Rabbit urang Foot Fern: Kumaha tumuwuh & amp; Perawatan Pikeun Davallia fejeensis

 Rabbit urang Foot Fern: Kumaha tumuwuh & amp; Perawatan Pikeun Davallia fejeensis

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Pangurus suku kelenci leuwih gampang ti nu disangka. Dina pituduh lengkep ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang. Abdi bakal masihan anjeun seueur tip anu bakal ngabantosan anjeun suksés ngembang paku kelinci boh di jero ruangan atanapi di luar.

Kalayan daunna anu hipu, gauzy sareng suku coklat berbulu anu masihan pepelakan ieu nami umumna, pakis kaki kelenci mangrupikeun pilihan anu populer pikeun karanjang gantung sareng pot deet.

Ieu gampang pikeun ngajaga pepelakan jero ruangan.

Ieu gampang pikeun ngajaga pepelakan jero ruangan.

Ieu gampang pikeun ngajaga pepelakan jero ruangan> Malahan nu anyar ogé bisa diajar kumaha carana miara pakis suku kelenci kalayan sagala hal anu kuring geus kaasup dina pituduh ieu.

Baca terus pikeun neuleuman naon ngajadikeun eta unik, sarta meunang parentah tumuwuh lengkep pikeun cai, lampu, pupuk, rambatan, jeung loba deui.

Naon Dupi A Rabbit's Foot Fern?

Davallia Foot Ferncy ('Davallia Foot Ferncy atawa, 'Davallia foot Fernsicy's Férensicy)

Fern), asalna ti Fiji.

Éta mangrupa epifit, kawas bromeliads jeung orchid, nu hartina nyokot gizi tina hawa, cai hujan, atawa lebu leuweung ngaliwatan fronds jeung rhizomes.

Di alam, urang bakal manggihan eta tumuwuh dina batu atawa tatangkalan, tinimbang rooted kana taneuh.

Tutup tina wadahna éndah.

Hal ieu ngajadikeun Davallia fejeensis tutuwuhan populér pikeun gantung baskets.

Rhizomes Fuzzy datangna dina susunan nuansa tinakulawu, nepi ka koneng, jeung coklat, sarta nyarupaan suku kelenci, ku kituna ngaran umum.

Tumuwuhna luhur geulis bisa nepi ka 2' jangkung tur ciri panjang, fronds lacy tina leaflets héjo hipu nu mere eta penampilan rungkun, lemes penampilan.

Tempo_ogé: Kumaha Nyiapkeun Ranjang Taman Pikeun Melak Sayuran Kelenci Fuzzy akar suku nongkrong di sabudeureun pot

Kumaha carana miara pot Davallia a3

Kumaha Pikeun Growth. fern suku kelenci urang, hayu urang ngobrol ngeunaan tempat pangalusna tumuwuh hiji. Ku cara éta anjeun ngagaduhan sadayana rinci anu anjeun kedah pikétotkeun.

Empang anu Hardnse Ieu, aranjeunna hirup deui tina 55 °. Éta sampurna pikeun pamula!

Dimana Tumuwuh Paku Kelinci

Upami anjeun cicing di lokasi anu cukup haneut, anjeun tiasa melak pakis kaki kelenci anjeun di luar sapanjang taun.

Tetep ditangtayungan tina sinar panonpoé langsung, langkung saé dina tempat teduh pinuh. Kusabab aranjeunna epiphytes, anjeun tiasa nempatkeun anjeun dina wadah hiasan, atanapi dipasang dina batu atanapi tangkal.

Di jero rohangan, aranjeunna langkung resep cahaya anu terang, teu langsung, sareng peryogi kalembaban anu konsisten. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa mindahkeun éta ka tempat anu rindang di kebon anjeun nalika hawa wengi tetep di luhur 55°F.

Tutuwuhan davallia fejeensis abdidi jero rohangan pikeun usum tiis

Parentah Perawatan Paku Kelenci

Ayeuna anjeun parantos milih tempat anu sampurna, waktosna pikeun diajar kumaha miara Davallia fejeensis anjeun supados tiasa mekar salami mangtaun-taun.

Cahya

Paku-pakuan suku kelenci anu ngiuhan di asih sareng terang. Hal ieu ngajadikeun eta houseplants idéal. Éta gé tumuwuh happily di kamar caang, euweuh jandéla nyanghareup kidul diperlukeun.

Nalika di luar, tetep aranjeunna dina tempat teduh pinuh. Cahya panonpoé langsung tiasa ngaduruk daun-daun anu hipu sareng ngagaringkeun rimpang.

Pakis suku kelenci di luar di teras kuring kanggo usum panas

Cai

Salaku epifit, pakis kaki kelenci tiasa nyandak cai tina hawa, hujan, atanapi ngalangkungan permukaan anu tempatna.

