Kumaha Jieun A homemade DIY Buah Laleur Perangkap

 Kumaha Jieun A homemade DIY Buah Laleur Perangkap

Timothy Ramirez

Sarap laleur buah buatan bumi sapuluh récéh, tapi kalolobaanana henteu tiasa dianggo. Ieu pisan frustrating! Janten dina tulisan ieu, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha ngadamel bubu ngapung buah DIY dina sababaraha menit, nganggo barang-barang anu anjeun gaduh di bumi. Gampang, sareng leres pisan!

Laleur buah tiasa janten hama utama di dapur, khususna dina usum panén kebon! Upami aranjeunna nuju ngaganggu anjeun, cobian bubu DIY anu gampang ieu anu henteu ngan ukur bakal nangkep aranjeunna, tapi ogé maéhan aranjeunna!

Bagian anu pangsaéna nyaéta ngan ukur peryogi sababaraha menit, sareng anjeun tiasa nyetél éta pas anjeun ningali buah munggaran ngapung ngalayang dina produk seger anjeun.

Éta leres-leres tiasa dianggo sapertos pesona, sareng miceun kutu-kutu éta dina waktos anu sanés. Turutan pitunjuk léngkah-léngkah ieu pikeun nyingkirkeun laleur buah di bumi anjeun saé!

Naon anu pikaresepeun pikeun Laleur Buah?

Aya seueur desain pikeun perangkap laleur buah DIY di dinya. Prinsip dasar anu cukup sami pikeun sadayana, sareng seueur pilihan hal anu kanggo dianggo kanggo bait anu cocog.

Tempo_ogé: Kumaha miara Tutuwuhan Kaktus Paskah (Schlumbergera gaertneri)

"

'

disebutkeun aranjeunna moal jadikatarik ku éta.

Masalah kadua: ngan saukur maké buah, jus, atawa cuka moal maéhan laleur buah… jeung kuring géséh ningali maranéhna ngalayang jeung ngarayap di jero bubu. Tambih Deui, aranjeunna tiasa ngamimitian beternak di dinya upami aranjeunna masih hirup. Yuck!

Intina, abdi hoyong bubu abdi oge maehan laleur buah, sareng abdi hoyong eta gancang maéhan aranjeunna.

Ku jalan kitu, lamun aya bug leutik ngalayang sabudeureun pepelakan imah anjeun tinimbang di dapur anjeun, mangka éta jenis béda bug. Diajar bédana fungus gnats vs fruit flies di dieu.

Buah ngapung di imah kuring

Perangkap Laleur Buah Homemade anu Sabenerna Gawé!

Sanggeus loba ékspérimén, kuring manggihan yén cuka balsamic atawa cuka sari apel dicampurkeun jeung alkohol gawéna pangalusna.

Tempo_ogé: 21+ Pakakas ésénsial Dipaké Pikeun Ngebon

Laleur buah teu bisa nolak cuka nikmat, sarta éta anu narik aranjeunna kana bubu (sanajan éta diuk gigireun tumpukan cau!).

Lamun buahna ngapung, alkohol bakal ngapung. Kuring henteu weruh lamun éta maéhan aranjeunna nalika aranjeunna inuman eta, atawa lamun maranéhna meunang mabok sarta ngalelepkeun. Abdi henteu paduli, salami éta tiasa dianggo!

Bahan Perangkap Laleur Buah

  • Cuka (pikeun narik laleur buah) - Kadé anjeun ngagunakeun cuka balsamic atanapi cider apel anu kualitasna saé pikeun mamingan buah laleur. Entong nganggo salad anu tos dicampur, sabab éta henteu matak ngahias aranjeunna. Lengket kalayan murni, fancycuka.
  • Alkohol (pikeun maéhan maranéhna) – Kuring make vodka dina kuring sabab urang boga sababaraha on leungeun, tapi kuring yakin alkohol nanaon bakal bisa dianggo salami teu boga bau kuat ka eta.

