Panyebaran succulents tina batang atanapi daun

 Panyebaran succulents tina batang atanapi daun

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Nyebarkeun succulents mangrupikeun cara anu saé pikeun ngabagi karesep anjeun ka réréncangan, atanapi ngagedekeun koleksi anjeun nyalira. Dina postingan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha cara ngalikeun succulents tina daun atanapi batang cuttings, step by step.

Saderhana pikeun ngalegaan koleksi succulent anjeun gancang-gancang saatos anjeun diajar kumaha suksés nyebarkeunana.

Saleresna, upami anjeun henteu kantos nyobian nyebarkeun pepelakan sateuacana, maka ieu cara anu cocog pikeun anjeun pamula, tapi sababaraha cara pikeun ngamimitian. Daunna mangrupikeun cara anu paling populér sareng pikaresepeun pikeun ngalakukeunana.

Di handap ieu kuring bakal nyaritakeun ngeunaan cara anu béda anu anjeun tiasa dianggo pikeun nyebarkeun succulents, sareng waktos anu pangsaéna pikeun ngalakukeunana.

Salajengna, kuring bakal nunjukkeun anjeun léngkah-léngkah kumaha cara nyandak akar sareng keratan daun, sareng suksés ngaakar aranjeunna.

Succulent Succulent nyaéta tilu cara dasar: Succulent: Succulent Succulents: Succulent Succulents. motong daun atanapi batang, ku ngabagi, atanapi tina siki. Métode pasti anu anjeun anggo gumantung kana jinis pepelakan anu anjeun gaduh.

Anjeun tiasa sacara gampil akar keratan atanapi daun pepelakan jade atanapi kaktus Natal, contona. Tapi pikeun sabagian, sapertos lidah buaya, ngabagi aranjeunna langkung gampang.

Tapi kuring henteu bakal nutupan unggal metode ieu dina tulisan ieu. Di handap ieu kuring bakal masihan anjeun detil ngeunaan cara nyebarkeun succulents tina batang atanapi daun,Kusabab éta téknik anu paling populér.

Iraha Pikeun nyebarkeun Succulents

Waktu anu pangsaéna pikeun nyebarkeun succulents nyaéta dina usum semi sareng usum panas. Éta sabab ieu mangrupikeun periode ngembang anu paling aktip, janten aranjeunna bakal akar langkung gancang.

Tambihkeun sadaya panas sareng kalembaban nyiptakeun kaayaan anu sampurna pikeun formasi akar. Tapi, upami anjeun nyayogikeun lingkungan anu pas pikeun aranjeunna, anjeun ogé tiasa ngalakukeun éta dina usum tiis.

Perlengkapan Pikeun Nyebarkeun Succulents

Saméméh urang ngaléngkah kana léngkah-léngkah anu lengkep pikeun cara nyebarkeun succulents, anjeun kedah siap-siap ku ngumpulkeun sababaraha barang heula.

Tong hariwang, anjeun henteu peryogi alat-alat anu mahal, tapi anjeun kedah hariwang

Tempo_ogé: Kumaha Ngawangun Rumah Tangga DIY <7. eded:
  • Stek batang atawa daun
  • Panci anyar
  • Pruners precision seukeut bersih atawa gunting bonsai

Tingali daptar detil kuring ngeunaan suplai rambatan tutuwuhan pangalusna di dieu.

Kumaha Cara Nyebarkeun Stem Stucculents a Ukuran anu panggancangna pikeun Melak Tutuwuhan <2. pikeun nyebarkeun succulents tina keratan batang. Anjeun tiasa make sagala ukuran dahan atawa gagang, sanajan nu badag.

Jadi pastikeun tetep kliping anjeun nalika anjeun pruning aranjeunna, atawa lamun aya dahan putus. Upami teu kitu, di handap ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha nyandak potongan batang anyar sareng nyiapkeun aranjeunna pikeun rooting.