Di jero taneuh henteu tetep lembab. Kusabab cai hujan mangrupikeun sumber alami pikeun aranjeunna, aranjeunna ogé resep nyiram di jero ruangan.

Sawaktos aranjeunna dipasang, nyiram langkung seueur. Nyadiakeun Uap ngaliwatan misting sapopoé, mastikeun suku jeung fronds teu garing.

Kuring nyarankeun make cai sulingan atawa cai hujan lamun mungkin. Davallia fejeensis tiasa sénsitip kana uyah sareng bahan kimia anu aya dina cai keran.

Kalembaban

Kusabab epifit sareng nampi beueusna tina hawa tibatan taneuh, Davallia fejeensis peryogi kalembaban anu ageung.

Tempo_ogé: Kumaha Nyiapkeun Wadah Pikeun Sowing Usum

Upami anjeun cicing di iklim anu garing, khususna upami anjeun cicing dina iklim anu garing, halimun suku anjeun dina cuaca garing.papan atawa batu.

Pikeun ngirangan sabaraha sering anjeun kedah masihan spritz, ngajalankeun humidifier caket dieu, sareng ngajaga pakis anjeun dina lokasi anu beueus sapertos kamar mandi tiasa ngabantosan. Monitor kalembaban bakal ngabantosan aranjeunna cekap.

Davallia fejeensis dewasa tumbuh dina karanjang gantung

Suhu

Sanaos tahan banting, panas atanapi tiis anu ekstrim tiasa ngarusak atanapi bahkan fatal. Suhu idéal maranéhanana nyaéta antara 60-75 ° F.

Nalika hawa turun handap 55 ° F, tutuwuhan bisa ngalaman leungitna fronds, disebut daun ragrag, nu bisa pamungkas maéhan aranjeunna.

Lamun hawa ngahontal luhur 75 ° F, maranéhna bisa jadi merlukeun sering watering jeung misting pikeun nyegah eta tina drying kaluar. Janten pastikeun nyimpen térmométer caket dieu supados anjeun tiasa ngawas parobahan suhu.

Pupuk

Kaseueuran pepelakan peryogi pupuk kalana, sareng ieu sanés pengecualian. Dina musim semi jeung usum panas Anjeun bisa ngabuahan fern suku kelenci anjeun unggal 2-3 minggu ngaliwatan feedings foliar.

Sok make pupuk cair organik éncér, tea kompos atawa emulsion lauk, sabab bisa jadi sénsitip kana bahan kimia sintétik.

Taneuh

Sanajan henteu merlukeun pot husus tina pot, rabbits taneuh. linggih di. Upami anjeun milih nyimpen milik anjeun dina taneuh, aranjeunna peryogi pH nétral.

Rhizomes teu tiasa toleran linggih dina taneuh beueus kanggo lami. Jadi pilih sumurdraining, tapi Uap nahan campuran komérsial. Atanapi anjeun tiasa nganggo kulit pinus atanapi medium anggrek tibatan.

Upami anjeun langkung milih ngantunkeun taneuh, cobian pasang bumi anjeun dina papan atanapi log nganggo sphagnum atanapi lumut gambut.

Taneuh anu dianggo pikeun melak pakis suku kelenci dina pot

Repotting

Repotting sanes sarat pikeun suku kelenci. Aranjeunna resep kana pot-dibeungkeut, sarta anjeun ogé bakal lamun suku bulu mimiti ngorondang ngaliwatan sisi wadahna.

Tapi tutuwuhan pisan pot-dibeungkeut bisa ngalaman tumuwuhna slow. Imah anyar anu langkung seueur ruangan sareng taneuh anu seger tiasa nyegerkeun deui.

Waktu anu pangsaéna pikeun ngarepotkeunana nyaéta dina musim semi. Pilih wadahna anu henteu langkung ti 1-2" langkung ageung tibatan anu sateuacana. Pastikeun pikeun henteu ngubur rimpang pikeun nyegah ruksak.

Pruning

Warta saé, Davallia fejeensis anjeun henteu peryogi pruning khusus. Sanajan kitu, lamun aya warna coklat atawa konéng dina leaflets, Anjeun bisa snip atawa ciwit kaluar eta gampang.

Pake sapasang pruners micro-tip bersih tur motong pas handap fronds robah warna ka warna atawa dying. Ieu bakal tetep kasampak sehat sarta nyorong tumuwuh bushier.

Cara nungkulan Hama umum & amp; Kasakit

Paku suku kelenci hanjakalna rentan ka sadaya hama tatangkalan has imah kaasup mites lancah, laleur bodas, mealybugs, skala, kutu daun, atawa gnats jamur.

Pilihan pangalusna nyaéta sacara manual miceun fronds kapangaruhan jeungbug atra. Anjeun ogé tiasa nyobian swab kapas anu dicelupkeun kana alkohol pikeun maéhan sareng ngaleungitkeunana.