Tuang cuka cuka kana bubu Bawang <7My Homemade 13> <7My Homemade bait Recipe Fruit My6. resep teu bisa jadi gampang, tur éta ngan dua bahan! Kantun nganggo satengah satengah campuran vodka kana cuka. Anjeun tiasa tuang langsung kana bubu, atanapi campur sateuacanna.

  • 1 bagian cuka
  • 1 bagian vodka

Cara Ngadamel Perangkap DIY Pikeun Laleur Buah

Bagian anu hébat ngeunaan proyék DIY anu gampang ieu nyaéta anjeun henteu peryogi naon waé anu pikaresepeun pikeun ngadamelna. Anjeun meureun geus boga sagalana nu peryogi bohong di sabudeureun imah.

Peryogikeun Suplai:

  • Vodka (atawa ékspérimén kalawan alkohol tipe séjén) atawa sabun cair
  • Wadahna disposable
  • Péso atawa pin (pikeun nyodok liang dina plastik)
  • >
<16 Lengkah buah super basajan pikeun ngapung dina plastik > <16 Lengkah Laleur DIY. bubu ngan butuh sababaraha menit pikeun ngumpul. Heck, meureun bakal butuh waktu nu leuwih lila pikeun ngumpulkeun suplai jeung bahan ti eta bakal nyetél éta.

Kieu parentah step by step...

Lengkah 1: Pilih hiji wadah – Pastikeun ngagunakeun wadah disposable, anjeun teu hayang kutu paéh ngambang di sabudeureun dina piring nu dahar atawa inuman kaluar. Kuring motong luhureunkaluar tina botol cai plastik, sarta handap dipaké pikeun nyieun tambang.

Persediaan diperlukeun pikeun nyieun perangkap laleur buah

Lengkah 2: Tambahkeun cair – Tuang campuran alkohol jeung cuka anjeun kana bubu. Anjeun ngan ukur kedah nambihan sakedik cair. Cukup pikeun nutupan handapeun wadahna, janten teu aya tempat pikeun ngapung buah.

Upami anjeun hoyong nganggo sabun cair tibatan alkohol, teras tambahkeun sababaraha tetes kana cuka. Anjeun teu peryogi campuran sabun 50/50 kana cuka.

Lengkah 3: Amankeun bungkus plastik di luhur – Regkeun bungkus plastik dina luhureun wadahna. Teras kantun nganggo karet gelang kanggo nahan palastik di tempatna.

Lengkah 4: Nyodok liang dina plastik – Gunakeun ujung péso anu seukeut atawa pin pikeun niup sababaraha liang leutik dina plastik. Laleur leutik bisa asup kana bubu ngaliwatan liang, tapi teu bisa manggihan jalan balik kaluar.

Poking liang pikeun buah laleur asupkeun

Pilihan Alternatif

Lamun teu boga bahan katuhu di imah, mangka anjeun bisa nyobaan nyieun sababaraha modifikasi kana bubu buah laleur DIY abdi. Ieu sababaraha pilihan alternatif pikeun dicobian…

  • Buah laleur tanpa cuka – Gantina cuka, Anjeun bisa nyobaan ngagunakeun anggur, jus, atawa buah asak salaku mamingan. Ngan émut yén henteu sadaya jinis anggur, buah, atanapi jus bakal narik laleur buah, ku kituna anjeun panginten kedah ékspérimén.bit.
  • Tanpa alkohol - Upami anjeun teu gaduh alkohol di bumi, kuring kantos nguping yén sababaraha tetes sabun cuci piring anu ditambah kana cuka ogé bakal maéhan laleur buah ogé, janten anjeun tiasa nyobian éta.
  • Buah bungkus tanpa bungkus plastik? Henteu masalah! Kantun upcyle sapotong kantong sandwich, bagian tina produk plastik atanapi kantong sembako, atanapi sababaraha jinis plastik anu sami anu biasana anjeun tuang kana tempat sampah. Teu kudu jelas.

Perangkap laleur buah botol plastik buatan bumi abdi

Cara Miceun Laleur Buah Paeh

Teu aya hal husus anu kudu dilakukeun pikeun miceun laleur buah anu paéh. Anjeun ngan saukur bisa miceun sakabeh eusina, kutu paéh jeung sagala rupa, langsung ka handap tempat runtah.