Kumaha Nyokot Keratan Batang Tina Succulents

Anjeun tiasa nyandak succulent.cuttings ti mana waé sapanjang batang pikeun rambatan. Tapi bakal panggampangna lamun panjangna sahenteuna 2-3 inci.

Sababaraha kali anjeun ngan saukur tiasa megatkeun hiji bagian, sarta eta bakal rooted alus. Tapi ngagunakeun sapasang gunting presisi atawa gunting bonsai anu seukeut tur steril bakal ngajamin mimiti séhat.

Nyokot keratan bobot succulent pikeun nyebarkeun

Nyiapkeun Keratan Batang Succulent Pikeun rambatan

Saatos nyandak keratan batang tina succulents anjeun, ngantepkeun aranjeunna nyageurkeun (sababaraha dinten sateuacan ngarambat><8 ngabantosan anjeun ngagaringkeun sareng kalus sateuacanna) kasempetan hadé sukses. Nu kandel gagangna, beuki lila kudu diubaran samemeh dicobian akarna.

Rupa-rupa daun succulent jeung potongan batang

Cara rambatkeun succulents tina daun

Gampang pisan nyebarkeun succulents tina daun. Tapi émut yén éta bakal peryogi langkung lami pikeun nyandak pepelakan anu dewasa nalika ngamimitian tina daun tibatan tina batang.

Metoda ieu pikaresepeun pikeun ékspérimén, janten kuring nyarankeun anjeun nyobian! Kieu kumaha carana nyabut daun anu leres, sareng nyiapkeun aranjeunna pikeun rooting.

Cara Nyabut Daun Succulent anu Leres

Supaya suksés nyebarkeun succulents tina daun, penting pisan pikeun ngahapus masing-masing kalayan leres.

Sakabéh daunna kedah dipotong bersih tina pepelakan, atanapi henteu akar. Kamastikeun putus bersih, tahan kana ujung daun, sarta gently goyangkeun atawa pulas eta nepi ka kaluar.

Lamun patah satengah dina prosés, atawa bagian tina daun ditinggalkeun dina batang, éta moal akar. Piceun nu hiji terus cobian deui.

Nyoplokkeun hiji daun tutuwuhan succulent individual

Nyiapkeun Daun Succulent Pikeun rambatan

Anjeun teu kudu salempang ngeunaan curing cuttings daun succulent Anjeun, Anjeun bisa propagate eta langsung. Moal salah mun ngidinan cageur salila hiji atawa dua poé.

Tapi maranéhna bakal mimiti shrivel cukup gancang sanggeus anjeun nyabut eta, utamana lamun aranjeunna leutik. Ku sabab kuring ngantosan panjang teuing, atanapi aranjeunna henteu acan akar.

Anu Henteu Diatur (Luhur 2. 8> Anu Henteu Diuritor (Luhureun 2) Anjeun tangtu bisa nyoba rooting batang dina cai gantina.

Tapi ieu bisa picilakaeun, sabab bisa gancang rot dina cai. Ngagunakeun medium taneuh bakal masihan anjeun kasuksésan pangalusna, sarta ngahasilkeun kuat, akar healthier. Turutan pitunjuk léngkah-léngkah ieu.

Lengkah 1: Larapkeun hormon rooting - Lebu tungtung batang atanapi daun anu dipotong ku hormon rooting. Ieu bakal ngabantosan aranjeunna ngaakar langkung gancang, tapi anjeun henteu kedah nganggo upami anjeun henteu hoyong.

Kuring mendakan étaHormon rooting henteu ngan ukur ngabantosan ngagancangkeun, sareng kuring ogé langkung suksés kalayan nyebarkeun succulents nalika kuring ngagunakeunana.

Ngumbah kliping succulent kalayan hormon rooting

Lengkah 2: Eusian wadah kalayan sedeng - Eusian pot leutik sareng campuran rooting. Pikeun hasil nu pangsaena, kuring nyarankeun ngagunakeun medium draining gancang pisan.

