Kumaha miara Tutuwuhan Peperomia

 Kumaha miara Tutuwuhan Peperomia

Timothy Ramirez

Peperomia nyaéta sakelompok tutuwuhan anu rupa-rupa anu katingalina rewel, tapi saleresna gampang pisan diurus. Dina postingan ieu, kuring bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang supados tiasa tumbuh peperomias anu paling séhat.

Upami anjeun badé nambihan karagaman ka bumi atanapi kebon anjeun, anjeun pasti hoyong pariksa peperomias. Éta mangrupikeun pepelakan jero ruangan anu populer sareng seueur pilihan daun anu unik.

Henteu masalah anu mana anu anjeun gaduh, diajar ngeunaan perawatan peperomia mangrupikeun léngkah munggaran pikeun ngajaga pepelakan anjeun séhat salami mangtaun-taun.

Dina pituduh lengkep ieu, kuring bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara melak peperomia. Kéngingkeun tip pangsaéna kuring ngeunaan nyiram, taneuh, sinar panonpoé, rambatan, kontrol hama, sareng seueur deui, sadayana dina hiji tempat anu praktis.

Inpormasi Ngeunaan Peperomias

Peperomia mangrupikeun spésiés pepelakan tropis evergreen anu luar biasa anu asalna ti Amérika Tengah sareng Kidul. Aranjeunna ngagaduhan nami umumna, pabrik radiator, berkat cinta umumna kana hawa haneut sareng sinar panonpoé.

Aya langkung ti 1000 jinis anu tiasa dipilih. Éta tiasa katingalina béda-béda, anjeun panginten bakal ngalaman masalah percanten yén sadayana aya hubunganana!

Warta anu saé nyaéta, sanaos rupa-rupa pilihan, kalolobaanana henteu nungtut, sareng meryogikeun perawatan anu sami pikeun mekar.

Jinis Peperomia Béda

Kalayan seueur variétas, anjeun tiasa kalayan gampang ngeusian bumi anjeun kalayan seueur warna, bentuk, sareng ukuran.némbongkeun Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan kumaha carana ngajaga unggal tutuwuhan di imah anjeun thriving. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Panungtun Perawatan Houseplant Lain

Bagikeun tip miara pepelakan peperomia anjeun sareng kami dina bagian koméntar di handap.

peperomia nyalira!

Di dieu ngan sababaraha nu pang populerna:

  • Peperomia obtusifolia "Baby Rubber Plant" - Ieu téh mangrupa variétas paling umum, sarta sarupa pisan dina penampilan jeung populér Ficus elastica. Daunna lonjong, ngagurilap, héjo caang, tumuwuh tina batang anu kandel.
  • Peperomia caperata “Rosso” Daun anu bentukna spade anu bergelombang warnana héjo di luhur sareng beureum anu ngahalangan handapeunna, sareng ngabentuk dina rosette kompak dina batang beureum. ><16omia “
  • <16” ><16omia 14>– Daunna buleud rubak siga sekop anu warnana siga kulit samangka, sarta tumuwuh tina batang beureum jero.
  • Peperomia caperata “Frost” – Daun-daun anu rungkun jero dina spésiés ieu katingalina siga anu lebu salju bodas keperakan kalayan urat-urat héjo anu langkung poék <1ferrey> <1perrey> <1perrey>> <1perrey> <1perrey>> 15>> 16> 1. Tutuwuhan Kacang Kacang” - Spésimen kompak ieu boga ipis, héjo caang, daun ngawangun buncis dina gugusan tegak.
Daun ripple wungu dina peperomia abrikot

Kembang

Sanaos aranjeunna tiasa kembangan, sababaraha langkung sering tibatan anu sanés, jarang dina pepelakan jero ruangan. Tapi pikeun pemula, paku mekar bisa jadi teu kasampak kawas kembang pisan.

Éta unscented, bisa krim atawa bodas, sarta kasampak kawas tabung panjang, ipis tinimbang blossoms tradisional. Kembang biasana muncul dina usum panas.

Penampilan anu teu biasa biasana kaduaPeperomia dedaunan anu mencolok dipelak pikeun.

