Kumaha Overwinter Tutuwuhan Waru Tropis Di jero rohangan

 Kumaha Overwinter Tutuwuhan Waru Tropis Di jero rohangan

Timothy Ramirez

Ngalangkungan usum waru di jero ruangan langkung gampang tibatan anu anjeun bayangkeun. Dina pituduh ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha ngajaga waru dina usum tiis, sareng bagikeun tilu cara anu paling efektif pikeun ngalakukeunana supados anjeun tiasa ngaraosan aranjeunna sapanjang taun.

Waru tropis mangrupikeun salah sahiji pepelakan karesep kuring pikeun usum tiis di jero. Ieu bener basajan pikeun ngalakukeunana, sarta ogé patut usaha.

Ieu ogé panghemat duit badag, sabab mahal pikeun dibeuli unggal taun. Ku kituna, pikeun kuring éta no-brainer pikeun mawa aranjeunna ka imah dina usum gugur, sarta mindahkeun aranjeunna deui kaluar unggal spring.

Alesan sejen kuring mawa eta di jero rohangan sabab bakal mekar sapanjang usum panjang dina jandela cerah. Kembang-kembangna nu caang jeung hérang téh matak ngabagéakeun lamun di luar tiis tiris.

Upami anjeun gaduh waru tropis dina wadah usum panas anjeun, sareng anjeun naroskeun naon anu kudu dilakukeun dina usum tiis supados tetep hirup, maka tulisan ieu kanggo anjeun.

Naha Waru Taunan Atawa Perennial?

Sanaos dijual di puseur kebon salaku taunan, waru tropis saleresna mangrupikeun perennial anu lembut anu gampang ditiup di jero ruangan.

Kateguhan anu anjeun gaduh gumantung kana spésiés sareng iklim tempat anjeun cicing. Aya sababaraha variétas anu langkung keras anu tiasa salamet di luar dugi ka zona 4.

Tapi di daérah tropis tiasa salamet di daérah tropis. Éta ngan ukur kuat di zona 10 sareng di luhur.

Métode Ngaronjatkeun Waru

Aya tilu cara ngaréngsékeun waru. Pilih metodeu karesep anjeun atanapi anu paling cocog pikeun anjeun.

  1. Hibiscus tiasa dibawa ka jero sareng dinikmati salaku pepelakan jero ruangan
  2. Bisa diidinan dormant sareng disimpen kanggo usum tiis
  3. Sétak tiasa dirokar dina cai sareng ditanam deui dina musim semi
Nyiapkeun Hibis di jero ruangan>Tropical>Howinterw Tointer> Dina bagian ieu, kuring gé ngajelaskeun tilu métode overwintering waru dina jéntré. Upami anjeun teu acan kantos nyobian éta, kuring nyarankeun milih téknik anu sigana paling pikaresepeun pikeun anjeun, atanapi ékspérimén sareng sababaraha di antarana.

Pos Terkait: Kumaha Melak Tutuwuhan Overwinter: Pituduh Lengkep

Ngajaga Waru Salaku Tutuwuhan Rumah Tangga Ngaliwatan Usum Usum tiis

Upami anjeun tiasa ngadamel waru dina jero ruangan, éta bakal gampang pikeun ngarencanakeun dina jero ruangan. usum tiis.

Éta henteu riweuh teuing, sareng henteu ngabutuhkeun perawatan anu langkung seueur tibatan pepelakan jero ruangan anjeun anu sanés. Pastikeun pikeun mawa éta saméméh suhu turun handap 60 ° F di luar.

Gumantung kana ukuranana jeung jumlah spasi nu Anjeun gaduh, Anjeun meureun hoyong motong deui heula. Anjeun tiasa motong dahan saloba satengah tanpa ngarugikeun eta.

Sanggeus di jero, tempatkeun tempat haneut deukeut jandela cerah. Biasana pikeun aranjeunna rada kaget saatos ngalihkeunanain.

Sababaraha daun jeung kuncup kembangna bisa koneng jeung lungsur. Ieu normal, éta ngan nyaluyukeun kana parobahan dadakan di lingkungan. Bakal muncul deui dina sababaraha minggu.

