Ngamimitian Siki Di Dalam Ruangan - Pituduh Pemula

 Ngamimitian Siki Di Dalam Ruangan - Pituduh Pemula

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Menanam siki di jero rohangan téh senang, tapi bisa jadi hésé jeung frustasi pikeun pemula. Abdi hoyong ngagampangkeun sadayana. Janten, dina tulisan ieu kuring bakal masihan anjeun seueur tip ti iraha ngamimitian, dugi ka pengecambahan, kalebet cara ngamimitian siki di jero ruangan, léngkah-léngkah.

Teu aya ragu yén ngamimitian siki di jero ruangan mangrupikeun cara anu saé pikeun luncat dina usum berkebun. Tambih Deui, éta cara anu saé pikeun ngahémat artos anjeun.

Tapi henteu salawasna gampang pikeun melak siki sorangan, khususna di jero bumi anu kaayaanana henteu cocog pikeun aranjeunna.

Percanten ka kuring, kuring terang. Kuring bajoang mangtaun-taun pikeun leres, sareng nyampurnakeun seni ngamimitian siki di jero ruangan. Warta anu hadé nyaéta yén pituduh ieu bakal ngagampangkeun anjeun!

Di handap ieu anjeun bakal diajar kumaha ngamimitian siki di jero ruangan anu leres, supados anjeun tiasa suksés panggancangna sareng pangsaéna.

Naha Mimitian Siki Di Dalam Ruangan?

Alesan utama jalma ngamimitian siki di jero rohangan nyaéta pikeun luncat dina usum ngebon. Ieu hususna leres pikeun urang anu cicing dina iklim tiis sareng usum panas pondok sapertos kuring di dieu di Bungbulang.

Tapi aya seueur mangpaat pikeun melak éta di jero rohangan vs nganggo metodeu sanés pikeun melak siki. Ieu daptar sababaraha alesan anu paling penting.

  • Sayuran sareng kembang usum panjang gaduh seueur waktos pikeun dewasa sateuacan ibun
  • Anjeun bakal nampi anu langkung awal sareng langkung saé.dimimitian dinten ieu

    Lamun kitu, lamun anjeun ngan butuh sababaraha hidayah ka hareup, mangka eBook Starting Bibit Indoors abdi bakal sampurna pikeun anjeun! Ieu mangrupikeun pituduh anu gancang-gancang, sareng éta bakal ngajantenkeun anjeun gancang-gancang!

    Lengkep Tulisan Ngeunaan Ngembangkeun Siki

    Bagikeun tip anjeun pikeun ngamimitian siki di jero ruangan dina bagian koméntar di handap.

    Panén tina pepelakan anjeun
  • Laju pengecambahan langkung konsisten dina lingkungan jero ruangan anu dikendali
  • Kusabab siki ditangtayungan, aya résiko anu langkung handap pikeun kaleungitan hama atanapi kaayaan cuaca anu parah

Siki Naon anu Bisa Dituwuh di jero rohangan?

Warta anu saé nyaéta anjeun gaduh seueur pilihan pikeun jinis siki anu anjeun tiasa tumbuh di jero ruangan. Tapi ulah digolongkeun kana bubu mikir yén anjeun kudu ngamimitian unggal jenis jero.

Pikeun manggihan nu mana nu bakal dianggo pangalusna, sok baca pakét munggaran. Éta bakal nyarioskeun ka anjeun metode anu disarankeun pikeun dianggo.

Sacara umum, anu kedah dimimitian di jero ruangan nyaéta siki anu peryogi taneuh anu haneut pikeun berkecambah, anu lambat bertunas, atanapi anu peryogi usum panas anu langkung lami supados kembangan atanapi ngahasilkeun buah.

Tingali daptar sababaraha jinis anu panggampangna pikeun ngamimitian di jero ruangan

pikeun kéngingkeun langkung seueur jinis ideu di jero ruangan. Iraha Ngamimitian Siki di jero rohangan

Pikeun terang iraha ngamimitian siki di jero rohangan, sok baca pakét. Ieu kedah nyarioskeun tanggal anu disarankeun pikeun unggal jinis.

Sacara umum, anjeun kedah ngamimitian melak di jero rohangan genep dugi ka dalapan minggu sateuacan rata-rata tanggal ibun terakhir anjeun.

Ti dinya, anjeun tiasa ngadamel daptar sadaya anu kedah dimimitian dina waktos anu sami, sareng mimitian ku melak anu pangpanjangna heula.

