Kumaha Overwinter Brugmansia (Trompet Malaikat) Tutuwuhan Di jero rohangan

 Kumaha Overwinter Brugmansia (Trompet Malaikat) Tutuwuhan Di jero rohangan

Timothy Ramirez

Daptar eusi

Usum tiis brugmansia di jero rohangan sigana sigana sesah, tapi leres-leres henteu sesah. Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar kumaha carana ngajaga tarompét malaikat dina usum tiis ku tilu cara anu gampang.

Trompét Malaikat ngajantenkeun tambahan tropis anu saé pikeun kebon nalika usum panas. Tapi aranjeunna henteu hardy didieu di zone 4, jadi kuring kudu overwinter brugmansia abdi jero rohangan.

Ieu gampang pikeun ngalakukeunana, sarta mantuan kuring nyimpen duit dina meuli tutuwuhan anyar di cinyusu. Tambih Deui, éta hartosna abdi tiasa ngajaga variétas karesep abdi sareng teras nikmati unggal taun.

Di handap ieu kuring bakal nunjukkeun ka anjeun naon anu kudu dilakukeun sareng brugmansia anjeun dina usum tiis, tilu metode anu pangsaéna pikeun overwintering, kumaha sareng iraha dibawa ka jero dina usum gugur, sareng nempatkeun deui ka luar dina musim semi.

Naha Brugmansias Annuals Atawa Perennials?

Sanajan anjeun bakal manggihan brugmansia keur diobral di bagian taunan tropis di puseur kebon Anjeun, aranjeunna perennials dina iklim katuhu.

Éta sabenerna geulis hardy, sarta sababaraha variétas bisa hirup nepi ka zone 7. Tapi, lamun milik anjeun teu kitu hardy, atawa anjeun cicing wae kalawan Winters kasar kawas kami

di jero rohangan kudu salamet di Minnesota. . Tong hariwang, éta henteu sesah dilakukeun, sareng anjeun gaduh tilu pilihan pikeun dicobian.

Pos Terkait: Kumaha Pikeun Ngalangkungan Tutuwuhan: Pituduh Lengkep

Warna pink anu éndahkembang brugmansia

3 Métode Pikeun Overwintering Brugmansia

Aya tilu cara anjeun tiasa overwintering brugmansia favorit anjeun di jero rohangan. Upami anjeun gaduh langkung ti hiji, teras cobian sababaraha metode ieu pikeun ningali mana anu pangsaéna pikeun anjeun.

  1. Ngajaga éta salaku pepelakan jero ruangan salami usum tiris
  2. Nyimpen brugmansia dormant
  3. Pamotongan brugmansia overwintering

Kumaha Pikeun Overwinter Brugmansia3>Dina tilu bagian ieu. Lamun anjeun can pernah nyoba overwintering brugmansia sateuacan, mangka anjeun pasti kudu ékspérimén.

Sababaraha jalma leuwih gampang pikeun ngidinan maranéhanana balik dormant. Tapi batur resep ngajaga aranjeunna salaku houseplants, atawa nyokot cuttings. Coba tilu cara pikeun milari anu paling cocog pikeun anjeun.

1. Ngajaga Brugmansia Salaku Tutuwuhan Ngaliwatan Usum Usum

Kalayan sakedik perawatan tambahan, anjeun tiasa nyéépkeun brugmansia salaku pepelakan jero ruangan. Upami milik anjeun ageung teuing pikeun dibawa ka jero, anjeun tiasa motong deui kana ukuran anu tiasa diurus.

Éta tiasa dipangkas pisan - janten tong hariwang, éta bakal uih deui dina musim semi. Pastikeun pikeun nyimpen keratan supados anjeun tiasa nyobian metode #3.

Naha anjeun motong deui atanapi henteu, aranjeunna bakal ngareuwaskeun nalika anjeun ngalihkeunana, bahkan tiasa ngarontok sababaraha daun. Ieu normal, jadi ulah salempang. Bakal muncul deui sanggeus sababaraha minggu.

