Kumaha Nyiapkeun Ranjang Taman Pikeun Melak Sayuran

 Kumaha Nyiapkeun Ranjang Taman Pikeun Melak Sayuran

Timothy Ramirez

Naha anjeun terang yén persiapan taneuh kebon sayur mangrupikeun léngkah munggaran anu penting pikeun suksés melak pepelakan sorangan? Di handap ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara nyiapkeun ranjang kebon pikeun penanaman sayuran, kalebet rinci ngeunaan ngawangun taneuh anu pangsaéna pikeun ranjang kebon, sareng tip pikeun nambihan amandemen taneuh organik pikeun sayuran.

Pamaca nembe naros:

Kumaha carana nyiapkeun taneuh pikeun kebon sayur? Naon anu anjeun lebetkeun kana taneuh pikeun ngabeungharanana?

Patarosan anu saé. Nyiapkeun taneuh pikeun ngembang sayuran penting pisan. Kebon sayur anu séhat sareng produktif dimimitian ku taneuh.

Dina tulisan ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha nyiapkeun kebon taun ka tukang pikeun taun ieu. Janten, upami anjeun gaduh kebon kebon anu tos aya anu henteu ditumbuh ku jukut atanapi jukut, maka ieu postingan kanggo anjeun.

Sabalikna, upami anjeun milarian inpormasi ngeunaan nyiapkeun ranjang kebon anu ayeuna ditutupan ku jukut atanapi jukut, teras cobian metode henteu ngali.

Taneuh Anu Pangsaéna Pikeun Taneuh Kebon Sayuran>Sadayana pikeun nyiapkeun taneuh pikeun kebon sayur

<7 pikeun melak kebon<7 rinci. ngobrolkeun sakedap ngeunaan taneuh kebon sayur.

Patarosan anu sering ditaroskeun ku para pekebun anyar nyaéta "naha topsoil alus pikeun kebon?". Maksudna, kokotor kebon téh kokotor, kan?

Jawaban pikeun dua patarosan éta téh henteu. Anjeun peryogi taneuh kualitas luhur pikeunmelak sayuran, éta téh kacida pentingna.

Tanah taneuh mangrupa salah sahiji kokotor nu paling murah nu bisa dibeuli, sarta biasana dijieun tina kualitasna goréng pisan... nya, kokotor.

Taneuh kebon sayur kudu beunghar ku bahan organik, sarta ngandung loba gizi sangkan sayuran bisa tumuwuh. Janten, anjeun hoyong ngawangun taneuh organik anu pangsaéna pikeun kebon sayur anjeun sabisa-bisa.

Upami anjeun henteu terang kumaha saéna taneuh anjeun, atanapi anjeun henteu yakin naon anu kedah ditambihkeun pikeun nyiapkeun taneuh pikeun kebon, kuring nyarankeun anjeun nguji taneuh.

Entong hariwang, nguji taneuh kebon gampang pisan dilakukeun di bumi nganggo alat uji taneuh anu murah. Diajar langkung seueur ngeunaan cara nguji taneuh anjeun di bumi.

Cara Nyiapkeun Taneuh Pikeun Melak Sayuran

Lamun anjeun gaduh plot kebon anu tos aya, nyiapkeun kebon kebon pikeun penanaman sayuran lumayan gampang.

Salah sahiji plot kebon masarakat anu disewa taun ka tukang parantos dianggo sateuacanna, tapi éta diabaikan<8 dugi ka kami ngadopsi lapisan anu saé. s, sarta jukut ieu creeping di sabudeureun edges. Di handap ieu léngkah-léngkah pikeun nyiapkeun lahan kebon anu diabaikan ieu kanggo dipelakan.

Postingan Terkait: Cara Nyiapkeun Kebon Sayuran Pikeun Melak Beton

Tempo_ogé: Kumaha Nyiram Kebon Sayuran, Cara anu Bener!

Saméméh nyiapkeun taneuh pikeun kebon sayur

Léngkah-léngkah Nyiapkeun Kebon Sayuran Pikeun Melak 1

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>sabisa-bisa:Mimitina mah miceun jukut jeung jukut sabisa-bisa. Seuseueurna jukut di kebon ieu leutik pisan sareng gampang dicabut.

Jukut leutik bakal diurus ku léngkah-léngkah ieu ku kituna anjeun henteu kedah ngaleungitkeun unggal jukut leutik dina léngkah ieu.

Tapi coba cabut saloba jukut sareng akar jukut anu anjeun tiasa tiasa. Paké sekop pikeun motong sisi kebon jeung ngahurungkeun taneuh sangkan leuwih gampang narik jukut jeung jukut.

Postingan Related: Cara Ngabersihan Kebon Dina Spring (Kalayan Daptar pariksa beberesih)

Lengkah 2. Tambahkeun edging pikeun ngajaga jukut kaluar (opsional ieu téh pilihan, tapi creed di sabudeureun): <15. tepi kebon.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Thyme Di Imah

Kuring make edging palastik hideung, sarta éta ngalakukeun pakasaban hébat ngajaga lolobana hal tina creeping in.