Kembang waru ganda beureum dina usum tiis

Ngaronjatkeun Waru Dorman

Sababaraha jalma ngarasa leuwih gampang pikeun ngiuhan waru dormant, sabab anjeun teu kedah hariwang ngeunaan miara pepelakan hirup.

Upami anjeun hoyong nyobian ieu, anjeun tiasa ngantosan nyalira, atanapi anjeun tiasa hiber sacara alami. Suhu tiis sareng halodo mangrupikeun pemicu utama.

Pikeun maksakeun dormansi, ngirangan jumlah cai dina usum gugur, sareng tinggalkeun di luar dugi ka 50°F. Éta sigana bakal mimiti ragrag daun sareng kembang, anu leres-leres normal.

Sawaktos hawa tiis teuing, pindahkeun ka tempat anu poék di jero bumi. Ku sabab teu aktif, daun-daun sesa bakal rontok.

Simpen waru dormant anjeun dina kamar anu poék sareng tiis salami usum tiis, sareng pariksa deui sabulan sakali. Siram saeutik pisan, sarta cukupkeun pikeun ngajaga taneuh tina tulang garing.

Ngaliwatan usum tiris tangkal waru semi dormant

Usum tiis Motong di jero rohangan

Lamun anjeun teu boga rohangan pikeun nyimpen atawa nyimpen waru, anjeun tiasa nyobian overwintering sababaraha cuttings gantina.

Takes handap pikeun motong di luar.hasil pangalusna. Panjangna kedah sakitar 4" sareng kalebet sababaraha daun.

Leupaskeun daun handap sareng tempatkeun batang kana wadah cai. Kana waktosna, aranjeunna kedah ngembangkeun akar. Saparantosna, anjeun tiasa ngantunkeunana dina cai, atanapi disimpen dina taneuh anu seger.

Upami anjeun hoyong disimpen dina cai, segerkeun upami janten scummy atanapi nalika ngejat. Cai kedah salawasna aya di luhur akar supados henteu garing.

Bawa Waru Di Dalam Ruangan Kanggo Usum Usum

Cara mana waé anu anjeun pilih pikeun usum tiris usum tiris, penting pikeun dibawa ka jero ruangan dina waktos anu pas. Ieu kumaha cara ngalakukeunana supados henteu aya masalah salamet dugi ka musim semi.

Iraha Mawa Waru Ka jero

Upami anjeun badé ngajaga pepelakan atanapi potongan hirup, teras bawa ka jero sateuacan suhu turun di handap 60°F. Ieu biasana lumangsung sababaraha minggu sateuacan rata-rata tanggal ibun kahiji anjeun dina usum gugur.

Lain kitu, upami anjeun hoyong maksakeun dormansi, teras tinggalkeun di luar dugi ka 50°F. Salawasna pastikeun pikeun mawa eta saméméh ibun kahiji atawa maranéhna bisa jadi teu salamet.

Cara Mawa Waru Dina keur Usum Usum

Saméméh mawa waru hirup dina keur usum, Anjeun kudu beberesih heula pikeun ngaleungitkeun sagala bug. Turutan pitunjuk ieu pikeun nga-debug pepelakan pot.

Anjeun tiasa nganggo metode anu sami pikeun motong, atanapi ngalakukeun di jero. Kuring soak milik dina tilelep dieusian ku caijeung saeutik sabun cair hampang salila 10 menit, tuluy bilas nepi ka alus.

Saparantos rengse beberesih, pilih tempatna samemeh diasupkeun sangkan anjeun teu kudu mindahkeun deui. Mindahkeunana kaleuleuwihan tiasa nyababkeun setrés salajengna, anu hartosna daunna tiasa rontok langkung seueur.

Dua pepelakan waru di luar nalika usum panas

Tip Perawatan Waru Usum Usum

Sanaos gampang nyéépkeun waru anu hirup, aranjeunna peryogi perawatan khusus pikeun tetep mekar. Éta peryogi cahaya sareng cai anu nyukupan, sareng anjeun ogé kedah ngalakukeun sababaraha kontrol serangga.