Atawa anjeun bisa nyieun sorangan ku amending campuran pot biasa kalawan keusik kasar tambahan sarta perlit. Taneuh pot umum waé beurat teuing pikeun nyebarkeun succulents, sareng tiasa nyababkeun keratan jadi ruksak.

Tempo_ogé: Kumaha Ngabuahan Jamu Di Kebon Organik

Lengkah 3: Melak keratan - Pikeun motong batang anu langkung panjang, jieun liang dina campuran rooting nganggo pensil atanapi ramo, teras lebetkeun sakedik kana liang supados hormon rooting henteu ngagesek> tempatna di sabudeureun éta, sareng dasarna caket kana handapeun <87. kontakna alus jeung sirungna.

Pikeun daun anu hiji-hiji, anjeun ngan saukur bisa nempatkeunana dina luhureun taneuh, atawa nempelkeun kana lapisan anu paling luhur. Entong dikubur jero pisan, ngan ukur 1/4 bagian handap tungtung, atanapi langkung.

Rooting daun succulent sareng batang dina pot

Lengkah 4: Teundeun dina tempat anu ditangtayungan - Pasang pot dina tempat anu haneut dimana aranjeunna nampi cahaya anu teu langsung. Di luar, pastikeun aranjeunna ditangtayungan tina panonpoe pinuh jeung hujan badag.

Konci pikeun suksés propagating succulents tina cuttings nyaéta ngajaga taneuh garing,tapi hawa di sabudeureun éta beueus. Pikeun daun, jaga sedeng rada beueus, atanapi halimun unggal dinten nganggo sprayer pepelakan.

Upami mediana baseuh teuing, potonganna bakal rot. Ku kituna ulah disiram nepi ka boga akar, atawa daun anyar mimiti ngabentuk di luhur.

Pos Terkait: Kumaha Nyiraman Tutuwuhan Succulent

Sabaraha lila waktu nu diperlukeun pikeun rambatan succulents?

Ngan ukur butuh sababaraha minggu pikeun nyebarkeun succulents, tapi waktos pastina gumantung kana lingkungan. Éta bakal akar langkung gancang upami hawa beueus tibatan dina kaayaan anu garing pisan.

Sawaktos Anjeun mimiti ningali daun anyar ngabentuk dina luhureun batang, éta tanda yén éta parantos suksés rooted.

Upami anjeun nempatkeun daun individu dina luhureun medium, anjeun bakal tiasa ningali nalika aranjeunna bertunas tina tungtung potongan. Tutuwuhan orok anyar bakal mimiti ngabentuk dina dasar daun teu lami saatosna.

Sanggeus akar panjangna kira-kira 1/2″, anjeun tiasa ngubur aranjeunna kalayan lapisan taneuh anu ipis upami anjeun hoyong, tapi henteu nutupan daun anyar anu alit.

Antukna daun anu rambat bakal ngariut sareng maot nalika orok énggal janten succulent. Janten entong hariwang nalika éta kajantenan, éta normal pisan.

Pos Terkait: Kumaha Ngadamel Kebon Succulent Indoor

Akar succulent anyar saatos sababaraha minggu pondok

Sékrési Succulent Henteu Akar

Upami potongan succulent anjeun henteu succulent.propagating, lajeng aya sababaraha hal pikeun pariksa. Éta moal akar upami taneuhna baseuh teuing, hawana garing pisan sareng panas, atanapi tiis teuing.

Pikeun kasempetan anu suksés, tempatkeunana di tempat anu terang, haneut, sareng rada beueus anu jauh tina sinar panonpoé langsung, sareng jaga sedeng dina sisi garing.

Daun individu moal akar upami anjeun pegat tina jalan anu salah. Sakabeh daun kudu gembleng supaya bisa jalan.

Penanaman Keratan Sukulen anu disebarkeun

Saparantos akar anu kandel sareng sehat, anjeun tiasa nga-repot potongan succulent anu nembe disebarkeun kana wadah anu langkung ageung upami anjeun hoyong.