Terus bilas wadahna, terus bungkus plastik jeung karét gelang. Anjeun tiasa nganggo deui sababaraha kali iraha waé anjeun kedah néwak sareng maéhan langkung seueur laleur buah.

Laleur buah paéh dina bubu buatan bumi

Ngarengsekeun Masalah Umum

Nyieun bubu laleur buah DIY anu sederhana ieu henteu aya masalah. Tapi kadang bisa jadi teu jalan sakumaha nyangka. Ku kituna ieu sababaraha masalah umum anjeun mungkin gaduh, sarta kumaha carana ngajawabna...

  • Laleur buah moal asup - Alesan maranéhna moal lebet sabab aya hal di imah anjeun nu leuwih pikaresepeun. Bisa jadi buah asak linggih dina loket, atawaRotting dahareun dina pembuangan Anjeun atawa tong sampah, contona. Pastikeun pikeun ngabersihan sadayana di dapur anjeun anu tiasa narik aranjeunna. Tuluy maranehna bakal asup kana bubu.
  • Jebakan teu bisa dipake – Lamun buah laleur asup kana bubu, tapi teu paeh, coba tambahkeun saeutik leuwih alkohol atawa sabun cuci piring kana campuran mamingan.
  • Buah laleur diukna<1 di tepikeun buah buahan biasana laleur dina buah tangkal buah. tepi ka bubu, tapi teu hayang asup. Ieu kawas aranjeunna keur taunting anjeun! Upami ieu kasus, ngan sabar. Aranjeunna bakal mendakan liang-liang sareng tungtungna lebet.

FAQ

Dina bagian ieu, kuring bakal ngajawab sababaraha patarosan anu paling sering ditaroskeun ngeunaan perangkap laleur buah DIY kuring. Upami anjeun gaduh patarosan anu teu tiasa dijawab, teras tanyakeun dina koméntar di handap ieu.

Dupi abdi tiasa ngadamel bubu ngapung buah ku cuka bodas?

No. Cuka bodas henteu narik laleur buah. Aranjeunna resep barang mewah! Paké boh balsamic atawa cuka cider apal. Beuki kuat bau, leuwih alus!

Naha madu narik laleur buah?

No. Sanaos laleur buah tiasa macét dina madu sareng maot, madu waé moal narik aranjeunna kana bubu.

Naha bubu laleur biasa dianggo dina laleur buah?

Panginten henteu. Kuring geus pernah diusahakeun ieu sorangan, jadi kuring teu bisa nyebutkeun pasti. Tapi houseflies biasa teu katarik tehseungitna sarua jeung laleur buah.

Jadi, lamun make perangkap laleur biasa, bisa untung jeung bisa newak sababaraha laleur buah. Tapi maranéhna moal ngariung.

Sabaraha gedéna liang dina bubu ngapung buah?

Liang dina palastik teu kedah ageung pisan, cukup ageung pikeun buah laleur. Abdi nganggo péso anu seukeut pikeun motong celah-celah leutik dina plastik.

Tapi anjeun tiasa nganggo ujung pin upami éta anu anjeun gaduh. Ulah nyieun loba teuing liang, atawa laleur leutik bisa manggihan jalan kaluar tina bubu.

Sabenerna cuka teh lain anu ngabunuh laleur buah. Cuka sapertos balsamic atanapi cider apel dianggo salaku umpan pikeun narik aranjeunna, tapi anjeun kedah nambihan hal sapertos alkohol atanapi sabun kana solusi umpan supados maéhan aranjeunna.

Perangkap laleur buah homemade sareng campuran umpan mangrupikeun solusi anu sampurna pikeun masalah umum. Coba eta, sarta dina waktu anu singget, anjeun bakal boga ton buah maot flies ngambang dina bubu Anjeun. Gawéna kawas pesona.

Selengkapnya Tulisan Ngeunaan Pengendalian Hama Kebon

Bagikeun ideu perangkap laleur buah DIY anjeun atanapi resep umpan dina koméntar di handap!

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.