Persyaratan Cahya

Nalika anjeun usum kembang waru di jero ruangan, pasihan cahaya panonpoe saloba anjeun tiasa, sapertos di payuneun jandela anu nyanghareup ka kidul. Ideally eta kudu narima sahenteuna 6 jam cahya panonpoé alam sapoé.

Lamun anjeun teu boga jandela cerah, mangka anjeun bisa make lampu jieunan gantina. Dina hal ieu, setel dina timer kira-kira 16 jam sapoé.

Nalika cahayana cukup, éta bakal tetep leuwih kompak, malah bisa mekar pikeun anjeun. Upami teu kitu, aranjeunna tiasa jangkung atanapi leggy.

Nyiram dina Usum Usum

Hadé pisan pikeun ngajaga taneuh beueus sacara merata salami usum tiis, sareng ulah ngantepkeun dugi ka garing. Lamun garing teuing, daunna bakal layu atawa gugur.

Ati-ati ulah kaleuleuwihi, sabab bisa ngabalukarkeun akar jadi ruksak jeung daun konéng. Lamun berjuang pikeunHadé pisan, paké alat ukur kelembaban taneuh.

Éta ogé resep kalembaban, ku kituna anjeun ogé tiasa ngebulkeun daun ku cai haneut sakali-kali, atanapi nganggo humidifier caket dieu.

Ngadalikeun Bug

Salah sahiji tantangan pangbadagna dina usum tiris waru di jero ruangan nyaéta serangga. Tambang mah rawan diserang kutu kebul, tapi hama sejenna oge bisa jadi masalah.

Ku kituna leuwih hade pikeun mariksa anjeun sacara teratur pikeun tanda-tanda hama. Upami anjeun mendakan, geura-giru ngamimitian perlakuan supados henteu nyerang pepelakan jero ruangan anjeun anu sanés.

Upami anjeun kainfeksi serangga ngalayang, gantungkeun bubu ketan konéng tina salah sahiji dahan pikeun nangkep anu dewasa.

Pikeun serangga dina daun, campur 1 séndok téh sabun cair hampang per 1 liter cai, atanapi nganggo inséktisida organik sareng sabun daun. Minyak nimba ogé pohara efektif pikeun ngadalikeun serangga.

Kéngingkeun sadaya rinci ngeunaan cara tumuwuhna dina pituduh perawatan lengkep abdi.

Waru mekar nalika usum tiris di jero ruangan

Ngaluarkeun Waru tina Dormansi

Upami anjeun milih ngantepkeun waru anjeun dormant dina usum tiis, tuturkeun tip ieu di luar ku cara maca deui sareng anjeun tiasa ngahudangkeun deui. pituduh pikeun ngaluarkeun pepelakan tina dormancy.

Iraha Ngamimitian Hudang

Anjeun tiasa ngamimitian ngahudangkeun waru dorman anjeun dina ahir usum tiis. Hadé pisan mun éta ngamimitian megatkeunhibernasi hiji atawa dua bulan saméméh tanggal ibun panungtungan anjeun.

Ku cara kitu anjeun bakal masihan cukup waktu pikeun hudang lalaunan, sarta bakal boga loba waktu pikeun nyiapkeun hirup deui di luar. Di dieu, di MN, kuring ngamimitian prosés ieu sakitar Pébruari atanapi Maret.

Upami anjeun nyobian hudang gancang teuing, anjeun tiasa ngabunuh pabrik anjeun, janten penting pikeun nyandak waktos anjeun. Émut yén éta tiasa nyandak sababaraha minggu pikeun nunjukkeun tanda-tanda kahirupan.

Cara Ngarecah Dorman

Mimitian ku mindahkeun waru saré anjeun kaluar tina poék sareng nempatkeun di kamar anu caang. Tapi ulah ditempatkeun dina sinar panonpoé langsung, lampu disaring téh idéal.