Pucuk kembang panjang dina pepelakan peperomia

Kumaha Tumuwuh Peperomia

Saméméh urang teuleum ka rinci ngeunaan miara pepelakan peperomia, mimitina urang kudu ngobrol ngeunaan tempat tumuwuhna. Milih lokasi anu pas tiasa ngabantosan anjeun mekar salami sababaraha dekade.

Hardiness

Hiji hal anu aranjeunna sadayana sami nyaéta cinta kahaneutan. Éta tahan banting ngan di zona 10+, sareng henteu toléran suhu anu langkung handap 50 ° F kanggo waktos anu lami pisan.

Suhu anu tiis bakal gancang ngarusak daun. Paparan tiis anu berkepanjangan tiasa nyababkeun daun ragrag, sareng antukna bakal maéhan pepelakan.

Di seueur daérah, aranjeunna disimpen sacara éksklusif salaku pepelakan jero ruangan. Tapi, lamun geus cukup haneut, anjeun bisa mindahkeun milik anjeun ka luar sangkan bisa ngarasakeun cuaca usum panas.

Dimana Melak Peperomia

Lamun cicing di iklim haneut, Anjeun bisa tumuwuh peperomia di luar boh dina pot atawa kebon. Tempatna di tempat anu teduh tina panonpoé soré.

Salaku pepelakan jero ruangan, aranjeunna resep cahaya caang dina jandela wétan atanapi kulon, tapi tiasa kaduruk dina sinar panonpoé langsung.

Sababaraha gaduh tangkal anggur labuh sahingga cocog pikeun karanjang gantung, sedengkeun anu sanésna kompak.

Naon waé, pilih wadah anu aya drainase anu saé pikeun nyegah panyaluran karét anu saé pikeun nyegah masalah akar sapertos karét 9> 9. perawatan tutuwuhan omia & amp; Pitunjuk Ngembang

Ayeuna anjeun ngagaduhan lokasi anu pas dina pikirantumuwuh aranjeunna, éta waktuna ngobrol ngeunaan rinci ngeunaan miara peperomia. Turutan tip ieu pikeun suksés.

Cahya

Kaseueuran spésiés peperomia langkung milih cahaya sedeng tibatan caang, khususna anu warna-warni. Sababaraha tiasa toleran sinar panonpoé langsung, tapi seueur anu bakal kaduruk upami kakeunaan sinar soré anu paling parah.

Anu sanésna bakal tolérkeun cahaya remen, atanapi bahkan setélan fluoresensi di jero ruangan, tapi tiasa ngalambatkeun kamekaran sareng warna daunna kusam.

Upami sumber cahaya anu terang, henteu langsung, henteu sayogi, tambahkeun lampu anu tumbuh. <109> Cahya henteu saé.

<09 pikeun ngajaga anjeun tina lampu leggy>

nahan cai dina daun jeung batangna, ngarah teu ngabutuhkeun pisan ti urang.

Aturan anu hadé nyaéta antosan nepi ka 2” luhureun taneuh garing nepi ka karampa saméméh méré inuman jero. Salawasna solokan kaleuwihan tina baki di handap, sarta ulah ngantep eta diuk dina cai.

Akar rot ti overwatering mangrupakeun alesan umum pikeun kaséhatan goréng tutuwuhan ieu. Abdi nyarankeun investasi dina alat ukur kelembaban upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun bajoang.

Rupa-rupa peperomia kacang héjo

Kalembaban

Sababaraha peperomia tumbuh subur dina kalembaban anu luhur, tapi kalolobaanana toleran kana tingkat sedeng, khususna di jero ruangan.

Upami garing pisan di bumi anjeun, anjeun tiasa nyayogikeunana tambahan dina baki, dieusian di deukeuteunana, atanapi kalana ngalembereh dina baki anu caket.cai.

Suhu

Kusabab aranjeunna sénsitip kana tiis, pastikeun pikeun tumuwuh peperomia anjeun dina lingkungan haneut dimana eta tetep antara 65-85°F.

Anjeun bisa nempatkeun eta di luar dina musim semi pikeun ngarasakeun cuaca usum panas. Tapi pindahkeun deui ka jero samemeh turun ka handap 50°F, pikeun ngahindarkeun karuksakan.

Pupuk

Ngabuahan peperomia lain bagian anu diperlukeun dina rutin nguruskeunana. Tapi kawas sakabeh tutuwuhan, dahar kalana bisa merangsang tumuwuhna leuwih mantap, warna vibrant, sarta ogé nyorong kembang.