Kéngingkeuntiming katuhu mangrupa salah sahiji struggles pangbadagna pikeun pekebun anyar. Butuh sakedik trial and error dina awalna, tapi tong hariwang, anjeun bakal ngahambat. Diajar kumaha carana terang persis iraha ngamimitian di dieu.

Sabaraha Lama Pikeun Melak Siki Di jero rohangan?

Jumlah waktu nu diperlukeun pikeun tumuwuh siki di jero rohangan sagemblengna gumantung kana naon nu Anjeun gaduh. Sababaraha langkung laun tibatan anu sanés.

Sakali deui, maca pakét bakal masihan anjeun detil. Anjeun kedah tiasa mendakan waktos anu dipiharep pikeun pengecambahan, sareng ogé tanggal kematangan.

Maké pelét gambut pikeun melak siki di jero ruangan

Naon anu anjeun peryogikeun pikeun ngamimitian bibit dina jero ruangan

Anjeun henteu kedah mésér ton alat anu mahal pikeun ngamimitian bibit di jero ruangan, tapi anjeun peryogi sababaraha hal. Dina bagian ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan naon anu diperyogikeun, ogé barang-barang pilihan anu saé. Tingali daptar lengkep kuring ngeunaan suplai awal siki anu pangsaéna di dieu.

Pilih Wadah Anu Katuhu

Nganggo wadah anu dirarancang khusus pikeun ngembang bibit di jero ruangan bakal ngagampangkeun anjeun. Janten, upami anjeun pemula, kuring nyarankeun ngagunakeun baki plastik, atanapi ngagaleuh sababaraha jinis kit starter.

Tempo_ogé: Gancang & amp; Gampang Manisan Walnuts Resep

Tulang sareng sél ukuranana sampurna, sareng tutup anu jelas ngamungkinkeun cahaya sareng Uap asup, nyegah taneuh gancang garing, sareng ngabantosan nahan panas.

Baki anu dieusi taneuh anu siap pikeun ngamimitian bibit>

jero rohangan.Anggo Taneuh Anu Pangsaéna Pikeun Siki

Jenis médium anu pangsaéna pikeun ngamimitian bibit di jero ruangan nyaéta campuran anu steril, hampang, henteu taneuh anu gancang nyerep sareng ogé tahan beueus.

Naon waé anu anjeun laksanakeun, ulah ngirangan biaya ngeunaan jinis taneuh anu anjeun mésér. Kualitas penting pisan di dieu.

Nganggo jinis anu salah tiasa nyegah pengecambahan, atanapi nyababkeun masalah anu sanés. Médium anu pangsaéna nyaéta campuran komersil, atanapi anjeun tiasa nganggo pelet gambut, upami anjeun resep.

Anjeun ogé tiasa ngadamel nyalira nganggo campuran sabut kalapa atanapi lumut gambut, perlit sareng vermiculite. Diajar kumaha nyieun campuran sorangan di dieu.

Tulisan Patali: Pelet Gambut Vs. Taneuh: Nu Kudu Anjeun Anggo Jeung Kunaon?

Kantong siki komersil ngamimitian medium

Nyadiakeun Cahaya Nyukupan

Sedengkeun jandela nyanghareup kidul mangrupakeun lokasi idéal pikeun bibit indoor dimimitian, éta moal nyadiakeun cukup kuat atawa lampu konsisten.

Henteu nyadiakeun cahaya nyukupan anu ngabalukarkeun utama gagalna, sarta salah sahiji newbies. Hésé tumuwuh bibit anu kuat, séhat di jero rohangan tanpa nganggo lampu jieunan.

Anjeun tiasa ngagaleuh sistem lampu, atanapi kéngingkeun alat anu nganggo bohlam teras ngagantung tina rak. Opsional, anjeun tiasa ngadamel lampu DIY anjeun nyalira pikeun bibit.

Kuring ogé nyarankeun nyandak timer stopkontak anu murah pikeun ngajantenkeun cahaya anu pas pikeun nyayogikeun jumlah cahaya anu sampurna pikeunaranjeunna.

Sikina jero rohangan ngahontal cahaya

Pertimbangkeun Tikar Panas

Sanaos henteu diperyogikeun, tikar panas mangrupikeun hal anu saé pikeun melak siki di jero ruangan. Nambahkeun panas handap handapeun baki Anjeun mantuan nyepetkeun pengecambahan, nu hartina maranéhna bakal bertunas leuwih gancang.