Anjeun bisa jadi untung jeung ngarasakeun sababaraha kembang salila usum tiis. Tapi étahese meniru kaayaan anu dipikabutuh pikeun aranjeunna mekar nalika aranjeunna di jero ruangan.

Bawakeun brugmansias potted abdi di jero ruangan kanggo usum tiis

2. Nyimpen Tutuwuhan Brugmansia Dorman

Gampang pisan pikeun overwinter brugmansia nalika aranjeunna dormant, sareng ieu mangrupikeun metode anu kuring resep. Pikeun nyorong dormancy, nempatkeun éta di tempat tiis, poék, sarta eureun watering eta.

Atawa cukup ninggalkeun di luar salila sababaraha frosts lampu mimiti di gugur pikeun memicu hibernasi. Sanggeus sababaraha poé daunna mimiti gugur, ahirna rontok kabéh.

Simpen dina tempat anu tiis, poék nepi ka cinyusu. Ulah ngantep taneuh nepi ka garing sagemblengna ngaliwatan usum tiis, tapi tetep dina sisi garing.

3. Overwintering Brugmansia Cuttings

Metode séjén pikeun nyobaan overwintering cuttings brugmansia. Ku cara ieu Anjeun tiasa nyimpen rupa tarompét malaikat paporit Anjeun tanpa kudu neangan rohangan pikeun tutuwuhan ukuran pinuh.

Supaya ieu jalan, nyandak cuttings saméméh meunang handap 60 ° F di luar. Aranjeunna kedah sahenteuna sababaraha inci. Tapi kuring resep nyieun tambang 8-10″ panjang atawa leuwih jadi kuring mimiti leuwih badag dina spring.

Simpen batang kana vas cai, sarta tetep seger. Sakali akarna mekar, anjeun tiasa melakna dina taneuh pot, atanapi ngantepkeunana dina cai salami usum tiis.

Upami caina janten mendung atanapi scummy, buang kaluar, cuci vas sareng bilas potonganna. Simpen caitingkat luhur akar sepanjang waktos ambéh maranéhanana henteu garing.

Overwintering cuttings brugmansia dina cai

Bringing Angel's Trumpet In For the Winter

Euweuh urusan kumaha anjeun rencana pikeun overwintering tarompet malaikat anjeun, hal anu penting pikeun mawa eta jero rohangan dina waktu katuhu. Turutan tip ieu, sareng aranjeunna moal aya masalah pikeun salamet dugi ka musim semi.

Iraha Ngabawa Brugmansia ka jero

Upami anjeun hoyong ngajaga pepelakan hirup atanapi keratan, maka kuring nyarankeun bawa ka jero dina ahir usum panas sateuacan suhu turun sahandapeun 60°F.

Suhu tiis nyababkeun dormansi, janten upami anjeun badé ngantunkeunana di luar hibernasi langkung lami. Abdi resep ngantosan dugi ka ibun cahayana nyabak daun. Tapi pastikeun pikeun mawa éta saméméh freeze teuas.

Cara Mawa Brugs Dina keur Usum tiis

Saméméh mawa brugs anjeun dina keur usum, Anjeun pasti bakal hoyong debug aranjeunna munggaran. Turutan parentah ieu pikeun nga-debug pepelakan pot samemeh dibawa ka jero rohangan dina usum gugur.

Anjeun tiasa nganggo cara anu sami pikeun motong, atanapi anjeun tiasa ngalakukeunana di jero. Kantun soak kana cai salami 10 menit kanggo ngalelepkeun hama anu teu dihoyongkeun.

Kuring nyarankeun nambihan sabun cair anu hampang pikeun ngabantosan serangga langkung gancang. Teras bilas keratan sateuacan dilebetkeun kana vas.

Tip Perawatan Usum Usum Brugmansia

Ngajaga brugmansia hirup di jero rohangan salami usum tiris tiasa rada nangtang. Tilu hal utamaAnjeun bakal kedah salempang ngeunaan lampu, watering ditangtoskeun, jeung bug. Ieu sababaraha tip pikeun ngabantosan anjeun.

