahar disababkeun ku kurangna cahaya. Lamun tumuwuh anyar spindly tur jarang, pindahkeun ka lokasi nu caang, atawa tambahkeun lampu tumuwuh pikeun mantuan suplement.

Tutuwuhan Firestick Teu Tumuwuh

Aya loba alesan tutuwuhan firestick Anjeun bisa jadi teu tumuwuh. Bisa jadi kurangna cahaya, nyiram teu bener, atawa kabeungkeut ku pot.

Nyadiakeun loba cahaya caang unggal poe, jeung cai ngan lamun taneuh geus garing sagemblengna.

Lamun ningali akar kaluar tina handapeun pot, geus waktuna pikeun mindahkeun kana wadah badag pikeun regenerasi tumuwuhna.

Tutuwuhan Is.Ngariut

Batang jeung daun anu ngariut paling sering tanda kurang cai. Dina hal ieu, dahan bakal kaciri layu, garing, sarta kempis.

Pasihan inuman anu lengkep pikeun nyegerkeun deui, teras solokan kaleuwihan tina handapeun pot.

Daun / Batang Ngaronjat Coklat

Browning tiasa nunjukkeun sababaraha masalah anu béda, sapertos panyiraman anu teu leres atanapi sinar panonpoé anu ekstrim. Sanajan kitu, éta normal pikeun dasar batang utama jadi coklat ku umur.

Pastikeun éta henteu caina, tapi ogé ulah ngantep eta tetep tulang garing lila teuing.

Nalika tutuwuhan firestick mekar di panonpoé pinuh, ati-ati ulah mindahkeun tina jero rohangan ka lokasi paparan pinuh di luar, atawa bisa ngabalukarkeun kaduruk ku panon poe.

on firesticks batang.

Di dieu kuring parantos ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan perawatan pepelakan firestick. Upami milik anjeun teu aya dina daptar, mangga tambihan kana bagian koméntar di handap.

​​Naha tutuwuhan firestick ngabahayakeun?

Tutuwuhan firestick téh bahya pikeun ucing jeung anjing lamun dicerna, sarta geutah susu bisa jadi iritasi kulit jeung panon lamun kontak. Anggo ati-ati, sareng paké panyalindungan panangan sareng panon nalika nanganan pabrik. Cuci sarung tangan sareng alat saatosna, sareng ati-ati pisan supados henteu kéngingkeun geutah dina panon anjeun.

Naha anjeun tiasa nyabak pepelakan seuneu?

Leres, anjeun tiasa nyabak tutuwuhan firestick. Tapi lamun geutah susudatang kana kontak jeung kulit atawa panon anjeun, éta bisa ngabalukarkeun iritasi atawa kaduruk. Anggo sarung tangan sareng kacamata pelindung nalika nanganan supados aman.

Sabaraha gancang pepelakan firestick tumuwuh?

Tutuwuhan firestick tumuwuh gancang nalika aranjeunna ngora sareng dipasihan perawatan anu leres, tapi condong ngalambatkeun nalika dewasa. Éta tiasa nahan sababaraha inci per taun.

Naha anjeun tiasa melak seuneu di jero ruangan?

Leres, anjeun tiasa melak seuneu di jero rohangan. Éta gé ngalakukeun pangalusna lamun disadiakeun kalawan drainase alus sarta loba cahaya caang.

Sabaraha jangkungna tutuwuhan firestick tumuwuh?

Tutuwuhan firestick bisa tumuwuh jangkung pisan, jangkungna bisa nepi ka 30'. Tapi aranjeunna biasana ngan ukur jangkung dina taneuh di luar. Di jero rohangan umumna ngan ukur ngahontal maksimal 6-8'.

Ayeuna anjeun terang seluk beluk perawatan pepelakan firestick, anjeun tiasa yakin nambihan hiji kana koleksi anjeun. Tips ieu bakal mantuan Anjeun tetep thriving, jadi Anjeun bisa ngarasakeun eta pikeun taun datang.

Lamun hayang diajar sagala aya uninga ngeunaan ngajaga tutuwuhan indoor séhat, mangka anjeun peryogi abdi Houseplant Care eBook. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Panungtun Perawatan Houseplant Leuwih lengkep

Bagikeun tips miara tutuwuhan firestick anjeun dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.