Pasihan cai anu cukup pikeun ngalembabkeun taneuh, tapi ulah kaleuleuwihi. Dina sababaraha minggu ka hareup, jaga taneuh beueus rata sareng tinggalkeun di tempatna dugi ka ningali kuncup daun énggal anu munggaran.

Sawaktos éta kajadian, pasihan dosis anu hampang (1/4 kakuatan) pupuk cair atanapi kompos tea. Nambahkeun granules slow-release ogé bakal mantuan ajak tumuwuh anyar cageur.

Mindahkeun Waru Balik Ka Luar Sanggeus Usum tiis

Mindahkeun waru kaluar sanggeus overwintering eta di jero rohangan bisa jadi rada tricky. Anjeun teu tiasa ngan nempatkeun deui dina tempat anu sami, éta kedah biasa di luar deui. Tuturkeun tips ieu pikeun kasuksésan pangalusna.

Iraha Nempatkeun Waru Deui di Luar

Aman pikeun nyimpen waru anjeun deui di luar di cinyusu lamun hawa sapeuting tetep luhur 60°F. abdiDisarankeun antosan dugi ka tanggal ibun terakhir anjeun aman.

Upami ibun telat aya dina ramalan, teras pastikeun pikeun mindahkeun deui ka jero bumi, atanapi nempatkeun kana garasi pikeun ngajagaanana.

Kumaha Mindahkeunana ka Luar

Ati-ati nalika anjeun mawa waru anjeun ka luar. Éta kudu lalaunan dibiasakeun pikeun hirup deui di luar deui.

Tempatkeun heula di tempat anu rindang, upami henteu sinar panonpoé langsung tiasa ngaduruk daun usum tiris anu lembut. Pindahkeun aranjeunna ngadeukeutan ka tempat anu cerah unggal dinten salami 10 dinten.

Upami anjeun ningali daun coklat atanapi tanda-tanda kaduruk ku panon poe, pindahkeun deui ka tempat teduh. Sanggeus kira-kira dua minggu maranéhna kudu siap diuk di tempat ahirna jeung loba sinar panonpoé langsung.

Kembang waru jeruk di jero jandela cerah

FAQs Waru Overwintering

Di dieu aya sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ku jalma ngeunaan usum tiris. Upami anjeun henteu ningali jawaban anjeun di dieu, punten taroskeun kana koméntar di handap ieu.

Dupi abdi tiasa nyéépkeun waru di garasi?

Anjeun tiasa ngaleueut waru di garasi salami suhuna henteu handap 50°F. Lamun teu dormant, pastikeun nempatkeun eta deukeut jandela atawa make lampu tumuwuh.

Waru leungit daun na dina usum tiis?

Leres, waru bakal leungit sababaraha daunna dina usum tiis. Upami teu aktif, ampir sadayana bakal leungit.

Tempo_ogé: Rooting Cuttings Lidah Buaya Léngkah-demi-Lengkah

Dupi abdi tiasa ngantepkeun pepelakan waru di luar.usum tiis?

Anjeun tiasa ngantunkeun waru anjeun di luar dina usum tiris upami tahan di iklim anjeun. Upami teu kitu, anjeun kedah bawa ka jero supados tiasa salamet.

Naha kembang waru mekar dina usum tiis?

Waru anjeun tiasa mekar dina usum tiis upami diurus leres. Masihan sahenteuna 6 jam sinar panonpoé alami, atanapi 12-16 jam cahaya jieunan unggal dinten.

Hibiscus overwintering cukup gampang pikeun pamula, sareng éta ogé pikaresepeun. Éta tiasa ngahémat waktos sareng artos anjeun dina musim semi salajengna, sareng anjeun ogé tiasa ngaraosan kembangan anu pikaresepeun salami usum tiis.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Houseplant Care. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Langkung seueur Ngeunaan Tutuwuhan Overwintering

    Naha anjeun kantos nyobian waru usum overwintering? Bagikeun tip anjeun dina bagian koméntar di handap.

    Tempo_ogé: Kumaha Freeze Waluh Sakumpulan Atawa Puree

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.