Rambatan Tutuwuhan Lancah Dina 5 Léngkah Gampang

 Rambatan Tutuwuhan Lancah Dina 5 Léngkah Gampang

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Mekarkeun pepelakan lancah kacida gampangna, sarta aya sababaraha cara pikeun ngalakukeunana. Dina postingan ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan metodeu anu béda-béda, teras nunjukkeun ka anjeun kumaha leres-leres akar orok léngkah-léngkah.

Saurang pamaca dina halaman Facebook kuring nembé naroskeun kuring nyerat tulisan ngeunaan kumaha cara nyebarkeun pepelakan lancah .

Muhun, warta anu saé nyaéta yén pepelakan lancah mangrupikeun salah sahiji pepelakan jero ruangan anu panggampangna

anjeun tiasa melak lancah énggal anu énggal. Bagikeun ka babaturan sareng kulawarga anjeun.

Kumaha Cara Nyebarkeun Tutuwuhan Lancah

Aya tilu metode utama pikeun nyebarkeun pepelakan lancah (Chlorophytum comosum, disebut ogé "pesawat pesawat"), sareng éta sadayana gampang pisan.

Metoda ieu nyaéta rooting orok tutuwuhan lancah (sahiji daun moal jalan.) >> sacara rinci. Orok tutuwuhan lancah gerbang, sarta ogé sakeudeung keuna ngabagi aranjeunna.

Lamun hayang nyobaan siki, mangga tingali postingan kuring ngeunaan cara ngumpulkeun jeung tumuwuh bibit tutuwuhan lancah.

Naon Ari Orok Tutuwuhan Lancah?

Orok tutuwuhan lancah téh turunan idéntik jeung indungna. Disebut oge offshoots, spiderettes, spiderlings, pups, runners, atawa plantlets.

Maranéhanana bakal muncul di handapeun batang panjang nu némbak kaluar ti indungna. Sakali aranjeunna asakwadahna dina tikar panas pikeun hasil malah leuwih gancang.

Léngkah-léngkah Pikeun Rooting Orok Tutuwuhan Lancah Dina Cai

  1. Pilih hiji wadah - Sagala wadah deet nu nahan cai sarta ngajaga orok nangtung bakal jalan. Tapi kuring resep ngagunakeun vas atanapi toples anu jelas supados kuring tiasa ningali akar nalika mekar.
  2. Tambahkeun cai - Eusian vas anjeun ku cai haneut atanapi haneut kirang langkung ½". Anjeun hoyong cukup jero pikeun nutupan titik akar, tapi daun henteu kedah beuleum atanapi bakal rot.
  3. Tempatkeun di tempat anu caang - Pasang vas di tempat anu haneut sareng caang, tapi jauhkeun tina sinar panonpoé langsung.
  4. Jaga caina beresih - Mariksa caina saban sababaraha dinten, sareng henteu nguap>
  5. Pot up orok nu geus rooted - Sanggeus akar geus 2-3" panjang, pot up orok anyar anjeun kana taneuh seger. Pantau taneuh ku alat usik pikeun mastikeun eta tetep beueus merata pikeun hasil nu pangsaena.

Catetan

      • Akar dina akar tutuwuhan leuwih kuat, sarta akar akar leuwih kuat.
      • Anu hadé, hasilna leuwih gancang rooting spiderettes dina taneuh, Anjeun bisa make chamber rambatan atawa tenda pot ku kantong plastik.lila-lila teuing atawa bakal hésé mapan dina taneuh.
© Gardening® Kategori: Rambatan Tutuwuhan cukup, cabangna bisa dipaké pikeun nyieun tutuwuhan kapal terbang anyar.

Éta ngan ngabentuk dina kembang lamun maranéhna teu pollinated. Lamun kembang diserbukkeun, mangka bakal ngahasilkeun siki tinimbang plantlets.

Postingan Terkait: Rambatan Tutuwuhan: Pituduh Detil Pikeun Pemula

Cabang tutuwuhan lancah siap merambat

Iraha Merambatkeun Tutuwuhan Lancah Sakur taun anjeun tiasa <13. Tapi éta panggampangna sareng panggancangna pikeun ngalakukeunana dina musim semi sareng usum panas.

Waktu nu panghadéna pikeun miceun orok téh nyaéta waktu maranéhna boga akar sorangan di handapeunana. Upami aranjeunna henteu cukup dewasa, éta moal tiasa dianggo.

Abdi nyarankeun ngantosan dugi orok ngagaduhan sababaraha formasi akar starter sorangan sateuacan nyandak potongan anjeun.