Akarna deet, sareng tiasa hirup lami dina pot leutik. Janten anjeun leres-leres henteu kedah ngalakukeun ieu dugi aranjeunna parantos ageung wadahna ngamimitian.

Nalika waktosna, pilih pot énggal anu ukuranana ngan ukur hiji atanapi dua ukuran langkung ageung, sareng pastikeun aya liang drainase di handapeunna.

Eusian ku campuran cai anu gancang, atanapi anu dianggo, teras kubur akar supados aranjeunna leres-leres katutupan 19>>>>> Diajar ngeunaan miara pepelakan anu anyar.

<7 pituduh. Tutuwuhan succulent orok anyar disebarkeun

FAQ

Dina bagian ieu, kuring bakal ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan nyebarkeun succulents. Upami anjeun teu tiasa mendakan milik anjeun di dieu, teras tanyakeun dina bagian koméntar di handap.

Naon anu pangsaénaKumaha cara nyebarkeun succulents?

Cara anu pangsaéna pikeun nyebarkeun succulents nyaéta ku cara ngakarkeun potongan batang. Anjeun oge bisa make daun individual, tapi bakal butuh leuwih lila pikeun meunangkeun tutuwuhan ukuran santun.

Dupi anjeun propagate succulents dina cai?

Leres, anjeun tiasa nyebarkeun succulents dina cai, sareng seueur jalma anu suksés kalayan metode ieu. Upami anjeun hoyong nyobian, pastikeun pikeun ngagantungkeun pamotongan di luhur garis cai tibatan dicelupkeun, upami henteu tiasa rot.

Naha langkung saé nyebarkeun succulents dina cai atanapi taneuh?

Leuwih alus ngarambat succulents dina taneuh tibatan dina cai. Bari rooting aranjeunna dina cai bisa jalan, éta bit picilakaeun pikeun newbies, sakumaha batang bisa mungkas nepi rotting gantina. Ditambah akarna tiasa langkung ipis, sareng janten langkung hese janten dina taneuh engké.

Kumaha cara panggancangna pikeun akar succulents?

Cara panggancangna pikeun akar succulents nyaéta nempatkeun keratan di tempat anu haneut sareng rada beueus, sareng ngajaga taneuh dina sisi garing. Anjeun tiasa halimun pikeun ningkatkeun kalembaban upami hawana garing pisan, teras nempatkeun kana mat panas upami tiis teuing.

Iraha taun langkung saé pikeun nyebarkeun succulents?

Waktu anu pangsaéna pikeun nyebarkeun succulents nyaéta nalika di luar haneut. Janten, laksanakeun dina ahir musim semi, atanapi iraha waé salami sasih usum panas pikeun kasempetan anu suksés.

Naha anjeun tiasa nganggo rootinghormon dina succulents?

Leres, anjeun tiasa nganggo hormon rooting dina succulents. Nyatana, kuring nyarankeun éta, sabab ngabantosan aranjeunna akar langkung gancang, sareng ogé nyiptakeun pepelakan anu langkung kuat sareng langkung séhat.

Menyiramkeun succulents gampang, sareng éta cara anu saé pikeun ngalikeun koleksi anjeun sacara gratis, atanapi bagikeun ka réréncangan. Sakali anjeun meunang nongkrong rooting cuttings batang jeung daun, anjeun bakal boga loba orok anyar pikeun indit sabudeureun.

Lamun hayang diajar kumaha ngalikeun komo leuwih tutuwuhan paporit Anjeun, mangka eBook Propagasi Tutuwuhan mah keur anjeun! Éta bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngagunakeun téknik saderhana pikeun nyebarkeun naon waé jinis pepelakan anu anjeun pikahoyong! Unduh salinan anjeun ayeuna.

Langkung lengkep ihwal Rambatan Tutuwuhan

Bagikeun tip anjeun pikeun nyebarkeun succulents dina bagian koméntar di handap!

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.