Tong hariwang, anjeun teu kudu meuli hiji keur unggal baki tunggal, Anjeun bisa muterkeunana. Saparantos seueurna tos berkecambah dina hiji baki, pindahkeun panyumputan dina tempat anu sanés.

Perencanaan Pikeun Bibit Dalam Ruangan Dimimitian

Saméméh anjeun ngamimitian melak siki di jero rohangan, anjeun kedah nyandak sababaraha waktos kanggo nyiapkeun. Di handap ieu aya sababaraha hal anu paling penting anu kudu dilakukeun pikeun nyetél diri anjeun pikeun suksés anu pangsaéna.

Jieun Daptar Naon Anu Anjeun Hayang Sow

Nyieun daptar siki anu anjeun hoyong tumuwuh di jero ruangan mangrupikeun bagian anu pikaresepeun. Saran pangbadagna abdi di dieu nyaeta ulah jadi gélo teuing, utamana lamun anjeun pemula.

Kuring nyarankeun ngan milih sababaraha paporit Anjeun, tinimbang nyoba ngalakukeun kebat di antarana pertama kali. Upami teu kitu, éta gampang jadi overwhelmed.

> 6> Nyiapkeun pikeun melak sababaraha siki di jero rohangan

Maca Paket Siki

Sakali anjeun milih siki anu anjeun hoyong ngamimitian di jero ruangan, lengkah satuluyna nyaéta maca sadaya detil dina unggal pakét. Sababaraha bakal merlukeun léngkah tambahan pikeun berkecambah andal.

Kanggo sabagéan ageung jenis, anjeun teu kudu ngalakukeun nanaon husus. Tapi sababaraha bakalkudu nicked, chilled, atawa soaked saméméh maranéhanana dipelak. Lamun salah sahiji léngkah ieu diperlukeun, teras turutan parentah nu aya dina pakét.

Soaking sababaraha siki pikeun sowing eta di jero rohangan

Teangan The Best Lokasi Indoor

Lokasi idéal pikeun tumuwuh siki jero rohangan nyaeta tempat nu teu meunang loba lalulintas, nyaeta antara 60-75F, boga hawa alus teuing pikeun ngalirkeun data (<7, kaasup nu loba pisan pikeun sakabéh rohangan). Anjeun gaduh parabot ditangtoskeun, Anjeun tiasa make sagala kamar imah. Malah dina basement tiis atawa lomari poék.

Nyiapkeun Parabot Anjeun

Nyiapkeun sakabeh parabot Anjeun sateuacanna bener mantuan nyepetkeun sagalana. Ku kituna, cabut sagalana kaluar tina gudang, teras lebu eta.

Siapkeun rak anjeun, sarta gantung lampu. Upami anjeun gaduh baki anu badé dianggo deui, penting pisan pikeun ngabersihan sareng disinféktan heula pikeun nyegah panyawat panyakit sareng jamur.

Ayeuna ogé waktos anu saé pikeun inventarisasi pasokan anjeun, sareng mésér naon waé anu anjeun peryogikeun nalika waktos penanaman parantos sumping.

Kumaha Ngamimitian Siki Di Dalam Ruangan Lengkah Demi Léngkah. Ieu léngkah-léngkahna.

Lengkah 1: Nyiapkeun taneuh – Eusian sél-sélna ku taneuh, atawa soak pélét sangkan siap. Lembut cai tehtaneuh pikeun ngalembabkeunana. Lamun geus netep, tambahkeun deui sedeng, jeung cai deui.

Lengkah 2: Melak siki - Anjeun bisa nyieun liang heula pikeun neundeun siki kana. Atanapi gently pencét kana taneuh nepi ka jero penanaman bener.

Aturan umum nyaéta melak siki dua kali leuwih jero ti lebar. Tutuwuhan leutik-leutik ngan ukur tiasa ditaburkeun di luhur.

Lengkah 3: Panutup ku taneuh - Panutup masing-masing, teras bungkus sacara lembut pikeun mastikeun yén taneuh caket sareng siki. Tuang cai di luhur bisa mindahkeun sikina.

Lengkah 5: Teundeun di lokasi haneut – Pasang baki anjeun dina rohangan antara 65-75F, atawa nempatkeun eta dina luhureun heat mat.