Lamun orok tutuwuhan lancah teu boga akar, atawa anjeun ngan ningali nubs leutik, mangka pangalusna antosan nepi ka orok geus bit leuwih dewasa.

Kumaha Pikeun Nangtukeun Anjeun Melak Lancah Pikeun Melak Orok.

Kumaha Pikeun Nangtukeun Anjeun Melak Lancah a. Cabut ti indungna ku cara neukteukna.

Sakapeung orok bakal gampang kaluar lamun diganggu, malah teu kudu diteukteuk.

Mun anjeun bingung dimana motong orok tutuwuhan lancah ti indungna, bener teu masalah. Tapi kuring resep motong aranjeunna caket luhureun spiderlings sakumaha anu kuring tiasa, ngan supados henteu aya batang anu awon nempelkaluar.

Pastikeun make sapasang gunting presisi anu steril supados anjeun tiasa motong bersih anu saé.

Tempo_ogé: Kumaha Pangkas Tutuwuhan Yahudi Ngumbara (Tradescantia)

Sawaktos anjeun nyabut orok, anjeun tiasa motong batang anu panjang deui ka handap anu salajengna, atanapi dugi ka pabrik utama sabab moal aya anu énggal ti dinya.

Nyokot potongan tina pepelakan lancah

Cara Tumuwuh 3 Tutuwuhan lancah anu paling umum. sareng aya sababaraha cara pikeun ngalakukeunana.

Anjeun tiasa akar aranjeunna dina taneuh nalika aranjeunna masih napel kana pepelakan indung. Atawa anjeun bisa motong aranjeunna sarta boh akar aranjeunna dina cai, atawa propagate plantlets lancah anjeun dina taneuh.

Post Patali: Alat Rambatan Tutuwuhan, Alat & amp; Persediaan

1. Nyebarkeun Tutuwuhan Lancah Dina Cai

Cara panggampangna pikeun merambat tutuwuhan lancah nyaeta ku cara nempatkeun orok dina cai nepi ka akar anyar.

Karugian utama rooting cuttings dina cai nya éta spiderette bisa jadi rot, atawa bisa jadi shock lamun melak eta dina taneuh

bisa jadi lemah nalika orok melak kana taneuh. Sakedap deui cageur tina shock cangkok.

Di dieu aya sababaraha tips pikeun pangalusna suksés rooting tutuwuhan lancah dina cai

  • Lamun anjeun boga masalah jeung orok tutuwuhan kapal terbang maot sanggeus pot, mangka anjeun bisa jadi hoyong nyobian salah sahiji dua métode séjén pikeunrooting aranjeunna waktos salajengna.
  • Saméméh anjeun nempatkeun eta dina cai, potong atawa ciwit daun sagala sabudeureun dasar plantlet atawa handapeun akar. Sakur dangdaunan anu teuleum dina cai bakal rot.
  • Kuring resep ngagunakeun vas anu jero sareng jelas pikeun akar spiderette tutuwuhan kapal terbang kuring. Ngan eusian cukup pikeun nutupan akar tutuwuhan orok sanajan.
  • Lamun plantlet diuk dina cai jero teuing, éta bakal jadi ruksak. Ngagunakeun vas ceking jangkung ngajaga spiderling nangtung, sarta mantuan nahan daun kaluar tina cai.

Postingan Patali: Kunaon Tips Tutuwuhan Lancah Ngahurungkeun Coklat & amp; Cara Ngalereskeunna

Mekarkeun pepelakan lancah dina cai

2. Mekarkeun pepelakan lancah dina taneuh

Anjeun ogé tiasa nyebarkeun pepelakan lancah anjeun dina taneuh, sareng metode ieu bakal ngahasilkeun awal anu paling kuat.

Tutuwuhan orok anu akar ku cara ieu ngagaduhan résiko maot tina shock cangkok tibatan anu akar dina cai. Hiji-hijina turunna nyaéta yén éta tiasa langkung lami.

Di handap ieu aya sababaraha tip pikeun rooting pepelakan lancah dina taneuh…

  • Paké kamar rambatan atanapi tenda plantlet sareng taneuh nganggo kantong plastik pikeun ngajaga tingkat kalembaban anu luhur, sareng ngabantosan spiderettes akar langkung gancang.
>
    <21. hal-hal.
  • Ulah make taneuh pot biasa, teuing.beurat. Gantina, make campuran hampang vermiculite, peat lukut (atawa sabut kalapa) jeung perlit atawa pumice.
  • Upami anjeun nyobian metodeu ieu, nyelupkeun bagian handap kana hormon rooting bakal ngabantosan akar orok bertunas langkung gancang.