Pikeun infestasi anu langkung parah, minyak nimba atanapi solusi sabun inséktisida tiasa ngabantosan dina dosis anu alit sareng éncér.

Uji heula sareng paké sakedik pikeun ngokolakeun hama, aranjeunna henteu resep sering dilapisan.

>

Tips Propaganda dina Fonce Fern.

cinta kana paku suku kelenci anjeun, anjeun bakal delighted uninga eta pisan gampang pikeun propagate ku cuttings atawa division.

Kalayan sapasang pruners seukeut bersih nyokot 3-4″ motong rhizome nu boga sahanteuna hiji daun napel na.

Lebu eta kalawan rooting tina hormon atawa beueus eta. Halimun unggal dinten dugi ka ningali tumuwuh anyar.

Pikeun ngabagi, piceun tina pot, teras misahkeun rimpangna. Teras nempatkeun bagian anyar kana wadahna, atanapi cobian dipasang.

Ngarengsekeun Masalah Umum

Paku-pakuan suku kelenci tahan banting sareng sering tiasa pulih upami masalahna gancang diatasi. Kéngingkeun tip kuring pikeun ngarengsekeun anu paling umum di handap.

Paku Kelenci Ngahurungkeun Coklat

Nalika daun pakis kelenci mimiti janten coklat, éta biasana nunjukkeun kakurangan kalembaban. Masalah ieu bisa diréngsékeun ngan saukur ku ngaronjat mistings atawa ngajalankeun humidifier caket dieu.

Nanging pencoklatan dina rimpang bisa disababkeun ku root rot, biasana mangrupa gejala linggih dina.cai pikeun période anu berkepanjangan. Lamun éta hal, pastikeun anjeun teu overwatering, sarta taneuh anu draining ogé.

Fronds Yellowing & amp; Tips Coklat

Fronds konéng sarta tip coklat dina fern suku kelenci mindeng disababkeun ku sinar panonpoé langsung atawa teuing saeutik Uap.

Ningkatkeun tingkat kalembaban di sabudeureun tutuwuhan, sarta pariksa dua kali yen taneuh tetep konsisten beueus. Ogé, pariksa jumlah sinar panonpoé langsung éta meunang, sarta ngajaga tina panonpoé sengit sarta panas.

Fronds ngarobah konéng sarta coklat dina kelenci fern suku

Bulak Fronds & amp; Tutuwuhan Kurang Tumuwuh

Fronds bulak jeung tumuwuhna stunted biasana hartina teuing cahaya atawa kurang gizi pikeun Davallia fejeensis.

Pindahkeun ka wewengkon cahaya handap pikeun nempo lamun éta corrects masalah. Lamun masih ngalaman tumuwuhna laun, dosis pupuk organik bisa mantuan invigorate eta.

Lemes Fronds

Lemes daun paling ilahar disababkeun ku overwatering. Jaga taneuhna beueus, tapi henteu baseuh, sareng pastikeun rimpangna henteu pernah caina.

Upami anjeun bajoang pikeun ngajaga pepelakan anjeun disiram kalayan leres, alat ukur kalembaban anu murah tiasa ngabantosan anjeun leres.

Kelenci starter leutik pepelakan pakis kaki

FAQ

Kami parantos nyéépkeun seueur patarosan, atanapi dua suku anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan fern. Kuring geus ngajawab nu pangseringna ditanyakeun di handap.

Ari suku kelencipakis beracun?

Henteu, pakis suku kelenci henteu beracun. Numutkeun kana situs wéb ASPCA, aranjeunna aman aya di deukeut anjing sareng ucing anjeun.

Naon ukuran pot anu pangsaéna pikeun kamekaran paku kelenci?

Ukuran pot anu pangsaéna pikeun kamekaran paku kelenci nyaéta wadah deet anu langkung ageung 1 dugi ka dua inci tibatan anu ayeuna.

Naha rabbitings kuring 3> alesan suku anjeun? pakis maot. Panyabab nomer hiji nyaéta kaleuleuwihan cai, anu tiasa nyababkeun rotting tina rimpang. Tapi paparan ka suhu ekstrim (panas teuing atawa tiis teuing), kurang asor, atawa teuing sinar panonpoé langsung bisa ogé jadi sabab.

Paku-pakuan suku kelenci gampang miara, sarta nyieun houseplants alus teuing. Hatur nuhun kana éta suku coklat Fuzzy, éta bakal tumuwuh dina rupa-rupa wadahna, sarta kasampak alus bari maranéhna ngalakukeun.

Lamun hayang diajar sagala aya uninga ngeunaan ngajaga tutuwuhan indoor cageur, mangka anjeun peryogi abdi Houseplant Care eBook. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Selengkapnya Ngeunaan Rupa-rupa Tutuwuhan Rumah Tangga

Bagikeun tip anjeun pikeun tumuwuh sareng miara pakis suku kelenci dina bagian koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.