Persyaratan Cahaya

Upami anjeun milih nyobaan brugmansia overwintering salaku pepelakan jero ruangan, nempatkeun éta dina jandela anu cerah. Pencahayaan anu nyukupan penting pisan.

Maranéhanana ngabutuhkeun loba cahaya panonpoe atawa bakal jadi lemah jeung leuleus. Tapi dina mangsa usum tiris poék, malah jandela anu cerah anu nyanghareup ka kidul meureun henteu cekap pikeun aranjeunna.

Upami anjeun terang aranjeunna nuju kana jandela, teras tambahkeun cahaya anu tumbuh. Colokkeun kana timer stop kontak tur setel sangkan dihurungkeun salila 12-16 jam unggal poe.

Nyiram Dina Usum Usum

Penyiraman anu bener oge penting pisan. Aranjeunna teu resep tegalan lengkep, jadi coba ngajaga taneuh merata beueus. Lamun teu meunang cukup cai, maranéhna bakal jadi dormant.

Tapi ati-ati ulah kaleuleuwihan cai, taneuh ulah jadi beueus. Abdi nyarankeun nyandak alat ukur kelembaban taneuh anu murah pikeun ngabantosan anjeun masihan jumlah anu sampurna.

Éta ogé resep kalembaban. Upami éta garing teuing, aranjeunna bakal mimiti droop sareng leupaskeun daunna. Anjeun tiasa nyobian misting aranjeunna ku cai haneut, atawa ngajalankeun humidifier caket dieu.

Tempo_ogé: 17 Siki panggampangna pikeun ngamimitian di jero rohangan Kembang tarompet malaikat bodas

Ngadalikeun Bug

Salah sahiji tantangan pangbadagna overwintering brugmansia nyaeta ngadalikeun bug. Dina pangalaman kuring, aranjeunna rentan pisan kana hama sapertos aphids sareng mites lancah, janten mariksa aranjeunna sacara teratur pikeun tanda-tanda.tina infestasi.

Pikeun ngadalikeun hama anu muncul, anjeun tiasa menyemprot daun ku minyak nimba, anu gaduh pangaruh sésa-sésa supados henteu uih deui.

Atawa nganggo semprot sabun sareng ngumbah daunna. Coba campur 1 sdm sabun cair hampang per 1 liter cai, atawa meuli sabun inséktisida organik.

Lamun serangga bisa ngapung, mangka gantung kertas ketan konéng tina salah sahiji dahan pikeun bubu jeung maéhan aranjeunna. Diajar langkung seueur ngeunaan ngadalikeun serangga dina pepelakan jero ruangan di dieu.

Tempo_ogé: Kumaha Tumuwuh Dill Di Imah

Ngaluarkeun Brugmansia Tina Dormansi

Hudang brugmansia dormant tiasa nyandak sakedik waktos, sareng sababaraha kasabaran tambahan ogé. Di handap ieu kuring bakal ngabejaan ka maneh persis iraha jeung kumaha carana ngalakukeunana sangkan anjeun teu ngahaja ngeureunkeun nepi ka maéhan tutuwuhan anjeun.

Iraha Ngamimitian Hudang

Waktu anu pangsaéna pikeun ngamimitian ngahudangkeun tarompét malaikat anjeun tina hibernasi usum tiris nyaéta hiji dugi ka dua bulan sateuacan tanggal ibun terakhir anjeun di cinyusu.

Waktu anu pangsaéna pikeun masihan aranjeunna asrama anu cukup. Upami anjeun nyobian ngalakukeunana gancang teuing, kagétna tiasa maot.

Janten sabar sareng masihan waktos anu seueur. Butuh waktu sabulan atawa leuwih pikeun maranéhna mimiti némbongkeun tanda-tanda kahirupan deui.