Pilihan alus nyaéta kadaharan houseplant alam atawa tea kompos nu bisa dilarapkeun sabulan sakali dina musim semi jeung usum panas. Ngeureunkeun fertilizing lengkep dina gugur jeung usum tiis.

Mun anjeun ngarasakeun sababaraha waktos outdoor, Anjeun oge bisa top-dressing aranjeunna kalayan castings cacing, atawa nerapkeun granules slow-release. Tapi kuring nyarankeun ngahindarkeun produk kimia naon waé, sabab tiasa ngaduruk sareng ngarusak daun.

Tutuwuhan peperomia caperata rosso mekar

Taneuh

Sababaraha peperomia saleresna epiphytic, anu hartosna tumbuh asli dina batu atanapi tangkal, sareng nyerep gizi ngalangkungan hawa. Sanaos éta henteu peryogi taneuh, sadaya jinis tiasa dianggo dina wadahna.

Éta henteu khusus ngeunaan kaasaman, tapi aranjeunna langkung milih campuran anu leueur pisan pikeun ngamajukeun drainase anu saé.

Campuran tujuan umum, atanapi anu langkung porous, duanana pilihan anu saé pikeun mésér. Atawa anjeun bisa nyampurperlit tambahan pikeun nyieun solokan leuwih gancang.

Repotting

Seuseueurna peperomias anu cukup slow-tumuwuh sarta leuwih resep kana pot-dibeungkeut saeutik, jadi maranéhna teu merlukeun repotting salaku bagian tina rutin perawatan rutin maranéhanana.

Antosan nepi ka anjeun ningali akar ngintip kaluar tina liang drainase di handap pikeun ngaganti wadahna 'di musim semi atawa usum panas pangalusna.

Ngubur aranjeunna dina jero anu sami dina wadahna ngan ukur 1-2" langkung ageung tibatan anu ayeuna.

Upami parantos sababaraha taun sareng anjeun henteu nunjukkeun tanda-tanda peryogi pot énggal, tambahkeun pupuk anu laun-release tiasa ngabantosan mulangkeun gizi kana taneuh.

Pruning

Biasana henteu peryogi pamotongan biasa

Pruning biasana henteu kedah diurus. Tapi anjeun tiasa motong deui pikeun ngajaga panjangna anggur, atanapi upami aranjeunna mimiti janten lega sareng jarang.

Upami gaduh batang anu panjang, liar, motong deui dina musim semi bakal ngabantosan bentukna langkung kompak sareng langkung lengkep.

Tempo_ogé: Gancang & amp; Gampang Acar Tomat Héjo Resep

Gunakeun snips pruning anu seukeut sareng steril pikeun motong batang dugi ka ukuran anu tiasa diatur. Anjeun ogé tiasa nyiwit atanapi ngaguntingan daun-daun anu tos warna atanapi ruksak upami diperyogikeun.

Tip Kontrol Hama

Peperomia anu séhat jarang aya masalah sareng hama, khususna di jero ruangan. Tapi ti jaman ka jaman nu ilahar kawas mealybugs jeung mites lancah bisa muncul.

Paké pilihan perlakuan alami, kawas minyak nimba atawa sabun inséktisida pikeun ngatur aInfestasi ayeuna sareng ngahalangan masalah anu bakal datang.

Pikeun ngadamel semprot inséktisida alami anjeun nyalira, cukup campur 1 séndok téh sabun cair hampang sareng 1 liter cai, teras terapkeun ka sakumna pepelakan.

Harepan rupa-rupa peperomia

Tips Rambatan Peperomia

Sanaos aranjeunna tiasa disebarkeun iraha waé usum panas atanapi usum panas. motongan. Kantun cabut sapotong batang atanapi anggur anu séhat, celupkeun kana hormon rooting, teras tandurkeun kana taneuh anu rada beueus, taneuh anu séhat.

Simpen di tempat anu terang boh dina kamar rambatan, atanapi ditutupan ku plastik pikeun nyayogikeun kalembaban. Kéngingkeun pitunjuk léngkah-léngkah lengkep di dieu.