Pos Terkait: Make A Murah & amp; Kotak Rambatan Gampang Pikeun Rooting Cuttings

Rooted tutuwuhan lancah orok siap pikeun pot

3. Nyebarkeun Runner Plant Spider Nalika Masih Napel

Kalayan metode panyebaran pepelakan lancah ieu, anjeun nempatkeun pot di gigireun indungna sareng nempelkeun akar awal orok kana taneuh nalika masih aya dina batang.

Kauntungan tina rooting Chlorophytum comosum plantlets bari aranjeunna masih napel<6. leuwih hese sabab spiderettes masih napel indungna moal salawasna akar sakumaha gampang sakumaha aranjeunna nalika aranjeunna dihapus. Ieu sababaraha tip…

Tempo_ogé: Kumaha Jieun Flakes Cabe Beureum di imah
  • Ku cara ieu anjeun tiasa nganggo taneuh pot biasa atanapi nyobian campuran anu hampang sareng lembut pikeun rooting.
  • Kuring nyarankeun nyelemkeun bagian handap kana hormon rooting heula pikeun ngadorong aranjeunna langkung gancang akar.
  • Dina usum usum panas, anjeun tiasa nempatkeun pepelakan dina taneuh sareng kebon anjeun. Bakal akar tanpa pitulung ti anjeun.
Nyebarkeun spiderettes kénéhnapel ka indung

Sabaraha Lama Orok Tutuwuhan Spider Pikeun Tumuwuh Akar?

Orok tutuwuhan lancah bisa tumuwuh akar gancang pisan, anjeun bisa nempo aranjeunna ngabentuk dina 2-3 poé. Tapi bakal butuh 2-4 minggu saencan aranjeunna cukup lila pikeun cangkok.

Rentang waktos pinuh tiasa wae ti sababaraha dinten dugi ka sababaraha minggu, gumantung kana metode anu anjeun pilih sareng lingkunganana. Lamun tiis atawa garing pisan, bakal butuh waktu leuwih lila.

Naha My Spider Plant rooting

Aya sababaraha alesan kunaon orok tutuwuhan lancah anjeun moal akar. Boh henteu cukup dewasa, garing, baseuh teuing sareng rot, atanapi lingkunganana tiis teuing.

Ngan nganggo spiderling dewasa anu akarna ngabentuk, sareng pastikeun disimpen di tempat anu haneut.

Ulah ngantep akarna garing dina waktos anu mana waé, sareng pastikeun taneuhna henteu beueus, atanapi henteu cukup jero cai, atanapi henteu cukup jero. Pikeun Transplantasi Orok Tutuwuhan Lancah

Tunggu nepi ka boga 2-3″ akar panjang saméméh transplanting orok tutuwuhan lancah anjeun kana wadah jeung taneuh seger.

Siram eta oge jeung ngidinan kaleuwihan solokan kaluar handap. Tetep beueus merata nepi ka awal geus ngadeg di pot anyar na, tapi ulah overwater.

Éta bisa drown pikeun sababaraha poé sanggeusna, tapi maranéhna kudu muncul deui dina saminggu.

Cai propagated spiderettesbakal butuh waktu nu leuwih lila pikeun cageur sanggeus transplanted ti nu rooted dina taneuh.

Diajar sagala ngeunaan kumaha carana tumuwuh orok anyar anjeun dina pituduh perawatan tutuwuhan lancah lengkep kuring!

Melak orok tutuwuhan lancah sanggeus rooting

Cara Nyebarkeun Tutuwuhan lancah Tanpa Orok

Ngabagi tutuwuhan lancah nu mana wae nu aya pilihan séjén, sarta

Melak tutuwuhan lancah téh lain cara umum pikeun propaS’shoot. plitting Chlorophytum comosum bisa jadi hésé lamun éta pot-dibeungkeut. Lamun akarna bener-bener kandel jeung raket pisan, Anjeun meureun kudu maké péso steril pikeun motongana.

Lamun kitu, cukup ku pisahkeun nepi ka gumpalan-gumpalanna dipisahkeun, tuluy teuleum kana wadah anyar anu jerona sarua jeung saméméhna.

Beulah akar tutuwuhan lancah

FAQs>Dina bagian ieu 13><66 patarosan anu sering ditaroskeun. Upami anjeun henteu mendakan milik anjeun di dieu, tanyakeun dina koméntar di handap ieu.