Anjeun bisa méakkeun duit tambahan saeutik jeung meuli edging fancier, kawas bata atawa edgers bullet beton. Ngan beuleum kana taneuh sangkan mantuan ngajaga jukut jeung jukut teu tumuwuh di handapeun.

Lengkah 3. Tambihkeun amandemen taneuh pikeun sayuran: Saatos sadaya jukut dicabut, waktosna nambihan amandemen taneuh organik. Kuring kedah ngarobih taneuh liat, janten kompos mangrupikeun kabutuhan anu pasti pikeun ranjang kebon sayur ieu.

Kompos mangrupikeun pupuk anu saé pikeun ranjang anjeun sareng amandemen anu saé pikeun sagala jinis taneuh. Tambih Deui, éta geulis murah mésérdina bulk. Abdi hoyong nambihan cukup supados kompos jerona 1-2″.

Petak kebon komunitas urang 10' x 20', sareng kuring nambihan hiji yard kompos ka dinya. Anjeun tiasa nambihan deui upami anjeun damel sareng taneuh anu kualitasna goréng (contona: keusik pisan, taringgul, atanapi liat anu keras).

Ieu ogé waktos anu pas pikeun nambihan granula anu laun-laun pikeun ngawangun taneuh kebon anu pangsaéna.

Aya sababaraha pilihan organik anu saé dina pasaran ayeuna, sareng aranjeunna gampang dianggo. Abdi nganggo, sareng nyarankeun pisan pupuk organik ieu sareng pupuk alami ieu di kebon kuring.

Ieu ogé merek anu saé pikeun pelet granular serbaguna, sareng tuang cacing ogé mangrupikeun amandemen taneuh anu saé anu anjeun tiasa dianggo.

Pos Terkait: Panduan Pikeun Pupuk Pangsaéna Pikeun Kebon Sayuran

Tahan Sayuran

4> Léngkah 4. Nepikeun taneuh (opsional): Ngumbah (alias ngokolakeun taneuh) nyaéta léngkah pilihan séjén, anjeun pasti henteu kedah ngolah kebon anjeun.

Ngolah nyampurkeun amandemen taneuh kana taneuh kebon anu aya, sareng ogé ngabantosan ngarecahna, sahingga ngagampangkeun akar pepelakan pikeun nembus taneuh.

Urang ngolah kebon gancang. Tapi anjeun ngan ukur tiasa melak sayuran anjeun langsung kana lapisan luhur kompos.

Atawa balikkeun kompos sareng pupuk anjeun kana taneuh nganggo sekop atanapi pitchfork upami anjeunleuwih milih (atawa meunang sorangan cakar taman, salah sahiji parabot favorit kuring!).

Tilling nyaeta pilihan pikeun persiapan taneuh kebon sayur

Lengkah 5. Tambahkeun lapisan kandel mulch: Mulch mangrupakeun konci pikeun ngajaga weeds turun, sarta eta oge nahan Uap dina taneuh jadi Anjeun teu kudu nyiram kana taneuh jadi Anjeun teu kudu leuwih waktos, 7 pikeun ngarecahna taneuh. Pikeun ngawangun taneuh kebon anu subur tur subur.

Saméméh mulching kebon sayur anjeun, anjeun bisa neundeun lapisan kandel koran pikeun mantuan jeung kontrol jukut lamun hayang.

Mulching ranjang kebon sayur saméméh penanaman

Kuring mulch kebon sayur kuring jeung jarami sabab murah jeung gampang sadia pikeun kebon Anjeun

bisa dipaké pikeun kebon sayur di wewengkon kuring lianna.

Tah, ayeuna kebon sayur anjeun geus siap dipelakan.

Kebon sayur kuring geus siap dipelakan

Nalika nyiapkeun ranjang kebon pikeun melak sayuran, penting pisan pikeun ngawangun taneuh kebon anu pangsaéna.

Nambahan kompos sareng amandemen taneuh organik anu sanés, sadaya taneuh anu saé pikeun penanaman, nyiapkeun taneuh atanapi mulching. Sareng, upami anjeun ngabiasakeun ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu unggal taun, anjeun pasti bakal ngagaduhan taneuh anu pangsaéna pikeun melak sayuran.

Upami anjeun hoyong.Diajar sadayana ngeunaan kumaha cara melak pepelakan anjeun tibatan kaluar, teras anjeun peryogi buku Sayuran Vertikal kuring. Éta bakal nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang supados gaduh patch veggie anu saé sareng produktif pisan. Pesen salinan anjeun ayeuna!

Leres langkung seueur ngeunaan buku Sayuran Vertikal abdi di dieu.

Selengkapnya Tulisan Ngeunaan Ngembang Sayuran

    Bagikeun tip anjeun ngeunaan cara nyiapkeun taneuh pikeun penanaman sayuran dina koméntar di handap ieu.

    >

    ><7

    Timothy Ramirez

    Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.