Penanaman siki dina baki jero rohangan

Saeutik Tips Pikeun Ngembangkeun di jero rohangan <110> Tips Pikeun Ngembangkeun Saeutik Kaleng

Saeutik Pikeun Tumuwuh Di jero rohangan. licik. Tapi ieu oge bagian pangalusna! Ieu sababaraha tip pikeun ngabantosan anjeun diajar langkung seueur ngeunaan cara melak siki di jero ruangan.

Cahaya

Sabagéan ageung, anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan hurung lampu tumbuh dugi ka anjeun mimiti ningali héjo dina baki anjeun. Tapi, sababaraha saleresna peryogi cahaya supados berkecambah.

Dina kasus naon waé, pastikeun anjeun ngagantungkeun lampu ukur sababaraha sénti luhureun baki sepanjang waktos. Abdi nyarankeun ngagunakeungantungan adjustable pikeun ngagampangkeun pikeun mindahkeun éta ka luhur salaku bibit beuki jangkung.

Ti mimiti siki mimiti berkecambah, sarta salami aya di jero rohangan, Anjeun kudu ngajalankeun lampu pikeun 12-16 jam unggal poé. Diajar persis kumaha ngagunakeun lampu tumuwuh pikeun bibit di dieu.

Lampu ngagantung katuhu luhureun baki siki

Panas Handap

Kaseueuran siki berkecambah panggancangna nalika taneuh konsisten antara 65 nepi ka 75F derajat. Ieu tempat panas Anjeun bakal bener-bener mangpaat.

Anjeun oge bisa nyobaan nempatkeun eta dina luhureun radiator atawa liang hawa (salami teu panas teuing). Ngan émut yén sumber panas sapertos kieu tiasa ngagaringkeun taneuh langkung gancang, janten awas pisan.

Cara panggampangna pikeun mastikeun suhu tetep konsisten nyaéta ngagunakeun térmométer taneuh. Oh, sareng ulah nyolokkeun tikar panas anjeun kana timer lampu anjeun, tinggalkeun terus-terusan.

Nyiram

Jaga taneuh beueus merata nalika pengecambahan. Ieu bisa jadi kasaimbangan hipu, tapi dasarna teu kudu garing sagemblengna atawa jadi beueus.

Lamun perlu nambahkeun leuwih, tuang cai kana baki siki tinimbang leuwih luhur. Botol semprot atanapi mister ogé tiasa dianggo.

Upami anjeun berjuang pikeun leres, kuring nyarankeun mésér alat ukur kelembaban taneuh. Alat anu praktis ieu ngagampangkeun pikeun ngawartosan kumaha baseuh mediumna.

Nyiramkeun siki abdi tina taneuh.handap

Ngabuahan

Anjeun henteu kedah nganggo pupuk dugi saatos bibit anjeun ngagaduhan daun leres anu munggaran. Sakali éta kajadian, teras tuang aranjeunna kalayan dosis lemah dahareun tutuwuhan cair organik.

Kuring nyarankeun nerapkeun pupuk alam, tinimbang hiji kimia sintétik. Henteu ngan ukur tiasa dianggo langkung saé, aya résiko anu langkung handap pikeun ngaduruk pepelakan orok anjeun anu sénsitip.

Kuring nganggo (sareng nyarankeun pisan) cairan tujuan umum, émulsi lauk atanapi tea kompos dina sadaya tambang. Aranjeunna resep!

Emulsi lauk tiasa rada bau upami dianggo di jero ruangan. Janten pastikeun éncér, atanapi antosan dugi sadayana parantos dipindahkeun ka luar sateuacan dianggo.

Ayeuna siki anjeun mimiti tumbuh di jero ruangan, diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara miara bibit.

Ngamimitian siki di jero ruangan sanés ngan ukur pikaresepeun, tapi éta mangrupikeun jalan anu saé pikeun luncat. Nalika anjeun melak siki tinimbang ngagaleuh pepelakan ti toko, éta sacara harfiah tiasa nyalametkeun anjeun ratusan dolar unggal musim semi. Tambih Deui, teu aya anu langkung nyugemakeun.

Tempo_ogé: 5 Tips Pikeun Simplify Fall Garden Cleanup

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara melak siki pikeun kebon anjeun léngkah-léngkah, teras cobian Kursus Mimitian Bibit. Éta mangrupikeun program online anu mandiri anu bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun sacara rinci. Entong runtah sataun deui berjuang pikeun diajar ku trial and error! Ngadaptar dina kursus jeung meunang

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.