Cara Ngarecah Dorman

Cahya panonpoé jeung cai téh duanana micu brugmansia anjeun nu geus waktuna pikeun maranéhna kaluar tina dormancy. Pindahkeun heula ti kamar nu poek, terus teundeun di tempat nu caang.

Ulahnempatkeun éta dina sinar panonpoé langsung sanajan, éta teuing pikeun aranjeunna mimitina. Pasihan cai nginum anu saé, sareng ngantepkeun kaleuwihanana ngocor tina pot.

Jaga taneuh beueus dugi ka mimiti daunna kaluar. Dina titik éta, mimitian nyoco nganggo pupuk cair kakuatan 1/4 atanapi tea kompos. Ieu mangrupikeun waktos anu saé pikeun nyampur ogé pelet anu dileupaskeun laun kana taneuh.

Anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan cara ngaleungitkeun pepelakan tina dormancy di dieu.

Hudang brugmansia dormant kuring saatos usum tiis

Mindahkeun Brugmansia Balik Ka Luar Saatos Usum Usum tiis

Anjeun tiasa bungah pikeun mindahkeun brugmansia anjeun ka luar saatos usum tiis. Tapi, ngalakukeun éta dina waktos anu salah tiasa nyababkeun musibah. Aya ogé sababaraha léngkah penting anu anjeun kedah laksanakeun pikeun ngahindarkeun karusakanana.

Waktu Nempatkeun Terompet Malaikat Deui di Luar

Simpen deui tarompet malaikat anjeun ka luar saatos sadaya kasempetan ibun di cinyusu, sareng suhu wengi tetep di luhur 60°F.

Sanaos usum tirisna cukup kuat. Ku kituna, pastikeun pikeun ngajaga eta tina sagala frosts spring ahir.

Cara Mindahkeunna ka luar Sanggeus Usum tiis

Kusabab biasa aya di lingkungan indoor ditangtayungan, anjeun bakal kudu lalaunan adaptasi jeung hirup di luar deui.

Mun anjeun mindahkeun langsung kana panonpoé pinuh langsung, sakabéh daun bisa kaduruk. Janten tempatna di tempat anu rindang salami sababaraha dintenkahiji.

Dina sababaraha minggu, lalaunan ngadeukeutkeunana ka panonpoé pinuh. Upami salah sahiji daun mimiti kaduruk, teras pindahkeun deui ka tempat teduh sababaraha dinten deui. Moal lami deui, éta bakal tiasa nyandak sinar panas usum panas deui.

Overwintering Brugmansia FAQs

Di dieu kuring bakal ngajawab sababaraha patarosan anu sering ditanyakeun ngeunaan overwintering brugmansia. Upami anjeun teu tiasa mendakan jawaban anjeun di dieu, tanyakeun dina koméntar di handap ieu.

Naha kuring tiasa nyéépkeun tarompét malaikat dina garasi anu teu dipanaskeun?

Anjeun tiasa nyéépkeun tarompét malaikat dina garasi anu teu dipanaskeun salami éta cukup haneut pikeun rupa-rupa anu anjeun gaduh. Nanging, pikeun hasil anu pangsaéna, kuring nyarankeun ngajaga suhu di luhur 45 ° F.

Naha brugmansia kaleungitan daunna dina usum tiis?

Brugmansia bakal leungit daunna dina usum tiis upami teu aktif. Tapi daunna moal rontok upami anjeun masihan perawatan usum tiris anu leres.

Dupi abdi tiasa ngantunkeun pepelakan brugmansia di luar dina usum tiis?

Anjeun tiasa ngantunkeun pepelakan brugmansia anjeun di luar dina usum tiis upami jinis anu anjeun gaduh tahan dina iklim anjeun. Upami teu kitu, anjeun kedah bawa ka jero ruangan supados tiasa salamet.

Naha brugmansia tiasa salamet ibun?

Leres, brugmansia tiasa salamet ibun. Sababaraha variétas malah tahan ka zona 7 dimana eta meunang handap katirisan.