Naha anjeun tiasa nyebarkeun pepelakan lancah tina potongan daun?

Henteu, anjeun moal tiasa nyebarkeun pepelakan lancah tina potongan daun. Hiji-hijina jalan pikeun ngalakukeunana nyaéta ku cara ngakar orok, meulah akar, atanapi ngamimitian aranjeunna tina siki.

Kumaha cara anu pangsaéna pikeun nyebarkeun pepelakan lancah?

Cara anu paling hadé pikeun nyebarkeun tangkal lancah nyaéta ku cara ngakarkeun orok-orok anu kabentuk dina tungtung pucuk indungna. spiderlings ieubisa akar dina taneuh atawa cai.

Dupi abdi tiasa propagate tutuwuhan lancah abdi dina cai?

Leres, anjeun tiasa nyebarkeun pepelakan lancah anjeun dina cai, sareng ieu mangrupikeun cara anu paling gancang pikeun ngalakukeunana. Ngan pastikeun anjeun ngan beuleum handap tempat akar ngabentuk, sabab lamun jero teuing bisa jadi ruksak.

Leuwih alus melak tangkal lancah dina taneuh tinimbang cai sabab akarna bakal leuwih kuat, jeung resikona kakeuheul cangkok leuwih saeutik.

Pepelakan lancah gampang disebarkeun, tur sampurna pikeun ngamimitian lamun kakara diajar. Moal lami deui anjeun bakal gaduh seueur orok énggal pikeun ngeusian bumi anjeun, atanapi bahkan bagikeun ka réréncangan sareng kulawarga anjeun (aranjeunna ngadamel kado anu saé ogé).

Upami anjeun hoyong diajar kumaha ngalikeun langkung seueur pepelakan anjeun, maka eBook Propagasi Tutuwuhan kuring bakal janten pituduh anjeun pikeun nyebarkeun pepelakan! Éta bakal ngajarkeun anjeun metode dasar rambatan pepelakan pikeun pamula, sareng masihan anjeun sadaya inpormasi ngeunaan rambatan pepelakan anu anjeun peryogikeun ku kituna anjeun tiasa ngalikeun pepelakan anu anjeun pikahoyong. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Selengkapnya Ngeunaan Rambatan Tutuwuhan

Kumaha anjeun nyebarkeun pepelakan lancah? Bagikeun tips propagasi tutuwuhan lancah anjeun dina bagian koméntar di handap.

Lengkah-demi-Lengkah Parentah

Kumaha Cara Nyebarkeun Orok Tutuwuhan Lancah

Orok tutuwuhan lancah bisa rooted boh dina cai atawa taneuh. TheLéngkah-léngkah pikeun duanana métode aya dina parentah di handap.

Waktos Nyiapkeun 10 menit Waktu Aktip 10 menit Waktu Tambihan 10 dinten Waktos Total 10 dinten 20 menit Kasesah Gampang

<2 Orok

Tutuwuhan

Gampang

” pot kalayan liang drainase
  • ATAWA vas leutik
  • Sedeng rooting
  • ATAWA cai haneut
  • Hormon rooting
  • Taneuh pot seger
  • Pakakas

    • Micro-snip mat21> <2 Prunners mikro-snip
    • Moisture gauge (opsional)

    Parentah

    Léngkah-léngkah Pikeun Rooting Tutuwuhan Lancah Dina Taneuh

    1. Siapkeun wadahna - Eusian pot anjeun ku medium rooting rada beueus. Atawa nyieun sorangan ku cara nyampur taneuh pot kalayan bagian sarua perlit jeung vermiculite.
    2. Celupkeun dina rooting hormon - Celupkeun tungtung handap unggal orok kana rooting hormon. Ieu bakal ngadorong ngamimitian anu langkung kuat sareng hasil anu langkung gancang.
    3. Jieun liang - Gunakeun ramo anjeun atanapi pensil pikeun ngadamel liang dina medium rooting anu cukup jero pikeun nahan orok tegak.
    4. Pelak potonganna - Teundeun tungtung bubuk unggal unggal titik lancah ka jero taneuh><4 katutupan ku akar sareng bintik lancah ka jero taneuh><4 supados akarna ditutupan ku taneuh><4 dugi ka ditutupan ku akar. 2>
    5. Tempatkeun di tempat anu haneut sareng caang - Pasang di tempat anu terang dimana aranjeunna bakal kéngingkeun kahaneutan, atanapi tempat.

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.