Ngaréngsékeun Masalah Peperomia Umum

Kaseueuran pepelakan peperomia gampang pisan diurus, sareng henteu ngabutuhkeun waktos sareng perhatian urang. Tapi salami sababaraha taun anjeun tiasa ngalaman salah sahiji masalah umum ieu. Ieu kiat abdi supados anjeun tiasa séhat deui.

Tempo_ogé: Perawatan Tutuwuhan Succulent & amp; Panungtun Ngembang Guide

Daun Ngaronjat Coklat

Daun Peperomia tiasa janten coklat kusabab nyiram anu salah, atanapi seueur teuing paparan panonpoé.

Sok teraskeun sababaraha sénti luhur garing sateuacan nyiram deui, sareng pastikeun pepelakan ditangtayungan tina sinar panonpoé langsung.

Lamun daunna langkung coklat atanapi beueus. Coba ulah ngantep aranjeunna garing tulangpériode lila.

Daun Peperomia ragrag

Turunna daun dina peperomias bisa disababkeun ku cai anu teu bener, tapi ogé kakurangan cahaya, atawa paparan ka suhu anu tiis.

Lamun teu kaleuleuwihi atawa kurang cai, pindahkeun ka tempat anu leuwih caang atawa tambahkeun lampu tumuwuh. Ogé, pastikeun suhu tetep di luhur 65 ° F.

Daun Konéng

Daun konéng paling sering disababkeun ku overwatering. Peperomia rentan ka rot akar lamun tetep baseuh lila teuing.

Tunggu taneuh nepi ka garing, tuluy pasihan cai anu cukup pikeun ngalembabkeunana. Pastikeun pot boga liang drainase nyukupan, sarta ulah ngantep eta diuk dina cai.

Daun Ngahurungkeun Hideung

Lamun milik anjeun ngalaman daun hideung, mangka éta meureun masalah paparan tiis atawa overwatering. Pariksa deui yén taneuh henteu beueus atawa nahan beueus teuing.

Pindahkeunana ka jero rohangan saméméh suhuna handap 50°F, sarta jauhkeun tina jandéla tiis atawa wewengkon nu ngalaman draf tiis. Pemanas rohangan tiasa ngabantosan upami anjeun gaduhna di kamar anu langkung tiis.

Paparan ka ibun di luar, atanapi bahkan ngan ukur kontak sareng jandela katirisan di jero ruangan ogé tiasa nyababkeun daun hideung.

Peperomia albovittata rana verde

Tanya Jawab Ngeunaan Peperomia Care

Di dieu anjeun bakal mendakan jawaban kana sababaraha patarosan perawatan peperomia anu paling umum. Upami anjeun teu aya di dieu, mangga tambahkeun kana bagian koméntardi handap.

Naha peperomia mangrupakeun succulent?

Henteu, peperomia sanés succulent leres. Tapi kamampuan daun pikeun nyimpen cai nyababkeun seueur tukang kebon anu nyebut aranjeunna salaku 'succulent-like'.

Naha peperomia gampang diurus?

Leres, peperomia dianggap gampang diurus sabab butuh cai anu jarang, toleran kana rupa-rupa tingkat cahaya, sareng henteu peryogi seueur perawatan pikeun mekar.

Peperomia héjo anu éndah kalayan batang beureum

Naha peperomia mangrupikeun pepelakan jero ruangan anu saé?

Leres, peperomia mangrupikeun pepelakan jero ruangan anu saé kusabab teu dirawat sareng resep kana suhu ruangan anu langkung panas di seueur bumi.

Sabaraha sering peperomias kedah disiram?

Peperomia henteu kedah sering disiram, ngan upami dua sénti luhureun taneuh parantos garing. Tinimbang nyiram dina jadwal anu disetél, sok parios pikeun mastikeun éta leres-leres peryogina.

Naha peperomia aman pikeun ucing sareng anjing?

Leres, peperomia aman kanggo ucing sareng anjing. Éta dianggap non-toksik numutkeun situs wéb ASPCA.

Naha anjeun nembé ngagaleuh heula, atanapi gaduh seueur peperomia, diajar kumaha carana masihan aranjeunna perawatan anu pangsaéna penting pisan. Tip anu kuring bagikeun dina pituduh ngembang ieu bakal ngabantosan anjeun tetep séhat sareng mekar salami mangtaun-taun.

Upami anjeun hoyong diajar sadaya anu anjeun kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Houseplant Care. Éta bakal

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.