Sabaraha tiis tarompét malaikat?

Jumlah tiis nu tarompét malaikat bisa sabar gumantung kanarupa anjeun boga. Sababaraha tiasa salamet dugi ka 5 ° F, sedengkeun anu sanésna bakal maot upami hawana di handap katirisan.

Sapertos anjeun bakal terang, overwintering brugmansia lumayan gampang. Éta cara anu saé pikeun ngajaga variétas karesep anjeun unggal taun, sareng ogé ngahémat artos sakedik. Ékspérimén unggal sahiji metodeu pikeun ningali mana anu pangsaéna pikeun anjeun.

Upami anjeun hoyong diajar sadayana anu kedah terang ngeunaan ngajaga pepelakan jero ruangan anu séhat, maka anjeun peryogi eBook Perawatan Rumah Tangga. Éta bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngajaga unggal pepelakan di bumi anjeun mekar. Unduh salinan anjeun ayeuna!

Seueur Tulisan Ngeunaan Tutuwuhan Overwintering

Bagikeun metode paporit anjeun pikeun ngiuhan brugmansia atanapi tip anjeun dina koméntar di handap.

Timothy Ramirez

Jeremy Cruz mangrupikeun tukang kebon avid, horticulturalist, sareng panulis berbakat di tukangeun blog anu populer, Meunang Sibuk Berkebun - Berkebun DIY Pikeun Pemula. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman di lapangan, Jeremy parantos ngasah kaahlian sareng pangaweruhna pikeun janten sora anu dipercaya dina komunitas kebon.Tumuwuh di tegalan, Jeremy ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun alam sareng karesep pikeun pepelakan ti umur dini. Ieu fostered gairah anu antukna ngarah manehna ngudag gelar di Hortikultura ti universitas bergengsi. Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagaduhan pamahaman anu kuat ngeunaan sababaraha téknik berkebun, prinsip perawatan pepelakan, sareng prakték sustainable anu ayeuna anjeunna bagikeun ka pamiarsana.Saatos réngsé pendidikanna, Jeremy ngamimitian karir anu nyugemakeun salaku horticulturist profésional, damel di kebon botani anu kasohor sareng perusahaan landscaping. Pangalaman panangan ieu ngungkabkeun anjeunna kana rupa-rupa pepelakan sareng tantangan ngebon, anu salajengna ningkatkeun pamahaman anjeunna ngeunaan karajinan.Motivasi ku kahayangna pikeun demystify ngebon sarta nyieun diaksés pikeun beginners, Jeremy dijieun Get Busy Berkebun. Blog éta janten sumber daya komprehensif anu pinuh ku naséhat praktis, pituduh léngkah-léngkah, sareng tip anu teu ternilai pikeun anu ngamimitian perjalanan ngebon. Gaya tulisan Jeremy pisan pikaresepeun sareng relatable, ngajantenkeun komplekskonsép anu gampang kaampeuh bahkan pikeun anu henteu ngagaduhan pangalaman sateuacana.Kalayan sikap anu ramah sareng gairah asli pikeun ngabagi pangaweruhna, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun peminat berkebun anu percanten kana kaahlianana. Ngaliwatan blog na, anjeunna geus mere ilham loba individu pikeun nyambungkeun deui jeung alam, ngokolakeun spasi héjo sorangan, sarta ngalaman kabagjaan tur minuhan nu ngebon brings.Nalika anjeunna henteu ngurus kebon sorangan atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy sering tiasa dipendakan di bengkel ngarah sareng nyarios dina konperénsi berkebun, dimana anjeunna masihan hikmahna sareng berinteraksi sareng sasama pencinta pepelakan. Naha anjeunna ngajar pemula kumaha nyebarkeun siki anu munggaran atanapi naroskeun para pekebun anu berpengalaman ngeunaan téknik canggih, dedikasi Jeremy pikeun ngadidik sareng nguatkeun komunitas berkebun bersinar dina unggal aspék karyana.